Vintti-vinkki

Tämän ihanan, päättymättömän, puoliksi varastetun joululomamme aikana tehtiin sentään yksi kylttyyritekökin. Kävimme Kansallismuseon Vintissä.

Ja sehän oli ihan mesta paikka! Voi vahvasti suositella. Yleisnäyttelyt oli aika perusmuseokamaa, tunkkaista hajua ja aika paljon meteliä seitsemästä katiskasta (anteeksi), mutta ehkä ihan jepa (tylsille) aikuisille. Lapset otti aina yhden katseen per huone ja pyysi ”mennään jo sinne vintille.”

Hyvä veto. Vintillä lapset pääsi ratsastamaan, kokoamaan tiiliseinää, harjoittelemaan tehdastyötä, tsekkaamaan vanhan koulun ja punnitsemaan muovileipiä kaupassa. Me aikuiset päästiin käyttämään kangaspuita noin kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen ja oltiin ihan ihmeissämme senkin vanhan pyörän ajamisen taidoista. Olisin voinut tehdä vaikka kolme mattoa! Mutta sitten ne rasittavat pienet lapset tuli ja vinkui että niidenkin pitäisi päästä.

Vintti on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 12-16, pääsyliput aikuisilta 8€ (ääskortilla) ja lapset ilmaiset. Rakennus on kaunis ja meneminen esteetöntä, joten menehän!

Ihan yksi pieni negatiivinen huomio vain. Suomen Kansallismuseo esittelee historiana minun kouluaikaani. En voi. Edes. Aagh.