Kuusivuotias klassikkoni

watson kokemuksia
Rakas Kakkonen,
Onnea, olet tänään kuusi vuotta! Vihdoin! Ollaan laskettu päiviä jo tosi kauan yhdessä ja tänään se tapahtuu.

Sinä olet kyllä jo tosi pitkään ollut minun mielessäni kuusivuotias. Osaat jo niin paljon! Luet menemään mitä vain tekstiä, fontista ja kielestä riippumatta, lasket vaikeitakin laskuja ja kynäkin tottelee hienosti ohjeitasi. Osaat tehdä itsellesi leipää ja soittaa minulle facetime-puhelun Ykkösen kännykästä.

Nyt pieninkin vauvani on siis jo melkein eskarilainen. Hurjaa. Tiedätkö, että sinun ollessasi vauva jännitin vähän näitä vuosia? Aina kun painoit pienen pääsi rinnalleni ja huokaisit onnellisena mietin, milloin tämä loppuu. Koska teistä tulee niin isoja ettette enää halua olla sylissä?

Nyt tiedän ettei se loppunut mihinkään! Et enää ehkä mahdu syliini ihan uppeluksiin asti, enkä todellakaan jaksa nostaa sinua enää noin vain ilmaan (muskelimies!) mutta meillä on keinomme.

Sinä sanot vähintään kymmenen kertaa päivässä ”haliiiii” ja tulet isoin isoin käsivarsin vastaan. Istut sylissäni syömässä aina kun voi, hapuilet kädestä kiinni ohimennen ja annat minun pusutella sinua aivan loputtomasti. Olet vahvasti halimiehiä mutta kaikki läheisyys ja yhdessäolo käy sinulle koska ”rakastan niin paljon!”

Semmoinen ihana rakkauspakkaus sinä olet. Vaikka keräät kovaa vauhtia sekä pituutta että taitoja, olet edelleen kuin se innokkaan touhukas pieni taapero, jonka silmät menevät aivan lautasen kokoisiksi kun haluat kertoa mulle jotain aivan tajuttoman jännittävää! Kuten sen että kaverillasi oli tänään päällä saman värinen paita kuin sinulla.

Kaverit ovatkin elämässäsi nykyään tosi tärkeitä. Sinulla on parhaita ystäviä ja sinä olet paras ystävä. Olet reilu, hauska ja kekseliäs. Ihana ystävä!

Ja voi vitsi minkälainen showmies oletkaan, edelleen! Oikea vitsiniekka. Kannat mukanasi pientä vitsikirjaa ja kerrot aina tilaisuuden tullen jonkun hyvän kaskun. Tilannehuumori on myös vahva lajisi. Aina tapahtuu jotain joka on mielestäsi aivan klassikko. Sinulla on loppumaton itseluottamus (”osaanpas uida! Kyllä veden alla voi hengittää”!) ja suuri rakkaus esiintymiseen. Rakastat toki myös perhettäsi, pehmoleluja, akkareita, paperilennokkeja ja meheviä paukkuja.

Nykyään en enää jännitä tulevia vuosia. Olenhan nähnyt että sinusta tulee entistä mahtavampi ja taitavampi kaikin puolin, eivätkä halit ja pusut tule loppumaan ehkä koskaan.

Hyvää syntymäpäivää kulta. Me kaikki rakastetaan sua ihan hirveän paljon!

Ps. Lahja löytyy keittiöstä.

Pps. Tänä aamuna voin tehdä sen mitä aina toivot: palvella sulle vaatteet päälle.

Vahvatahtoinen lapsi

8 Kommentit

 • Mari

  Onnea sun kakkoselle.
  Mun kakkosella on myös synttärit tänään, mutta mittariin räpsähti jo 9v.
  Itkettää, kun ei ole pientä ja silti sydän pakahtuu ylepydestä, milainen sanoinkuvaamattoman hieno ihminen lapsesta on kasvanut.

  Kansallinen juhlapäivä 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! Selvästi pitäisi olla kansallinen juhlapäivä kun hienoja tyyppejä syntynyt tällöin 🙂 Onnea sinnekin!

 • Anna

  Oivoi itku tuli!
  Oma pieni kakkoseni on vasta kaksi, mutta silti jo alkaa olla niin paljon ison pojan elkeitä. Aivan samat asiat ovat mulla pyörineet päässä, että koska loppuu se syliin haluaminen, pusun vaatiminen, haliminen ja äidin paijaaminen.
  Ihanaa, kuulla että kuusivuotiastakin saa vielä halia ja pusuttaa.

  Ja nauratti facen postaus! Aivan samoin yritin 2-vuotis aamuna päiväkodissa hempeillä, että sinne se äidin ihana ei-enää-vauva jää ja tämä hyväkäs huutaa vaan moimoi äiti ja sinkoaa leikkimään kavereidensa kanssa!
  Että moimoi vaan kulta, äiti tässä vetää pienet itkut 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   joo ei nää penteleet jaksa odottaa äitien liikutuksia 😀 😀

   Kyllä nää vaan on tosi pitkään pieniä, älä huoli! Mukaan tulee vielä ihana kirjo kaikkea muuta ja uusia tapoja osoittaa läheisyyttä. Isot lapset on niin ihania <3

 • Maiju

  Voi että, ihana kirjoitus. Onnea Kakkoselle!
  Mulla on kaksi maaliskuista, siksikin maaliskuu on aika merkityksellinen kuukausi meilläkin. Ja meidän kuopus myös tollanen ihana halipoika, vaikka hänkin on jo niiiin ISo eli ihan kohta viisi. Ja kolme vuotta isompi esikoinenkin tulee kyllä syliin edelleen ihan milloin vaan.

  Mä mietin ihan samaa kun nää oli pieniä, että mä en kestä että ne kasvaa ja niistä tulee isoja. Mutta niinkuin säkin olet monta kertaa hienosti kirjoittanut: kyllä tää isompien lasten vanhemmuus on jotain niin upeeta, että eipä ole ikävä niitä vauva/taaperovuosia kyllä yhtään.

  Ihanaa juhlapäivää teille!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   viisi ja kahdeksan on just ihana ikä ja maaliskuiset on parhaita! Itsehän olen myös maaliskuussa syntynyt 😉

   ihania juhlapäiviä sinnekin!

 • Yksis

  Onnea kuusivuotiaalle ja sen äidille!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.