Vika palkka kädessä

24 No tags Permalink
Eka selfie yrittäjänä.

Nyt on kuulkaa sellainen pommi muhinut tämän naisen päässä, etten oikein edes tiedä mistä päästä aloitan sen purkamisen. Jos jotain lasten kanssa on oppinut niin sen, että kun et tiedä mitä sanoa, kerro vain välttämätön ja pitäydy tosiasioissa, joten tässä: olen irtisanoutunut päivätyöstäni ja huomisesta alkaen olen täyspäiväinen yrittäjä. Siinä, nyt se on totta. Tämä ei ole myöhäinen aprillipila, vaan tämä on ihan oikeasti minun ja perheeni elannon puolittaminen, kunnes toivottavasti pian minäkin alan taas kantaa korteni kekoon. Henkistä pääomaa kartutan kyllä jo nyt enemmän kuin ennen, sen huomaa jo pelkästä päätöksenteon tuomasta keveydestä.

Voitte ehkä kuvitella, ettei päätös ollut helppo. Mulla on (oli!) tosi hyvä työ: osasin hommani, tykkäsin tehtävistäni ja sain siitä hyvää palkkaa. Ennustekin oli loistava, siinä putkessa olisi vain hiukset heiluneet asemasta toiseen edetessä. Elämässä on kuitenkin järkipäätöksiä ja tunnepäätöksiä, ja tämä meni nyt vahvasti viimeksi mainitun laariin. Oli vain vahva tunne että tämä on tehtävä.

Se mitä se ”tämä” on, selvinnee myöhemmin. Joko se on täysi katastrofi ja kinuan takaisin palkkatöihin järkeni ja rahani menettäneenä, tai sitten rakennan Suomen hienoimman digitaalisia palveluja rakentavan toimiston, jonne kaikki haluaa töihin ja joka tekee minusta rikkaan ja onnellisen. Kummassakin tapauksessa olen jo nyt varma että tämä on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä. Päätöksenteko kesti kuukausia ja niin sen kuuluukin. Heti kun sen sain tehtyä, tunsin että päätös oli oikea, ja ehkä ainoa mahdollinen. Mun on nyt tehtävä jotain omaa, näin se vain on.

Astelin muutama viikko sitten Patentti- ja rekisterihallitukseen vähän hermostuneena. Ihan kuin olisi ylioppilaslakkia hakemassa. Laitoin tiskiin huolella laaditut paperit ja jännitin lisää. Yhtäkkiä kädessäni oli kauniille leimapaperille painettuna Y-tunnus. Mun ikioma Y-tunnus. Tänään saan viimeisen palkkakuittini ja sitten hypätään. Uuteen, arvaamattomaan ja aivan sairaan siistiin elämänvaiheeseen. Tukka hulmunnee tässäkin sokkelossa.

Tästä alkaen voitte kutsua mua Rouva Hallituksen Puheenjohtajaksi.

Ps. Kuvassa mulla ON vaatteet päällä. Lisäksi mulla on päässä Myssyfarmilta (kirjaimellisesti, tuolta pellon laidalta) saatu uutuusmyssy, luonnonväreillä värjätty ”Sukeltaja” (uudistuvassa nettikaupassa syyskuussa) sekä ne uudet ihanat prillit, jotka sain Oopperan Optiikalta. Ne ovat Vera Wangin uutuudet ja aaaaaiva ihanat. Ja isot. Mut ihanat.

JAA
24 No tags Permalink
24 Comments
 • Minskitin
  elokuu 31, 2016

  Wau! Onnea matkaan. Ite hyppäsin samallalailla kesäkuun alussa ja ainakin vielä olen tyytyväinen.

 • Minna
  elokuu 31, 2016

  Onnea ja tsemppiä, menestystä yritykselle! Itse tein juuri saman ratkaisun ja hyppäsin turvallisesta vakityöstä yrittäjäksi. Ainakin nyt vielä ekan kuukauden jälkeen tuntuu mahtavalta :D!

 • SariL
  elokuu 31, 2016

  Onnea!

 • Anonyymi
  elokuu 31, 2016

  No nyt! Hyvä meininki, hyvä sinä! Sit vaan myyntihattu päähän (tai tuossahan sulla on jo) ja kaupoille! Mulla on sulle tarjolla mahdollinen työkalu, jutellaan siitä joskus tässä… Onnea ja menestystä! T. tiskari

 • Leluteekin Emilia
  elokuu 31, 2016

  Mahtavaa, onneksi olkoon Rouva Hallituksen Puheenjohtaja! Mä täällä iloisena odottelen ensimmäistä palkkaani päivätyöstä – mutta yhtään en kadu, että tein kierroksen yrittäjyyden kautta, tekemättömät asiat ne yleensä jää kaduttamaan (ja yritys on kyllä pystyssä edelleen, koetan tästä vain pikkuhiljaa pakkailla sen pöytälaatikkoon). Ja sun osaamisesi on sellaista, mistä ihmiset (yritykset) on valmiita maksamaan, joten eiköhän se tee susta rikkaan ja onnellisen. 🙂

 • Päivi / Puolivälissä
  elokuu 31, 2016

  Ooh, miten hienoja uutisia! On hienoa nähdä kun ihmiset uskaltavat tehdä totutun kaavan ulkopuolisia ratkaisuja. Ja se rohkaisee itseäkin niissä unelmissa, joita ei ole vielä kunnolla muotoillut edes itselleen 🙂

 • anna milano
  elokuu 31, 2016

  Upea päätös! Onnea ja reipasta mieltä uuden polun taivallukseen. Mä taidankin hakea sun firmaan etätyöfreelanseriksi?

 • Satu
  elokuu 31, 2016

  No jee!! Täysi kannustukseni tälle uutiselle. MAHTAVAA!!!

 • Elli76
  elokuu 31, 2016

  Tsemppiä matkaan! Jään mielenkiinnolla seuraamaan jatkokäänteitä, kun kerran samoja duuneja teen (palkkalistoilla).

 • Anonyymi
  syyskuu 1, 2016

  Wau! Hienoa ja rohkeaa! Onnea Rouva Hallituksen Puheenjohtaja! Toi kuulostaa kyllä makeelta.
  Sä oot niin mun idoli!
  Tuli vähän liikaa huutomerkkejä, mutta menköön. Ja lasit on upeet, ei yhtään liian isot. Mä haikailen kans uusista, vois olla vähän nykyistä isommat, vaikkei nämäkään mitkään pikku-prillit oo.
  Kaisa

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Jes, ihana kuulla! Onnea! 🙂

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Jee! Onnea sinnekin! 🙂 🙂

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Kiitos 🙂

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Hahaa, kyllä myyjä toisen tunnistaa! 😀 Kiitos!

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Kiitos! Musta on ollut tosi innostavaa seurata sun matkaa. Juuri tuo että mitään ei kannata jättää tekemättä, vaikka eka kierros ei heti natsaisikaan. Musta hienosti kokeilit ja erittäin hienoa vielä myöntää että just nyt ei kannata jatkaa tätä pidemmälle ja ottaa ne palkkatyöt väliin 🙂 Hyvä sinä siis!

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Kiitos, näin mäkin olen ajatellut monen kohdalla ja nyt olen itse tässä! Hui!

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Tervetuloa! Palkkaa ei makseta mutta meininki on hyvä! 😀 😀

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  JEE KIITOS! 🙂

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Noni! Ajattelin yrittää (heh) avata tätä polkua vähän enemmänkin, joten voit sitten seurailla oikein läheltä 🙂

 • Valeäiti
  syyskuu 1, 2016

  Hihi, Kiitos! ihanaa! Mahtavaa! 🙂 🙂

 • Anonyymi
  syyskuu 1, 2016

  Oo, mitä uutisia täällä onkaan! Ihailtavaa rohkeutta! Olis tosi mielenkiintoista lukea matkastasi yrittäjänä enemmänkin, joten pidä meidät ajantasalla, jooko? 🙂
  -Mirka

 • Yksis
  syyskuu 3, 2016

  Onneksi olkoon! Ihania, mahtavia uutisia!

 • Valeäiti
  syyskuu 4, 2016

  Pidän, ehdottomasti! 🙂

 • Valeäiti
  syyskuu 4, 2016

  Kiitos! 🙂