Kun etupenkille kävely kestää minuutin ja muita lapsiperheen pieniä lomia

Täytän tiskikonetta päivän toista kertaa, sanon lattialle möyrivälle vauvalle että tulen kohta ja yritän samalla arvuutella mikä Kakkosen minecraft-kissan nimeksi tuli (Miau). Mietin, että tekisipä pieni breikki hyvää.

Ehkä vuorokaudeksi spa-kylpylään huljuttelemaan, tai kavereiden kanssa keikalle nyrkki pystyssä bailamaan, tai romanttiselle kaupunkilomalle tai vaikka vain yksin kahville, tai ehkä urheilemaan viideksi tunniksi putkeen.

Loma, ainahan se on mielessä.

Onneksi olen jo kolmatta kertaa liikkellä, joten tiedän ensinnäkin että nuo oikeat lomat on ihan kohta taas mahdollisia ja osaan niitä odotellessa ottaa mikrolomia! Mikrolomat ovat pieniä varastettuja hetkiä lapsiarjen keskellä. Sekunteja, joiden aikana voi hengittää ja ajatella olevansa ihan yksin.

Koska lapset, nuo ihanat pienet rikkaruohot, eivät mitään lomia pyytämällä anna, pitää keksiä luovia tapoja hengähtää arjen keskellä. Omia suosikkejani on “laitoin juuri kaikki lapset takapenkille ja suljin oven perässä” -loma, jolloin odottelen pienen hetken ennen kuin avaan itselleni oven ja palaan ruotuun.

Tämä loma maistuu erityisen makealta kun kyseessä ovat noin 2-4-vuotiaat lapset, jotka tappelevat keskenään.

Kysyin teiltä näistä Instagramissa ja lista oli hämmentävän yhdemukainen. Ensimmäistä kolmea vaihtoehtoa ehdotti vähintään joka toinen vastaus.

Parhaat mikrolomat lapsiperhearjen keskellä

Vessassa käynti kännykän kanssa – myös ilman vessahätää

Roskien vienti. Ihan hyvin voi kestää vartin kun vie roskia. Tarvittaessa voit laittaa lapset seuraamaan ikkunasta tätä jännitysnäytelmää!

Autoilijan hitaat hetket:
Lapset takapenkillä ja etupenkille kävely kestää kauan.
Saavuin juuri kotipihaan mutta en ihan vielä nouse.
Nyt voin lähteä Prismasta ajamaan kotiin mutta jos nyt vielä tämän biisin odotan.
(Pro-vinkki: Jos ikkunat menevät huuruun, olet ollut autossa liian pitkään.)

Kaupassa käynti yksin. Kuulin miehestä, joka osti K-raudasta nauloja kolmen tunnin ajan. Nostan hattua.

Pyykkien lajittelu ja pesu, mieluiten niin että tilasta löytyy myös karkkikätkö. ”Ai sori en kuullut sua kun tämä kone linkosi tässä!”

Aktiivinen nukuttaminen vielä puoli tuntia lapsen nukahtamisen jälkeen. Muista huokailla tilannetta puolisolle “Joo siis oli kyllä tosi tiukassa tänään toi nukahtaminen, huh huh”

Suihkussa tai saunassa käynti

Pikku Kakkonen, pädi.

Lapsi pihalle / alakertaan / vessaan ja: “tuun ihan kohta perässä

Anna vauvalle jotain kiellettyä. Pro-vinkki: meikkipussilla ostaa ainakin vartin.

 

Siitä sitten kokeilemaan itselle parhaiten sopivaa! Voin vahvistaa näistä jokaisen jo yhdeksän vuoden kokemuksella. Ja ihanaa hei että just sä luet tätäkin kakalla istuessasi, hyvin sopii mun jutut sinne pöntölle!

 

Lista koottu osin Valeäiti Instaseuraajien vastausten avulla, kiitos kaikille!

18 Kommentit

 • Vilja viljanen

  Meidän äidin mikrolomia oli pikku kakkosen ajan kestävät päikkärit ja lääkärileikki jossa hän esitti kuollutta (nukkui)! ??

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   KOVA!

 • Ilona

  Mun mies ei ymmärtänyt tämän hienoutta ja tarvetta aikoinaan. Nimittäin talouspaperirullalla osti pieneltä taaperoiselta aimo lomatovin itselleen. Siiiis, sehän on ihan hyvin vielä käytettävässä kunnossa se paperi, vaikka se olisikin purettu rullamuodosta…

  Nyt juuri olen itse kipeänä ja ostan mulle loma-aikaa 3- ja 6-vuotiailta lanseeraamalla kotiinkin ”pakkolevon” keskelle päivää, kuten päiväkodissa. Kumpikin omaan sänkyyn (tärkeää, muuten oot riidan keskellä ennen kuin huomaatkaan) kerrossängyssä ja Bookbeatista kirja laulamaan, siihen sopiva ajastus. Ah.

  Noi muut onkin ihan peruskauraa. 😀 Jotenkin sitä ikävöi niitä ihan pikkulapsiaikoja, kun sai vaikka keittiön laatikon avaamalla maagisen loman. Nyt se on jo hankalampaa:D Toisaalta, kyllähän ne itsenäisesti puuhaa paljonkin, mutta meillä ainakin riidellään ihan koko ajan ja tarvitaan aikuista setvimään…

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Nää on siis kaikki niin hyviä! olen myös käyttänyt kynsilakkoja sisältävää pussia. kolisee kivasti mutta ei mene helpolla rikki.

 • -paula

  Auton ulkopuoliset lomat on parhaita, kun ei huuto (yleensä) kuulu ulos asti. Kerran otin lasten kanssa torkut autossa kotipihassa, kun en uskaltanut ottaa riskiä niiden heräämisestä oven avaukseen. No eikö tule naapuri koputtamaan ikkunaan, ja kysyy onko kaikki ok. No oli! Ennen kuin herätit meidät, kiitti vaan!

  Ja nyt isompien kanssa vakkarina toimii ”Mä juon ensin kahvin loppuun”. Eli tippa kauan sitten jäähtynyttä kahvia kupin pohjalla näytettäväksi todisteena keskeneräisyydestä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tämä on täysin totta muuten, auto eristää hienosti!

 • Staika

  Koululaisen vaihtoehdot. Leiki taaperon kanssa kun siivoan (kerrankin kunnolla) tai siivoa itse. Yleensä minä saan siivota rauhassa..

  Päivän hauskuus oli instan jumppavideot, kiitos. Yritän hihittää hiljaa junassa. Jostain syystä supervauhtivideo ja ryömivä supervauhtivauva huvitti suunnattomasti.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahaha muakin naurattaa hulluna se supervauhtia pakoon pyörivä vauva 😀

 • Taija

  Yks hyvä on että leikitään piilosta ja lapsi saa olla siellä kaapissa/sängyn alla/oven takana pikkusen ylimääräistä aikaa, huutelet vain välillä sohvalla istuen ”ei ollu Pekka täälläkään piilossa.. eikä täällä” 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hahaha Pekka se vaan ei löydy koskaan!

 • Elina M

  Itkuhälyttimen sammuttamisen ja ulko-oven avauksen välinen parisekuntinen täydessä hiljaisuudessa (ellei huuto sitten kuulu oven läpi).

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tämä!

 • Taukojen tarpeessa...

  Imurointi! -äiti ei kuule nyt…
  Ruohonleikkuu -äiti ei kuule nytkään…

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Äiti se ei kuule millään!

 • Mama80

  Kuolen ??? kaikki nämä ollut kotona käytössä! Etenkin tuo nukutus ja piiloleikkiä meidän isäntä yhä leikkii kuopuksen kans, istuu sohvalla ja selää kännykkää ja huutelee välillä ”ei ole verhon takana” tai ”ei ole pöydän alla” ja lapsi hykertelee onnessaan oman sänkynsä peiton alla kun on niiiiin hyvä piilo ???

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Nää oli kyllä aivan kultaisia nää lisäykset 😀

 • Pire

  Vauvalta minilomalle pääsee myös kun antaa leivinpaperia rypisteltäväksi! Tämä vinkki omalta äidiltä, kun meillä ei lapsuudessa kovin paljon vauvan leluja ollut ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hyvä kun muistutit, heti tänään käyttöön!

Tämän viestin kommentit on suljettu.