Joulupuu-keräys

Kommenttilaatikossa tuli esille aivan mahtava hyväntekeväisyystapahtuma, josta en ollut itse koskaan kuullutkaan. Kiitos Helin ja Ellin, olen minäkin saanut nyt tietooni helpon tavan ilahduttaa isosti jotain itseä huono-osaisempaa. Nyt saat sinäkin tästä tiedon!

Joulupuu-keräys on nuorkauppakamareiden järjestämä keräys, jonka ideana on antaa joululahjoja sellaisille lapsille, jotka eivät muuten lahjoja saisi. Joulupuu on siis joulukuusi, jossa on lappuja lahjoja tarvitsevien lapsien mukaan, kuten ”Tyttö 3v”. Sinä voit ottaa lapun mukaasi, marssia kauppaan, ostaa ja paketoida sopivaksi katsomasi lahjan ja palauttaa lapun lahjoineen puun juurelle. Lahja löytää tiensä sen pienen ihmisen luo, ja sinä voit jouluaattona juoda glögiäsi asteen iloisempana kun tiedät pienen tyllerön olevan vähän normaalipäiväänsä onnellisempi.

Joulupuu asetetaan aina johonkin keskeiseen paikkaan, Helsingissä ainakin kauppakeskus Forumista löytyy. Oman kaupunkisi keräyspisteen löydät varmasti googlettamalla omalla kaupungillasi, vaikkapa ”joulupuu turku”.

Luonnollisesti näillä lapsilla on elämässä aika moni muukin asia pielessä, mutta kyllä se varmasti silti tuntuu pahalta, ettei edes jouluna saa elää normaalia lapsen elämää. Joten pikkuhippi sisälläni kehottaa taas levittämään rakkautta ja hyviä viboja, menkäähän ja ostakaa vaikka yksi värikynät + paperia setti jollekin pienelle apua ja hyvää mieltä tarvitsevalle.

EDIT: Täältä löytyy (PDF) varsin sukupuoliväritetty listaus vielä lahjaideoita tarvitseville.

Tässä vielä Helsingin Jouluu-keräyksen omilta sivuilta lisätietoja:

Joulupuu-keräys

Keräyspiste on Kauppakeskus Forumin toisessa kerroksessa Fazer-kahvilaa vastapäätä, jonne lahjat voi tuoda valmiiksi paketoituina. Keräysaika on 8.-19.12. Päviystämme keräyspisteellä ma-pe klo 17-20, la 10-18 ja su 12-18. Päivystysajan ulkopuolella paketteja voi toimittaa Forumin infopisteeseen.

Keskuspuiston nuorkauppakamari  toteuttaa keräyksen yhdessä kauppakeskus Forumin , Itellan sekä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Helsingin sosiaalitoimisto varmistaa lahjojen jakelun niin kodinulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille kuin avohuollon piirissä oleville lapsiperheillekin. Tiedustelut voi osoittaa Keskuspuiston nuorkauppakamarille.

Seuraa projektiamme myös Facebookissa.