Blogijoulukalenteri luukku 12: jos olisin joulun yksin

Julia kertoi omassa luukussaan hänen parhaasta joululahjastaan (ihana!!) ja kysyi multa Jos et sais viettää joulua lasten ja puolison kanssa, niin mimmonen ois sun unelmien (aikuis)joulu?

Siis olipa vaikea kysymys. Huomaan tästä että joulu ei ole mulle itselleni hirveän tärkeä asia, vaan sen ytimessä on ennen kaikkea se lasten ilo. Jouluruoat ja perinteet ei ehkä niinkään ole mulle se juttu, mutta usein kyllä huomaan haaveilevani yhdestä tietystä joulun jutusta ja se onkin sellainen mikä eeeeehkä onnistuisi paremmin ilman lapsia:

Haluaisin maata sohvalla pehmeissä vaatteissa ja lukea loputtomasti jotain juuri lahjaksi saamaani kirjaan, käsi tukevasti konvehtirasialla. Ehkä joku pikku viini siinä vierellä, jos jaksaa kurottaa.

Tämä oli ehkä sellaista (ilman viiniä) mitä lapsuudessa tapahtui, jotenkin muistan joulun jälkeisistä päivistä euforiana sellaisen ei-minkään-tekemisen kun kaikki oli kiinni eikä mitään voinut tehdä ja oltiin vain.

Että jos yksinäni joulua viettäisin niin kyllä siihen liittyisi joku ihana ruoka (ei jouluruoka, eikä minun laittamani) ja sitten se pitkä, hiljainen ilta.

..Tai sitten siivoaisin maanisesti kunnes rojahtaisin nukkumaan kuin koiranpentu kesken leikin.

Moppi kädessä.

Julia: jos saisit matkustaa nyt mihin vain ja matkustamisen tapaa ei olisi rajattu millään taloudellis-eettisellä-rajoituksella, mihin menisit ja voinko tulla mukaan?