Kesähaaste: 5+5 tarvetta keittiössäni

Maailman inspiroivimman ruokablogin, Hungry in Helsinki:n, lahjakas Galith listasi taannoin oman keittiönsä “needs and wants” ja haastoi minutkin kertomaan omani. Tulkitsen tämän niin, että kerron ensin viisi asiaa, joita ilman en voisi keittiössäni ja ruoanlaitossani just nyt elää sekä viisi sellaista asiaa, joita haaveilen saavani omaan keittiööni. Tässä olkaa hyvät, por favor, up yours ja bon voyage:

1. Jauheliha. Keittiömme ykkösraaka-aine, johon yhdistellään pastaa, suolaa, valkosipulia, tomaattia ja joskus villisti porkkanaa.

2. Sammutuspeite. Koska yritin taannoin paahtaa pähkinöitä.

3. Valmisruokaa / puolivalmisteita. Varmuuden vuoksi, sillä kävi ilmi ettemme oikeastaan pidä mustista pähkinöistä.

4. iPhone, jolla whatsappaan Galithille ja tarkistan mikä on juuri valmistamani vihanneksen nimi.

5. Ruoanlaittoviini, jotta mahdollisuudet onnistumiseen entisestään kasvavat (tai pettymys on helpompi niellä. Ehe ehe).

1. Tämmöinen pannu, jotta minäkin tuntisin itseni tosikokiksi. Sen nimi on ”lö” jotain, se on pron näköinen ja jotain materiaalia.

2. Aromipesä. Se on kestohitti jo kahdenkymmenen vuoden ajan, sen on tehtävä jotain hienosti!

3. Kuvassa näkyvä maisema. Se näkyi eilisestä keittiöstäni, miksei aina?

4. Siivousrobotti. Ruoanlaiton vielä jotenkin kestän, mutta se jatkuva siivous. Seinistä on tosi työlästä kaapia pähkinärasvaa.

5. Galith, joka voisi asua keittiössämme ja valmistaa meille vaikkapa itsetehtyä jätskiä. Se käy kuulemma ihan vaivatta!

Tässäpä nämä, helposti listattuina! Mitkäs ovat herrasväen vastaavat 5+5?