Helppo kuin nakki – rakas viisivuotiaani

Hyvää huomenta rakas Kakkonen, täytät tänään viisi! Ihan älytöntä, en ymmärrä miten mun pieni vauva voi muka olla viisivuotias. Vastahan synnyit siinä kahden oksennuksen keskellä.

Siinä nyt sitten olet, touhukas ja itse lukeva pieni mies. Päässä niin paksu ja kihara tukka että neuvolan hoitaja joutui kaksi kertaa mittaamaan pään ympäryksen ja sai silti vähän korkean luvun.

Olet tomera paketti pulppuavaa, hersyilevää, puheliasta iloa. Puhut kaikille jotka kuuntelee (vähän myös niille jotka ei kuuntele) ja kerrot kaikki parhaat juttusi pienen hymyn toivossa. Olet showmies joka rakastaa toisten saamista hyvälle tuulelle.

Neuvolassakin oli kuulemma parasta se että sai viedä siskolle yllätyksenä oman tarran. Liikkis.

Sulla on taskut täynnä hassuja jekkuja ja omia sanontoja. Toissapäivänä on ylieilen ja asiat on helppoja kuin nakki. Tykkäät edelleen Robinista, mutta myös kaikki muut musatyypit on siistejä. Musa ylipäänsä on edelleen parasta! Rytmi vie sut aina mukanaan, oli kyseessä sitten muskari, Mikael Gabriel, nollasatasata tai joululaulut keskellä maaliskuuta. Tunnistat biisit jo ekasta tahdista ja laulat ihan oikeilla sanoilla ai äm di ontti aija (I am the bonfire, jos muut ei tajunnu).

Ikkunalauta ja sohva ovat edelleen sun esiintymislavaa vaikka kuinka kiellettäisiin.

Syliin pääsee esimerkiksi teeskentelemällä nukkuvaa.
Pehmolelut. Edelleen best.


Osaat nykyään myös keskittyä tarkkaan vaikeisiin tehtäviin. Olen vieläkin aika shokissa että kokosit noin vain ohjeita seuraten koko ison autoradan, johon mulla meni vain hermot.

Neuvolan täti kysyi, miten vuosi on mennyt ja minä vain hymyilin hölmösti. Se on mennyt tosi hyvin. Olet täynnä rakkautta ja suuria tunteita. Kerrot meille tasaisen usein kuinka paljon rakastat ja olet joka ilta vielä lopuksi kolme minuuttia sylissä. Se on meidän yhteinen juttu.

Jos sinua sattuu (niin kuin aika usein sattuu kun huoletta heilutellen elämän läpi kulkee) huuto on aivan tajuttoman kova. Tälläkin viikolla kuulin palosireenisi toiselle puolelle Taitoliikuntakeskusta. Olit saanut siskolta vahingossa vähän monoa ja tuli vähän vertakin nenästä. Mutta kuten kaikki lungit tyypit, itkit hetken (k o v a a) ja sitten jo täysillä naurettiin.

Olet pääsääntöisesti niin älyttömän iisi ja lungi tyyppi että toivon jatkuvasti ettet enää kasvaisi. Olet helppo kuin nakki.

No täytyy myöntää että joskus olet vähän vähemmän helppo, vähän vähemmän nakki. Ennemmin sellainen äyriäinen, jota pitää työstää aika kauan ennen kuin saa herkun suuhun ja siltikin saattaa saada sen kakkaputken sivumakuna. Ei nyt puhuta siitä vaatteiden pukemisesta, mutta menisikö se vaikka tänään vähän helpommin? Tiedän kyllä että osaat!

Onnea juhlapäivääsi ihana mini-Robin, olet meille tosi rakas ja tärkeä, ihan paras pieni mies mitä maailmassa on.

10 Kommentit

 • Riina

  Melkein oisin voinu kirjoittaa samat sanat meidän 5-veestä! Onnea sinne ja onnea tänne! Jotain taikahiekkaa siinä kevötpäivässä täytyi olla kerta saatiin näin hienot pojat! 🙂

 • Valeäiti

  No selvästi! Onnea sinne myös! 🙂

 • m-tyylin Sari

  Ihana! Mulla on sellainen kaimapoika täällä, jolla on synttärit kuuden päivän päästä, mutta ikää vähän enemmän, ja joka myös pikkumiehenä puhui niin tutut kuin vieraatkin pyörryksiin, ehdottomasti ainakin sellaiset vanhemmat rouvashenkilöt. Siinäpä oli sitten äidillä välillä kumma naama kun joku mummo pysäytti kadulla että PÄIVÄÄ, teillähän oli sitä vatsatautia että onko jo mennyt ohi? Minä tämä pikkumiehen kanssa juttelin tuossa mennäpäivänä puistossa!

 • Anonyymi

  Meillä syksyllä 5 täyttävä pikkuveli ja kuvaus osuu kuin nenä päähän! Paitsi et hiukset on peritty multa eli ei siis todellakaan tuuheaa ja vielä vähemmän kiharaa. Ja musiikiksi kelpaa Robinin lisäksi myös "monsterirokki" (jota *joku* kerran erehtyi luulemaan Hevisaurukseksi, vaikka kyseessä onkin Iron Maiden – luonnollisesti). Onkohan 2012 syntynyt poikkeuksellisen ihania poikia? ♡ 😉

 • Valeäiti

  Nimi on enne! 🙂 Mä voin niin kuvitella että tämäkin kertoo kaikille meidän vatsataudit ja muut 😀

 • Valeäiti

  no ON selvästi! Hyvä vuosi oli! 🙂 Monsterirokki best.

 • Lyde

  Paljon onnea! Meilläkin on parin päivän päästä erään pikkuihmisen synttärit, ja hän täyttää 5v. Tämä on ihana ikä monen ihanan iän joukossa, mutta jotekin ihan super nää viisveet ♥

 • KotiKeiju

  Onnea Kakkoselle! Meilläkin lapsi vm. -12 ja toissapäivä on ylieilen �� Todella hyvin oivallettu ja looginen sana!

 • Valeäiti

  Onnea onnea!! <3

 • Valeäiti

  Jes, parhaita nää 12 syntyneet! 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.