JAKSO 2: Rahasta pitäisi puhua enemmän. Nyt puhutaan!

30 min, julkaistu 7.3.2017

Valeäidin nauhoitusten toisessa jaksossa sukelletaan Salamatkustaja-blogin Satu Rämön kanssa outoon tabuun. Rahaan. Miksi siitä on niin vaikea puhua? Miksi siitä pitäisi puhua enemmän?Mihin meitä ärsyttää tuhlata rahaa ja tarvitsevatko kaikki lapsilisää? Paljon kysymyksiä, joitain vastauksia ja vähän moloja.

Jaksossa luvassa myös sosiaalipornoa: minä kerron, mitä sain palkaksi kun olin vielä palkkatöissä (johtajana pörssiyhtiössä ja liikkeenjohdon konsulttina). Satu kertoo mitä hän laskuttaa yrittäjänä ja mihin rahat menevät. Spoiler alert: olemme kumpikin erittäin hyvätuloisia. Mutta miksi kerromme tämän? Emme retostellaksemme vaan avataksemme keskustelun siitä miksi rahasta puhuminen tuntuu vaikealta ja miksi sitä pitäisi tehdä enemmän. Edellisenä päivänä ilmestynyt Hesari tiivistää vastauksen hyvin: koska vain rahasta puhumalla saadaan palkkaeroja tasattua.

”Suomessa ei puhuta palkoista ääneen, eivätkä edes luottamusmiehet tiedä edustamiensa työntekijöiden palkkoja. Se ei ole hyvä juttu. Kun tapaat Amerikassa uuden ihmisen, hän kertoo kättelyssä nimensä ja vuosiansionsa. Ihmisillä pitäisi olla parempi palkkatietämys.”

Jaksoon pääset tästä! 

valeäidin nauhoitukset podcast