Hän on täällä – uusi, raikkaampi Valeäiti!

Jos totta puhutaan niin nainen tämän tekstin takana ei ole kyllä yhtään sen raikkaampi tai uudempi kuin ennenkään. Sama vanha melkein 38v uraihminen, vanhempi, ja vertaistukea antava ja saava keskustelupata täällä edelleen istuu.

Mutta nyt tämä rakas mediani on saanut taas uuden ulkomuodon, neljä vuotta palvelleen jälkeen. Kaipaan muutosta tasaisin väliajoin ja juuri nyt tämä tuntuu oikealta. Enemmän tekstistä lähtevä, raikas, simppeli, helppo pohja, jonka päälle voi rakentaa sitä värikästä ja välillä vähän ristisointuista sisältöä, jota täältä lähtee!

Rakastan niin montaa asiaa tässä: värit ja asettelut on juuri sitä mitä toivoin, typographia antaa tekstin loistaa ja jos siellä muillakin on lähestyvää ikänäköä niin johan helpottaa kännykällä lukeminen kun teksti on reilusti isompaa ja rivivälit lempeitä.

Kommentoinnin pitäisi olla järkevämpää, linkit ovat helpompi bongata ja harmaa tausta tuo toivottavasti sellaisen ”nyt ollaan Valeäidin parissa” – fiiliksen. Kuvien sävyjen kanssa olen tehnyt pyhän lupauksen graafikolleni Kaisalle: tsemppaan ja pidän maailman kylmänä, tyylikkäänä.

(Mitään en lupaa mutta yrittää voi, onneksi nämä tämän jutun upeat Aino Heinisen ottamat kuvat toimivat juuri eikä melkein!)

Annoin Kaisalle mahdottoman tehtävän: pitäisi olla cool, tyylikäs ja moderni mutta samalla ”sopivasti kotikutoinen” ja minun näköiseni.

Pitäisi olla kuitenkin vähän keskisormi pystyssä, sanoin Kaisalle.

Keskisormi on juuri nyt tässä vielä aika eleetön, mutta pian sitä tulee enemmän näkyviin! Odotahan vain! Mielestäni sain kaiken mitä halusin, vaikkakin sen luominen ei ihan kivutonta ollut, osanottoni Kaisalle.

Tärkeintä uudistuksessa oli Kaisan tarkka havainto ja oivallus siitä, että pääosassa on oltava tekstin, ei minkään muun. Siksi on panostettu sitaatteihin, äänenpainoihin ja otsikoihin.

Olen edelleen ensisijaisesti kirjoittaja, en valokuvaaja. Halusin paikan, jossa pelkkä alusta inspiroisi kirjoittamaan ja puuttuva kuvituskuva ei olisi katastrofi. Sen sain! Tämä on minun internetkirjani.

Huomaatko jotain parannettavaa? Kerro!

Saitti päivitettiin ihan hetki sitten vasta, ja jotain bugeja tiedän jo nyt. Moni asia saattaa olla hassusti, ja osa on vain miettimättä. Kovasti toivonkin saavani teiltä kommentteja jos jokin ei toimi enää yhtä hyvin kuin ennen!

Ei muuta kuin tervetuloa, minä menen taas katsomaan Kuormuri Leoa vasta heränneen ihanuuden kanssa.

10 Kommentit

 • Sonja

  No wau 😍 ovat hienot ja puhelimessa lukiessa todellakin näkee paremmin, vielä jopa silmät aamutirrissä 😁 ja pinkit tekstit iskee pinkkiä rakastavalle 💞

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihanaa!! kiitos paljon Sonja! <3

 • Maijjjjja

  Ooo, no onpa täällä rrrrrraikasta! Onnea uudelle!
  Tämä kun on sellaista terveyttä edistävää sisältötuottoa, niin saisiko sen sydänmerkin takaisin?
  Vois sillä peukutella, jos tylsänä ei jaksa ja viiti kommentoida.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo jonkun sydänmerkin vielä hommaan! Tai pakotan sut vaan jatkossakin kommentoimaan haha 😀 😀 Kiitos paljon! <3

 • Anna

  Tiedän että suuret yläbannerit ovat (valitettavasti) in. Mutta nyt puhelimen näytöllä näkyy puolet blogin nineä ja blogitekstin kuva. Olisiko syytä pienentää banneria sen verran että uusin tekstin otsikkokin näkyisi? Vai rikkooko liikaa harmoniaa? Valitettavasti olen niin laiskapaska etten jaksa skrollata joka kerta kurkkaamaan onko tullut uusi teksti. Ja tämä myös valutettavasti tarkoittaa kohdallani vähentynyttä blogisi seuraamista. Mikä on tylsää, kun tekstit ovat pääsääntöisesti hyviä. Tunnen vain itseni, tällainen ärsyttävyys lopulta johtaa kohdallani seuraamisinnon hiipumiseen 🙁

 • Anna

  Ja just kun meinasin demota asiaa miehelle niin otsikkohan onkin kuvan yläpuolella. Joten äskeinen kommentti on turha eikä tarvitse julkaista!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahaha julkaisu-sormi oli lukemista nopeampi! 🙂 🙂 Tää oli mun korjauslistassa ekana, mäkin haluan heti nähdä otsikon että onko uutta juttua 🙂 Kiitos kommentista, oli aiheellinen!

  • Sanna

   Hei, käytän blogien lukemiseen feedly-sovellusta. Päivityksen jälkeen blogisi ei kuitenkaan enää päivity sovellukseen. Osaatko sanoa, voisiko sivujesi päivityksellä olla jotain tekemistä asian kanssa ja voisiko sille tehdä jotain?

   Kiitos,
   T. Sanna

   • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

    Moikka! Vitsi tosi vaikea sanoa, tää oli mulle ihan uusi tuttavuus. Voin selvitellä kyllä, kunhan ehdin muilta fiksauksilta! Sellainen kyssäri että kun luet tuolta niin siirrytkö mun blogiin vai tuleeko sisältö siihen sovellukseen?

    • Sanna

     Ei tosiaan mitään kiirettä tämän suhteen; first things first! Tuli vaan mieleen kysäistä, kun huomasin. Ja ehkä pitäisi harkita jotain nykyaikaisempaa tapaa lukea blogeja. 🤭

     Ja siis tulkitsen itse, että tuota kautta lukiessa siirryn blogin sivulle.

Tämän viestin kommentit on suljettu.