Kokemukset luonnonkosmetiikasta vuoden jälkeen

Valeäiti meikitön

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Biodelly ja Suomen Blogimedia

Tätä kirjoittaessani siitä on tasan vuosi kun kerroin teille Biodellystä ensimmäistä kertaa. Se vähän jännitti, mietin onko minusta “meikkibloggaajaksi”.

Kaikki Insta storyni nähneet tietävät että todellakin on – teen aivan uskomattoman ammattitaitoisia meikkejä itselleni!

Eli en. Mutta ehkä se on ollut hyvä! Minä olen saanut olla aivan oma itseni meikkimokailujeni ja rasvadorkailuni kanssa, ja mitä ilmeisemmin se on toiminut myös teille. Vuoden aikana on tullut tosi kivasti palautetta että olette löytäneet hyviä uusia tuotteita itsellenne Biodellyn valikoimasta.

Myyntikin on kasvanut, mikä on aivan todella siistiä koska Biodellyä pyörittää kuitenkin kolmen lapsen äiti ihan omilla voimillaan. Mahtavaa, kiitos!

Itse olen löytänyt paljon uusia, ihania tuotteita. Alan jopa vähän olla se sellainen putelihifistelijä, jonka tekisi mieli jatkuvasti kokeilla jotain uutta. Näin kauppiasurani* vuosipäivän kunniaksi ajattelin kertoa miten oma kosmetiikan käyttöni on muuttunut!

Luonnokosmetiikan käyttö ylipäänsä

Alan olla vähän uskovainen. Olen edelleen mielelläni sekakäyttäjä, mutta koska kaikki käyttöön jääneet tuotteet ovat olleet yhtä hyviä kuin parempia kuin synteettiset, en näe syytä miksi ostaisin enää synteettisiä kun voin ostaa myös luonnonkosmetiikkaa.

Uskon että nämä tuotteet ovat sekä minulle että ympäristölle parempia, ja vuoden aikana olen totaalisen jumaloitunut Tanjasta ja tavasta, jolla Biodellyyn tuotteet valikoidaan. Tiedän, ettei sinne pääse huonoja tuotteita. Sitten on tietysti eri asia aina löytää itselle sopivat tuotteet, ja se on kieltämättä ollut välillä hankalaa.

Mutta: jos tämä Biodelly-yhteistyö yhtäkkiä loppuisi kuin seinään (jos ne esim näkee ne mun Insta storyt ja ymmärtää virheensä), jäisin silti Biodellyn asiakkaaksi.

Valeäiti meikitön

Naamalevitteet

Vuoden aikana olen ainakin oppinut ettei rasvoja saa kutsua rasvoiksi. Kutsutaan niitä siis levitteiksi.

Mun on ollut hieman vaikeaa löytää sopivia ras- levitteitä, koska naamani on herkkää sorttia. Kiukustuu aina jostakin ja on tosi kuiva. Lovely dayn tuotteet ehdin julistaa maailmankaikkeuden parhaiksi asioiksi, kunnes naamani päätti olla suostumatta niihin. Annoin ne siis kaihoten työkaverilleni, joka lopetti niiden myötä meikkivoiteen käytön. Niin hyviä ne levitteet on. Enkä minä niitä saa.

Naturativin tuotesarja on sopinut mulle hyvin, ja viimeisin kokeilu Naturativ Päivävoide 40+ (40+! APUA!) on tosi mukava iholla. Harmi vaan että se haisee – siis tuoksuu – aivan todella kamalalta mun nenään. Onneksi tuoksu haihtuu tässäkin nopeasti, niin kuin aina luonnonkosmetiikassa.

Paksut ruusuvoiteet ovat olleet ihan parasta talvella koppuraisen ihon kanssa, ja sekä Flow:n että Lovely Dayn öljyt ovat jääneet käyttöön vakituisesti. Silmänympärysaineista en osaa päättää suosikkia, mutta ehkä vähiten silmiäni on ärsyttänyt tässäkin Naturativin seerumi. Se vain on aika ohut, joten olen päätynyt ostamaan lisää Madaran Smartia. Nyt testissä oleva Mossa on sekin kiva! Mutta mitä hittoa, siinäkin lukee ”wrinkle soothing”. Aaaaaargh! Olen vanha!

Huulirasvat on kaikki ihania.

iho kuivuu talvella

Muut naama-asiat

Meinasin sanoa että seerumeita en oikein vieläkään jaksa käyttää (RIP se Lovely day, ai että se oli ihanaa kamaa) mutta Lue:n seerumi on kyllä kohta tyhjä. Ehkä olen siis sittenkin siirtynyt myös seerumin käyttäjäksi.

Kasvovedet olivat mulle toki muutenkin uusi juttu, mutta niistä parhaimmaksi käyttöön jääneeksi nostan Naturativin Ruusuveden. Me biodelly-muijat (kuten itseämme hassunhauskasti kutsumme) tykkäämme sanoa että se on niin hyvää kasvovettä, että poistaa vitutuksenkin. Kokeile ite!

Naturativin toinen kasvovesi on myös hyvää mutta se ei tule suihkepullossa. Tosin! Tästä sain loistovinkin Biodellyn Iinalta: aineen voi kaataa johonkin toiseen suihkupulloon! Nerokasta.

Luén puhdistusjauhe on sellainen jota ajattelen iltaisin juuri ennen nukahtamista. Niin ihanaa se on.

Naturativin puhdistusmaidosta mulla on menossa toinen purkki (vuoden aikana! Riittoisaa). Ei lisättävää!

valeäiti meikkivideo

Meikit luonnonkosmetiikasta

Meikit ovat kaikki vaihtuneet luonnonkosmetiikkaan, huulipunaa lukuunottamatta. Tuotteet ovat mielestäni tismalleen samalla viivalla vanhojen kanssa. Eivät ole maagisesti parempia (vaikka suurin osa kyllä tuoksuu paremmalta kuin vanhat synteettiset kamat ja moni oikeastaan tuntuu ihollakin pehmeämmältä) eivätkä todellakaan huonompia.

Sen sijaan ne ovat halvempia: meikkipohja halpeni yli 40€ purkista alle 20€ purkkiin, ripsari 30 eurosta alle kympin kaveriin. Luomivärit, poskipunat, valotuotteet – ihan kaikki ovat mun mielestä parempia kuin vanhat suosikkini. Pehmeitä, hengittäviä, paljon pigmenttiä sisältäviä ja koko päivän pysyviä.

Ripsari on selvästi vähän henkilökohtainen asia. Se mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Mutta mulla on menossa kolmas tai neljäs kierros Avrilia enkä enää koskaan vaihda tätä hyvää halpista (8,90€) pois.** Samoin tämä Absolutionin nestemäinen, mutta tussipäinen silmänrajaus on parempi kuin mikään aiemmin kokeilemani eikä ärsytä yhtään silmää. Pysyykin aivan sairaan hyvin!

Huulipuna on mulle vaikea. Absolution ja Nui pysyvät kyllä hyvin, mutta koska olen ihan superduperlaiska punaaja, en koskaan laita rajausta tai mitään muutakaan pohjustusta, enkä oikein jaksa korjailla päivän mittaan. Siksi mulla on edelleen vakkarikäytössä vanha Clinique, koska luotan siihen toistaiseksi vielä enemmän. Käytän myös näitä luonnonkosmetiikan kavereita, mutta tämä on mulle selvästi vaikein muutoskohta.

Toisaalta, en minä mihinkään roviolle joudu vaikka huulipuna vielä synteettistä olisikin, joten mitäpä tuosta.

Tässä muuten vielä se aikuisen naisen meikkikoulu (ihan ammattilaisen tekemänä), jos joltain meni ohi!

Hiukset

Tämä on vaikea alue! Mun tukka on niin takkuuntuva, paksu ja pitkä että kaipaa aikamoisia tököttejä. Hoitoaineista olen kyllä löytänyt Rahuan joka on ollut tosi hyvä, sen pariin varmaan jään vaikka hinta vähän kirpaisee. Juuri ostin ihan marketista sekä shampoon että hoitoaineen kun purkit oli aivan tyhjinä ja lompakko myös. Terkkuja joulupukille! Shampoissa John Masters on ihan ok mutta joudun laittamaan sitä kahdesti ennen kuin tukka alkaa putsaantua kaikkialta.

valeäiti myssy biodelly

Muut Biodellyn tuotteet

Kestovanulappuja en ole osannut oikein sittenkään käyttää. Tuntuma on juuri sen verran erilainen, etten oikein osaa vaikkapa kasvomaitoa niillä levitellä, ja toisaalta jotenkin “pihistyttää” käyttää niitä – sittenhän niitä joutuu taas pesemään! Toisaalta käytän vanulappuja tosi vähän muutenkaan, joten en tästä kanna hirvittävän huonoa omaatuntoa. Lupaan silti yrittää.

Sen sijaan bambuiset, biohajoavat pumpulipuikot olen päässyt testaamaan ja ne ovat ihanat! Kauniit, hyvät ja kierrätettävät. Iso, iso askel kohti parempaa maailmaan kun käytän itse joka päivä suunnilleen kaksi muovitikkua jotka nyt päätyvät sekajätteeseen (anteeksi).

iho kuivuu talvella
Näitä suosittelen kyllä kokeilemaan, aivan törkeän hyvä sarja!

Mitä siis muuttui vuodessa?

 • Käytän kosmetiikkaan entistä enemmän rahaa – per tuote vähemmän mutta ostan laajemmin tuotteita
 • Olen kiinnostuneempi siitä, mitä purkin sisällä on. Tiedostan vaikutukset itseeni ja luontoon vahemmin.
 • Tilaan 90% tuotteista Biodellyn verkkokaupasta, enkä enää äkkiä jostain vain ohimennen
 • Kaikki levitteet – voiteet – ja muut aineet ovat luonnonkosmetiikkaa, eikä synteettiset enää ole edes harkintalistallani
 • Huulipunassa en osaa vielä luopua Cliniquestani mutta muuten meikit käy aivan täysin luonnonkosmetiikalla
 • Hiusaineet ovat seuraava askel, jota vielä vähän arastelen
 • Mulle parhaat tuotemerkit kosteutuksessa Naturativ ja Lué, meikeissä Lily Lolo ja Absolution

Teen myöhemmin vielä erikseen jutun luonnonkosmetiikan “korvaajista”, eli mikä luonnonkosmetiikan tuote vastaa vaikkapa sitä Lancomên ripsaria (Avril).

Se ripsari onkin näemmä ainoa jonka just nyt keksin. Tuleeko sulle mieleen muita? Minkä synteettisen tuotteen olet korvannut luonnonkosmetiikalla menestyksekkäästi? Ei tarvitse olla Biodellyn valikoimasta, kiinnostaa muutenkin!

Hei kerro vielä sekin jos sulla on muuttunut tässä vuoden aikana meidän rinnalla jokin meikkitottumus! Kiinnostelee kovasti!

Biodelly alekoodi uutiskirjeen tilaajille

Nyt ei ole mun omaa alekoodia tarjolla, mutta vinkkinä että uudet uutiskirjeen tilaajat saavat -10% alekoodin Biodellyyn, tilaamaan pääset tästä. Ja jos uutiskirje jo tulee, kannattaa rekisteröityä kanta-asiakkaaksi: sillä saa joka ostosta aina 5% kiitoksen, jonka voi käyttää seuraavaa ostoa varten. Eli jos ostat satasella, seuraavalla kerralla sulla on kertynyt 5€ alennus loppusummasta.

Lue myös:

*Biodelly-yhteistyö on osa SBM Kipinää, jossa emme saa rahaa teksteistämme vaan osakkeita yrityksestä. Olen siis tavallaan ihan pikkuisen kauppias itsekin!
** Avrilista tärkeä huomio: osa asiakkaista on saanut virheellistä tuote-erää, josta Biodelly sai tietää vasta sen jälkeen kun tuotteita oli jo toimitettu. Virheelliset tunnistaa siitä että tuotteen kyljessä lukee pienellä C17 ja ripsari on heti avatessa kuivan tuntuista. Ota yhteyttä jos uskot saaneesi sellaisen! 

14 Kommentit

 • Elisaini

  Ripsari todellakin on henkilökohtainen asia, sun innoittamana kokeilin Avrilia ja huonompaa ei ole ollut ikinä! Ripset oli ihan töpön näköiset eikä sitä saanut pois millään (lue: jos on laiska putsaamaan muuten kuin naamapesun yhteydessä). En kuitenkaan luovuttanut, koska tavoitteena on päästä myös meikeissä luonnonkosmetiikkaan. Mulla on rasvat (!) ja putsarit hiusosastoa myöten olleet sitä sorttia jo useamman vuoden, pääpiirteissään siis, sekakäyttäjänä itseni vieläkin näen. Onneksi kokeilin sitten Nuin ripsaria, koska se toimi erittäin hyvin!
  Avrililta toimi sen sijaan bb-voide, mihin päädyin sen suojakertoimen vuoksi, niitä kun ei hirveästi luonnonystävissä ole, ainakaan siinä hintaluokassa 🙂 Ehkä ensi kerralla kokeiluun Madara, ainakin yhden testerin perusteella oli aika kiva koostumus.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No way! Tätä mä just pelkäsinkin! ? onneksi avril on tosi halpa testattava. Ja ihanaa että muut on toiminu hyvin!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Update Avrilista Tanjalta:
   ”Osa asiakkaista on saanut virheellistä tuote-erää, josta Biodelly sai tietää vasta sen jälkeen kun tuotteita oli jo toimitettu. Virheelliset tunnistaa siitä että tuotteen kyljessä lukee pienelle C17 ja ripsari on heti avatessa kuivan tuntuista. Ota yhteyttä jos uskot saaneesi sellaisen!”

   Eli tämä virheellisyys josta täällä kommenttiboksissa on puhetta ei liity pesemisen vaikeuksiin! Kyse taitaa olla vähän tottumuksista? Mä aina otan omani pois ihan aineella (samalla putsarilla jolla vedän koko naaman) joten se lähtee hyvin.

   Pelkällä vedellähän nyt ei kovin moni ripsari hyvin lähdekään, mutta hyvä tietää tämä ei ainakaan kuulu niihin jos sellaista haluaa! En ollut itse tätä ollenkaan tajunnut kun aina poistan aineella!

 • Heini

  Samat sanat Avrilista. En saa sitä Pois. Super ärsyttävää! Just olen luopumassa siitä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hämmentävää, koska mä olin jo kirjoittanut tähän tekstiin että yks sen hyviä puolia on musta se että lähtee hyvin pois 😀 Kai nämäkin on sitten tottumuseroja? Mulla on yleensä ollu tosi tymäköitä ripsareita jotka on hirmu vaikea saada pois, tämä lähtee musta ihan ok kun jaksaa vaan vähän kauemmin sitä puhdistusmaitoa pyöritellä.

   • Elisaini

    Huomasin jälkeen päin Biodellyn sivuilta, että ripsarista (just se volume) olisi ollut joku huono erä liikenteessä, tähän olisi kiva saada ihan noin osakkaan selvittämänä tarkennusta. Tilasin itse ripsarin joskus kevättalvella ehkä..

    • Anna

     Sain kevättalvella Avrilin ripsarin jostain kampanjasta kaupan päälle Biodellystä ja se oli todella surkea. Luin sittemmin tän saman tiedon, että olisi ollut joku huono erä liikkeellä. Onko näin? Uskaltaako sille siis antaa vielä uuden mahdollisuuden?

     • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

      Tässä sama tieto kaikilla kuin ekassa kommentissa!

      Update Avrilista Tanjalta:
      ”Osa asiakkaista on saanut virheellistä tuote-erää, josta Biodelly sai tietää vasta sen jälkeen kun tuotteita oli jo toimitettu. Virheelliset tunnistaa siitä että tuotteen kyljessä lukee pienelle C17 ja ripsari on heti avatessa kuivan tuntuista. Ota yhteyttä jos uskot saaneesi sellaisen!”

      Eli tämä virheellisyys josta täällä kommenttiboksissa on puhetta ei liity pesemisen vaikeuksiin! Kyse taitaa olla vähän tottumuksista? Mä aina otan omani pois ihan aineella (samalla putsarilla jolla vedän koko naaman) joten se lähtee hyvin.

      Pelkällä vedellähän nyt ei kovin moni ripsari hyvin lähdekään, mutta hyvä tietää tämä ei ainakaan kuulu niihin jos sellaista haluaa! En ollut itse tätä ollenkaan tajunnut kun aina poistan aineella!

 • Ellu

  Sama ongelma Avrilin ripsarissa, mutta on muuten niin jees ettei voi vaihtaa ? nimimerkillä ”entinen lancomen hypnosen suurkuluttaja”

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Haa, meitä on siis ainakin kaksi jotka on vaihtanut tähän Lancomesta! 🙂

   Poistatko ripsarin pelkällä vedellä vai aineella? Mä poistan aina samalla putsarilla kuin koko naaman, joten en ollut tajunnutkaan että voi olla tommoinen ongelma. Kokeile vetää puhdistusmaidolla?

 • Heli

  No hei osakas!
  Kiitos suosittelemistasi tuotteista. Ihania! Ja tuntuu että moni sopii iholleni. Toimitus oli nopeaa ja myös meikit hyviä!

  mutta…

  En ole ihminen joka reklamoi kovin helposti. No tällä kertaa tein sen kuitenkin, koska mielestäni suht hinnakkaan luomiväripaletin yksi napeista oli jo valmiiksi irti. Tämä ei luonnollisesti haittaa meikin käyttöä, paitsi että palettia ei voi kantaa mukana (ainakaan tämä irronnut nappi mukanaan). Mutta toki odotan ostamani tuotteen olevan ehjä. Lähetin reklamaatiosta viestiä kuvan kera, ja sain vastaukseksi kehotuksen liimata nappi paikoilleen ja hyvityksenä puolet hinnasta. Auts!!! Asiakas työssä itsekin toimivana vähän kirpaisi.

  Hankalia nämä reklamaatiot.. Se kun jättää huonon maun koko prosessista. Hyvin hoidettu reklamaatio kun taas johtaa useimmiten lisämyyntiin. Mikä sitten on hyvin hoidettu ja mikä ei, niin sekin on tietty henkilökohtaista.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Moi! Kiitos viestistä, aina tärkeä tietää jos on harmia syntynyt! Tanja kävi hyvittämässä sulle koko summan nyt, pahoitteluni säädöstä!

 • Noviisi

  Täytyy ihan kiittää teitä ”Biodelly-muijia” tästä mainiosta yhteistyömuodosta ja ahkerasta tiedon jakamisesta! Teidän innoittamana uskalsin lähteä testailemaan luonnonkosmetiikkaa ja nyt onkin muutamat perusmeikit korvattuna mm. Lily Lololla ja Avrililla!

  Toistaiseksi en ole vielä päässyt Biodellyn asiakkaaksi kun ulkomaanelävä olen, mutta nettikauppanne toimii myös mainiona tietopankkina ja katalogina varmasti hyvistä tuotteista! Seuraavalla suomilomalla pitänee tehdä pyhiinvaellus (hamstrausreissu) Turun suuntaan ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Aivan ihana kuulla, kiitos! <3

Tämän viestin kommentit on suljettu.