Miten mökille lähdetään

Joillain hassulla ihmisillä on sellainen sisäänrakennettu vamma, että vapaapäivänä, kellon lyödessä 10, pitäisi olla jo tekemässä jotain kivaa. Vamma muuttuu erittäin vaaralliseksi, jos kyseessä on melkein ensimmäinen hellepäivä, perhe on nukkunut myöhään ja aamupäivällä pitäisi lähteä mökille. Suorastaan hengenvaarasta puhutaan kun tilanne pohjustetaan vielä sotkuisella kodilla ja täysin nollatilanteen pakkaamisella. 

Ainoa järkevä tapa selviytyä yllä kuvaillusta tilanteesta on ulkoistaa perheen stressierkki aurinkoon. Sille tungetaan lapset mukaan ja se päättää unohtaa sen pään sisällä piipittävän klo 12 lähtöaikatavoitteen. 

Puistossa sen ja lasten on hyvä olla. Aurinko paistaa ja kiirettä ei ole. Sillä aikaa sen mies voi pakata erilaisen seurakunnan tavaroita matkaan, ja vaimo voi päättää että valinnat oli hyviä. Kyllähän wifebeaterissa pari lenkkiä voi juosta urheilurintsikoiden sijaan. 
Homma pitää osata viimeistellä tyylillä. Lounasta ei siis missään nimessä syödä kotona, vaan seurue viedään Koffin laidalle Café Fannyyn. Siellä saa koko perhe riittävän maukkaan ruoan parilla kympillä. Mikä tärkeintä, siellä saa jonkun muun ostamia mansikoita, tuntemattoman leikkaamaa vesimelonia ja muiden pesemiä astioita. Ja jälkeensä voi jättää sotkun. 

Matkaan lähti lopulta klo 14 sivumennen sanoen aika tyytyväinen perhe.