Illanvietto Valeäidin tapaan

Tässä taas muutama vinkki teille kaikille, tällä kertaa käsittelemme illanviettoa omassa kodissa Valeäidin tapaan.

Aloita kutsumalla vieraat hetken mielijohteesta luoksesi illalliselle. Pohdi kuumeisesti vielä puoli tuntia ennen sovittua tapaamista ”mitä tänään syötäisiin”, ja sovi sitten vieraiden kanssa että he käyvät kaupassa ja hoitavat ruoan. Älä jätä aikaa valmistautumiseen, vaan suhaa ympäri Kampin kauppoja  viime hetkeen asti ja saavu kotiin minuuttia myöhemmin kuin sovittu. Mielellään niin, että vieraat jo odottavat kylmissään portin luona. Ja niin että lapset ovat kiukkuisia, väsyneitä ja nälkäisiä, joten vierailun ensimmäinen vartti menee tilanteen rauhoittamiseen.

Kun olet muistanut moikata ja toivottaa vieraat tervetulleeksi, laita heidät valmistamaan ruokaa samalla kun itse hääräät tuoreiden ostostesi kanssa ja hoidat edelleen niitä lapsia. Valita vieraiden tuomisten olevan puutteellisia ja lähetä mies kauppaan. Pyydä että joku vieraista ojentaa sinulle oluesi. Viiden minuutin välein. Kun ruoka on valmista, huomauta että on vanhemman lapsen nukkumaanmenoaika, joten ruokaa pitää vielä hetki odottaa.

Kun olette ruokailleet vieraiden kattaman ruokapöydän antimet ja juoneet vieraiden tuomat juomat, aloita nuoremman lapsen yövalmistelut. Tässä vaiheessa on bonusta, jos olet syönyt edellisenä päivänä jotain imeväisikäiselle sopimatonta ruokaa. Seuraavan tunnin ajan voitte puolisosi kanssa vuorotella; toinen kantaa hysteerisesti huutavaa vauvaa vessassa ja toinen rauhoittelee tähän minuutin välein heräävää taaperoa lastenhuoneessa. Huolehdi, että tiuskit stressantuneena miehellesi vieraiden edessä. Samaan aikaan vieraat siivoavat ruokailun jäljet.

Kun tilanne vihdoin (näennäisesti) rauhoittuu, voit kohteliaasti osoittaa illan päättyneen tekemällä omat iltapesusi. Palaa sitten kuolemankalpeana ja meikittä keittiöön, jossa illallisseura istuu yksinään kohteliaasti kuiskien ettei ne lapset enää heräisi. Ole tylsä ja valita oloasi, nukahda lähes pystyyn.

Kun vieraat sitten lähtevät kesken juomiensa kotiin klo 21.30, voit rojahtaa nukkumaan tulevaa yötä naurettavan stressaantuneesti peläten.

Onneksi ne oli sukua, ne ei voi olla kauhean vihaisia. Ja onneksi aviomiesten kuuluu kestää kaikenlaista.  

Auringon paistaessa meno on rennompaa.