Epäilyttäviä lääkärileikkejä

Nyt alkaa se aika elämässä, kun lapsi paljastaa muille (usein tuntemattomille) ihmisille kodin likaisia salaisuuksia.

Jollen jo ole tätä jännittävää faktaa teille kertonut, olen ottanut tavakseni avustaa Kakkosta, no, kakkosessa. Se on kuulkaa kuumemittari pakaroiden väliin ja johan laulaa sinappitykki. Viimeksi tänään sain tästä palkinnoksi mukavan suihkun juhannusvaatteisiini. Tämä eritekertomus ei kuitenkaan ollut päivän asia, vaikka kakkajutut aina viihdyttäviä onkin.

Olimme toissapäivänä lääkärissä käymässä kun Ykkönen valitti aamulla korviaan. (Mitään muuta ei onneksi löytynyt kuin aimo annos vaikkua.)

Pikkujätti on siitä kiva, että odotushuoneessa on vaikka mitä kivoja leluja. Niinpä sitä tuhmaa lääkärisetää odotellessamme Ykkönen leikki innoissaan kaikilla leluilla värikynistä autoihin ja duploihin. Havahduin tilanteen kiusallisuuteen kun kuulin Insinöörin sanovan: ”älä laita sitä sinne, vaikka ootkin nähnyt äidin niin tekevän”.

Samalla kun nappasin Ykkösen kädestä sen värikynän, jota se oli tunkemassa nuken pissareikään, koin tarpeelliseksi selittää Ykköselle (eli oikeasti muille vanhemmille) ”joo vauvalta ei tarvii nyt mitata kuumetta”.

Mitähän ne muut vanhemmat ehti ajatella että Ykkönen on nähnyt ”äidin tekevän”? Ilmeistä päätellen niillä oli muitakin ideoita kuin kuumeen mittaaminen.