Avoin kirje kikattajalle

Rakas Ykkönen,

Sinussa on nykyään niin paljon iloista energiaa, että koen tarpeelliseksi kirjoittaa osan näistä asioista muistiin. Voidaan sitten aikuisena katsoa, vieläkö tulet näistä iloiseksi.

Rakastat ensinnäkin traktoreita, joita kutsut nimellä Trakke, eli akke. Ne kirvoittivat suustasi myös ensimmäisen kolmisanaisen lauseen: ”iinä on akke”.

Akkeja enemmän rakastat vain papiloa, jolla voit viskellä iekkaa joka paikkaan. Iekka on itseasiassa mielestäsi niin ihanaa, että saat sitä jotenkin vaipankin sisään ulkona leikkiessäsi. Papilo on toisaalta niin rakas että nukkuisitkin sen kanssa. Ja olet nukkunutkin.

Taidat olla aikamoinen rantabeibe, sillä hiekkaleikkien lisäksi rakastat uimista. Hyppäät veteen riemusta käkättäen ihan miten päin vain, välittämättä siitä ottaako joku kiinni.

Suurimman kiljaisun suustasi aiheuttaa ehkä ne kolme mummin luota löytyvää asiaa: kittat (2 kpl) ja eelu. Ne saavat sinut aina iloiseksi vaikka mikä harmi olisi takana.

Sinä olet parhaimmillasi hyvin käyttäytyvä pieni neito, joka osaa kiittää ja hyvästellä. Juokset, kiipeilet ja pyörit ympyrää, mutta jaksat myös keskittyä pitkäänkin haastaviin tehtäviin. Istut hienosti isoilla tuoleilla ja syöt näppärästi hyvällä ruokahalulla. Osaat myös huijata ja kujeilla, mennä piiloon ja painia, laulaa ja tanssia. Olet oikeastaan aika tosi hauskaa seuraa.

Lähimpänä sydäntäsi on lopulta me kolme muuta kämpässäsi asuvaa. Äiti, ishi ja vauva (nimi muutettu).

Ihan kiva niin, koska mekin tykätään susta tosi paljon.