Ilkeä kirppupeli (+ohjeet!)

Muistatteko nämä? Mä en muistanut, kunnes ne jostain ruutuvihkojen ja konseptipapereiden kätköistä puskivat tiensä aktiiviseen muistiini eräänä iltana. Ykkönen oli tehnyt meille taas muutaman (kymmenen) itse askarellun yllätyksen ja pyysi muakin yllättämään hänet jollain. 
Se olikin sitten yllätys kerrassaan, kun seuraavan vartin askartelun sijaan googletin a) mikä tämän nimi oli ja b) miten niitä tehdään. Nimi oli Kirppupeli ja ohjeet löytyi täältä, ehkä selkeämpi video täältä. Se on muuten englanniksi paper finger game, mutta eipä tullut mieleen etsiä finger gamea. Onneksi. 
Yllätys sai loistavan vastaanoton! Olimme kaikki miälettömän ylpeitä ja yllättyneitä kun äiti tälläisen osasi vääntää. Puoli tuntia myöhemmin taito oli tietysti jo siirretty tyttärelle ja nyt meillä on 50 kirppupeliä kotona. 
Seuraavana iltana meillä olikin jo jotain muuta. Sitä voisi ehkä kutsua psykologisen sodankäynnin aseeksi. Tai siltä se minusta, ensimmäisestä uhrista, saattoi tuntua. Ykkönen väkersi omassa rauhassaan itse koko homman alusta asti numeroineen ja ”ennustuksineen” kaikkineen. Tuli sitten ylpeänä peluuttamaan peliä minulla! Innosta ja ylpeydestä puhkuen odotin, mitä ensimmäinen avaamani siipi kertoisi:

Minä kun vielä valitin, ettei se osaa ilmaista tunteitaan sanallisesti. Ilmeeni ja sen mukana tulleet verisen loukkaantumisen sanat saivat heti Ykkösen iloisena selventämään,  että eiiii tässä sanotaan siis sellaisia asioita, jotka eivät pidä paikkaansa! Kaikki nää on niin kuin päinvastaisia!
Muista siivistä löytyi seuraavat klassikot:
Olet tyhmä
Senkin peppu
Lällä lällä pieru
Mä en tykkää susta
Olet typerä
Olet kakka. 
Siinä kun hengittelin syvään, viimeisiä kuutta vuotta muistellen ja virheitäni kerraten, tuo rakas iloinen askartelijani kertoi lohdutellen että joukossa on myös yksi kiltti lappu! Joo, tavallaan:

Sovittiin yhdessä että sarkasmi on vaikea taitolaji, jota ei sovi esitellä esimerkiksi eskarissa. Ehkä ei tarvii kotonakaan. 
Mutta oli aika priceless myös Insinöörin ilme kun peluutin sille tämän myöhemmin samana iltana. Lol. 
Ai ja ne ohjeet? Sanot vaan kaikkea päinvastaista niin teho on kova. En aio ostaa sulle ruokaa. En peittele sua. En ota sua syliin jos itkettää. 
Sarkasmi on taitolaji.