10 vinkkiä jet lagin selättämiseen

 1. Pysy liikkeellä. Älä missään nimessä istu alas. Seiso jos et muuta keksi mutta HUOM älä nojaa seinään. Se on ihan yhtä vaarallista kuin istuminen.
 2. Laita päälle jotain vähän epämukavaa ja epäkäytännöllistä, joka vaatii huomiotasi. Hieman liian lyhyt mekko on esimerkillinen valinta!
 3. Juo paljon vettä. Ei niinkään nesteytyksen vuoksi vaan siksi että siitä täyttyy rakko ja saat luontevia syitä ravata vessassa palvellen näin sekä kohtaa 1 että kohtaa 5.
 4. Mikrotorkut. Anna välillä periksi ja nukahda hetkeksi. Hyviä hetkiä tähän: kollega etsii koneeltaan oikeaa tiedostoa; ruoka lämpeää mikrossa; istut pöntöllä; valo vaihtuu punaiseksi.
 5. Katso reissukuvia. Saattaa helpottaa ajatella että tämä kaikki oli sen arvoista (muista katsella kuvia seisten).
 6. Hoida perheeseen vatsatauti. Laatan perässä juokseminen ämpäri kädessä pitää hyvin liikkeessä ja sopivasti nuhteessa.
 7. Ole armollinen itsellesi. Juuri tänään sillä ei ole mitään väliä ettei tässä listassa ole kymmentä kohtaa.

6 Kommentit

 • Elli

  Aiheen ohi ajattelin tulla mainitsemaan, että sulla on blogin fb-sivuilla blogin vanha osoite 🙂 ja täytyy muistaa nämä vinkit sitten, kun se jetlag iskee (todennäköisesti en muista ja vain nukun koko päivän).

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos muistutuksesta, yritinkin muuttaa sitä reissussa mutta ei onnistunut!

 • Laura

  Olikin jo ikävä! Jetlag tai muu vastaava kuolenväsymykseen-tila on onneksi erittäin hyvä syy vetästä suuhunsa suklaalevy (kaks) kahvitauolla. ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mullakin oli ikävä! 🙂 nyt sitä suklaata.

 • Riimi

  Aitoja vinkkejä tähän on hyvin vähän, ainoat toimivat ovat mielestäni: 1) Älä edes kuvittele siirtäväsi sisäistä kelloa kerralla, 2-3 tuntia vuorokaudessa on maksimi. 2) Länteen päin matkustaessa hakeudu varsinkin iltapäivällä/alkuillasta ulos aurinkoon, ja vältä aikaista aamuaurinkoa. Itään päin tullessa painu ulos aurinkoon aamulla, mutta älä hillu pitkään valoisassa kesäillassa. Ylipäätään hapekas ilma ja seura auttavat. 3) Päivänokoset ovat turmioksi.

  Ihanaa reissua!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Olet niin oikeassa, ja voin ylpeänä kertoa että eilen yöllä nukuin 21.30-6.30! Tosin vähä vähemmän ylpeänä voin kertoa että nukahdin tänään ihan pienille päikkäreille sohvalle 😀 😀

Tämän viestin kommentit on suljettu.