Tulossa pian: Vanhemmuustesti!

Suomessa harkitaan otettavaksi käyttöön anonyymia huumeiden testauspistettä. Siellä kuka tahansa voisi tulla anonyymisti ja vailla tuomitsemista testaamaan, mitä juuri ostamassaan napissa oikeasti on, ja päättää sitten uskaltaako sillä täräyttää vinttinsä pimeäksi vai ei.

Piinkova bisnesnainen kun olen, kävin heti miettimään, voisiko ideaa jatkojalostaa. Ajatuksen ytimessähän on nimettömyys ja sen mukana tuoma häpeävapaatakuu sekä tuomitsemattomuus. Niin että voisiko samanlaisen tehdä vanhemmuuteen?

Jos laittaisinkin pystyyn Vanhemmuustestin. Siinä vanhemman ja lapsen sormesta otettaisiin ihan pieni tippa verta ja heitä observoidaan hetki silmämääräisesti. Näiden jälkeen voitaisiin ihan anonyymisti päätellä, miten vanhemmuushommat sujuu. Testi selvitettäisi kerralla vanhemmuuden suurimmat kysymykset:

1. Yleistilanne: Onko lapsi todella jo pilalla.
2. Tottelevaisuus: keskimääräinen käskyjen ja kieltojen määrä ennen toivottua toimintaa (huom: mukana testiesineitä, mm. pussi vaahtokarkkeja ja juokseva vesiletku)
2. Moraali: Lapsen käsitys oikeasta ja väärästä asteikolla ”Pyydän anteeksi sekaannusta” — ”Niin mut se oli mulla eka niin saan lyödä sitä lapiolla päähän” (huom: mukana ikätasoitus)
3. Vaiheet: Onko koettu uhma itseasiassa kovin paha asteikolla Lempeää taistoa — Vittumainen diktaattori
4. Lapsen yleinen terveys: murtuneet luut, arpeutuneet ihon kohdat, jäljellä olevat vatsataudit ja tuleeko niitä saamarin täitä
5. Vanhemmuuden johdonmukaisuus: asteikkona SuperNanny —- Random raivogeneraattori
6. Kielteiset tunteet, eli Hirviön kokokuinka pahasti lähtee lapasesta ja pitäiskö asialle oikeasti tehdä jotain
7. Kiintymyssuhteen vahvuus: tuleeko siitä hyvä puoliso vai tunnevammainen narsisti
8. Lusikkatesti: kuinka monta lusikallista päivittäin tarjotusta ravinnosta itseasiassa menee sisään, imeytyy ja auttaa lasta kasvamaan (oikeaan suuntaan)
9. Parisuhteen tila: asteikkona Tää oli tässä — Olemme entistä vahvempi tiimi
10. Itsenäisyys: Valmius töihin / päiväkotiin menemiseen
+ BONUS, Pohjatyöt: Ennuste, minkä ikäisenä ja kuinka monella tuhannella eurolla lapsi tulee purkamaan lapsuutensa traumoja psykiatrin sohvalla (500 euron tarkkuudella)

Testin hinta olisi 69,90€ ja yllämainittujen kohtien selvityksen lisäksi mukaan saisi todistuksen, jossa oma vanhemmuus arvioidaan kouluasteikoilla ja asetetaan kaikkien pisteellä käyneiden kesken sijaluvulle. Loppuisi sitten kertaheitolla se vertailu kun olisi ihan mustaa valkoisella.

Ostaisitko?