Autoni, kaatopaikkani

Siivosin tuossa eräänä päivänä automme jalkatiloja. En ihan tiedä miksi. Ehkä siksi, että nolotti varoitella työkavereita kolmesta tyhjästä limupullosta ja muutamasta kepistä. Ehkä siksi, että jalkani osui taas johonkin muoviseen asiaan.

Ehkä siksi että tyttäreltäni loppui sukat kesken.

Sukat, kysyt? Miten sukat tähän liittyy?

Sitähän minäkin ihmettelen. Oikeastaan, auton siivous herätti minussa monta muutakin kysymystä.

Siivoukseni tulos oli seuraavanlainen:

Uudelleenrekonstruoitu kuva tilanteesta. Kuva sumennettu herkimpiä lukijoita ajatellen.

6 likaista sukkaa
3 Mäkkärin lelua (kaksi identtistä)
4 tyhjää mehupurkkia
7 tyhjää limupulloa
2 pilliä
3 muovista asiaa (pussia?)
1 tyhjä purkkapussi
25 kiveä (21 näistä rehellisesti sanottuna soraa)
3 keppiä
1,5 saippuakuplasäiliötä
1 akkari

Eikä siinä vielä kaikki. Nämä olivat niitä sattumalta kertynyttä skeidaa. Paljon pahempi tilanne on vielä metri taaempana, paikassa jossa on ihan luvan kanssa jätetty kamaa odottamaan sitä hetkeä kun joku vie ne jonnekin parempaan paikkaan.

Le Takakontti.

2 virveliä
2 vesikanisteria
3 sadeviittaa
2 mittaa
Joku pihatyökalujuttu
Muutama (noin 72) vanha talopiirustus
Joku raksajuttu
Just naitu – kyltti häistämme (naitiin tuossa kahdeksan vuotta sitten, mutta melko ”just” se näissä ruuhkissa on)
1 vanha modeemi
Kaksi raksalamppua
Pussillinen apteekkiin meneviä vanhoja lääkkeitä
Pussillinen ongelmajätteeseen menevää jotain
Tunnistamatonta roskaa
Ensiapulaukku (sitä tarvitaan jos etsii täältä jotain ja sohii kädellä muihin itemeihin)
Kattotelineet

Semmoista. Tämän aamun perusteella osaan myös kertoa että takakontista ei kuitenkaan löydy esim skrapaa, joka olisi voinut olla kivempi kuin paljas käteni tänä aamuna.

Sellainen sikolätti se, toinen kotimme. Ensin ajattelin että mitä helvettiä, miten meidän auto voi olla tässä kunnossa, mutta sitten tulin eteiseen ja muistin minkälaisessa perheessä asun.

Niin, täällä oli muuten eilen Freska kylässä. Jos ihmettelit miksi kuvassa on niin poikkeuksellisen siistiä.

16 Kommentit

 • Tytti

  Just kun mun kynästä! Tai siis autosta. Mun mies onkin todennut että ”sähän voisit hakea Lassila&Tikanojalle töihin kun sulla on kokemusta roska-auton kuljettamisesta”.

  Ja autossa lojuvista banaaninkuorista on tullut jo ihan yleinen vitsi. Ehkei siitä sen enempää.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahaha, L&T olisi onnellinen saadessaan äitien lajittelutaidot käyttöönsä!

 • Sanna / Kototeko

  Heh, sun auton sisältö kuulostaa ihan mun laukun sisällysluettelolta. Poislukien virvelit ja muut järeämmät vempaimet. Konmarituksen myötä oon pikkuisen petrannut, mut taatusti saisin Kondolta liudan raipaniskuja, jos totuus Konmarituksen jälkeisestä elämästäni paljastuisi. ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Se olis kyllä kova jos sulla olisi kaksi tyhjää vesikanisteria käsiveskassa. Rispekt! 😀 Konmari ei ole koskaan ollut mun idoli ja nyttemin hänkään ei ehkä pitäisi minusta.

 • Heidi Pii

  Jes! Kyydit tuon kaltaisissa autoissa on parasta armoa itselle ja omalle lääväbiilille! ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo tervetuloa vain, olen monta perheellistä jo tehnyt onnelliseksi!

 • Sienna

  Me vaihdettiin kesällä auto uudempaan. Parasta automaattivaihteen lisäksi oli se, ettei tarvinnut siivota vanhaa. Se saattoi alitajuntaisesti olla yksi syy koko prosessiin, koska eihän sellaiselle ylimääräiselle menoerälle ole mitään muutakaan järkevää selitystä. Syksyllä vaihtui myös päiväkoti, eikä muksua tarvitse enää kuljetella päivittäin. Kaaos rajoittuukin nykyään lähinnä etupenkkien välittömään läheisyyteen.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahah, ymmärrän täysin! 😀

 • Kolmen äiti

  Tämä oli mahtavaa vertaistukea! Mies ei mielellään lainaa mulle autoaan, kun saan sen kuulemma erinomaisen nopeasti ihan kaatopaikaksi. Toki siinä minua auttaa kolme takapenkkiläistä. Mutta mitä muuta voi sanoa lapselle, joka heiluttelee banaaninkuoria kädessään kuin että ”laita ne lattialle”, kun eihän niitä voi kädessäkään ikuisuuksiin pitää… Mieluummin lattialla kuin istuimella.

  Meillä kuskattiin talonrakennusaikana ylimääräiseksi jääneitä laattoja varmaan puoli vuotta takakontissa, enkä puhu mistään muutamasta paketista. Bensankulutus laski huomattavasti, kun vihdoin nostettiin ne pois kyydistä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Siis ihme mies! 😀 Apua, noi laatat kuulostaa vähän liian mahdolliselta skenaariolta meillekin…

 • Daniella

  Siis meillä on auto siisti, sinne ei jätetä mitään. Mutta olen tosi kiitollinen tosta kotikuvasta. Mä olen ruoskinut itseäni tosi paljon, koska kaveripiiriin kuuluu pari siivousneurootikkoa (ei oltais kavereita, jos olisin tiennyt. Sitten olikin jo liian myöhäistä) ja olen manannut mikä muissa on vikana, kun meidän koti on aina ihan pommi. Eikä muuten auta paljon työssäkäyvän miehen kommentit: ”voisitte joskus siivotakin”

  Mutta olen myös vähän surullinen. Koska olen tsempannut itseäni, että nyt on tällästä, kun nuorin on 1-v ja tekee kaikesta mahdotonta. Paitsi vedivahingosta ja erilaisista tapaturmista. Mutta että muutaman vuoden päästä se on ohi. Eikö olekaan? Vai onko raksa niin kuin taapero? Jookopliispliis? Mä en kestä, kun ovikellon soiminen saa aikaan hirveän häpeäaallon ”ei älkää päästäkö ketään sisälle!”

  Mut ehkä tä on sama useimmille. Poislukien ne siivoushullut.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo ole hyvä vain! Vähän joudun ehkä tuomaan lisää tuskaa. Meillä nimittäin oli huomattavasti siistimpää silloin kun olin lasten kanssa kotona. Vaikka ne sotki paljon niin silloin tosiaan ehti siivota. Nyt tilanne on aivan räjähtänyt käsistä kun aikaa päivissä ei enää ole yhtään ja kaikki tavarat jätetään tällä tavalla. Koska ei olla sitkeästi opetettu parempaan. Eli ala opettaa heti! Kaikki lahjonnasta uhkailuun sallitaan!

 • Mrs G

  Ah, mä roudaan tyttöä aina suoraan eskaristä treeneihin niin silloin muonitus hoidetaan aina matkalla… Mistä seuraa tyhjien pillimehujen, Elovena keksikääreiden, hedelmäsose imeskelypussien armeija autossa. Ja arvatkaa paljonko kekseistä tulee penkille murua…. paljon. Mies on aina ihan kauhuissaan että miten nainen voi ajaa näin likaisella autolla. Onneksi katse pitää pitää tiukasti tiessä niin unohtaa sen takapenkin todellisen tilanteen.

  Mutta mulla on tähän ratkaisu; kun meillä oktalossa on se roskis siinä ajotien vieressä niin siihen stoppi, kaikki ovet auki ja kaikki ylimääräinen roskikseen. Paitsi että tämän jälkeen tajuaa että sitä pölyäkin näyttää olevan jo jonkun verran…

  Seuraava vaihe ja ratkaisu tähän on antaa auto lainaan jollekin siivousfriikki autoilijalle joka palauttaa sen auton niin että sisälle on tehty pikasipa koska tämä ihmistyyppi ei oikeasti voi olla likaisessa autossa. Eikä se kehtaa sanoa että onpa sulla likainen auto kun et halua mitään korvausta lainasta.

  Vaatii hieman harjoittelua mutta kerta kerralta helpompaa:)

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Siis juuri tästä meidänkin sotkut lähti! Kun lapsia muutama kuukausi kuskattiin aina toiselle puolelle kaupunkia niin elämä vähän niin kuin siirtyi autoon. Loistava vinkki toi siivoushullulle lainaaminen ??

 • Sara

  Mainio toi vika kuva ja teksti siihen! =)

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Totuus on usein vitsikästä!

Tämän viestin kommentit on suljettu.