Kylppärivalintoja

Sain korvanappiini pari viikkoa sitten tiedon, että talon kaikki pintamateriaalit pitäisi päättää, valita ja ostaa. Holy cow. Olin jotenkin tuudittautunut siihen, että tässä ikuisuusprojektissa nämä asiat tapahtuvat joskus vasta todella pitkän ajan päästä. Nyt sitten ollaan jo siinä.

Olemme saaneet suurella tuskalla keittiön vihdoin päätettyä lopullisesti vetimineen päivineen, siitä lisää myöhemmin. Pönttö-gatekin on onnellisesti loppuun taputeltu.

(Jos unohdinkin gatesta kertoa niin kerron nyt: Insinööri käytti aika monta viikkoa vessanpönttöjen valintaan. Oma kantani oli selvä: pönttö kuin pönttö eikä ainakaan mitään kallista seinävessaa. Kunnes itsekin istuin keskiyöllä vertailemassa erilaisia seinävessoja ja totesin jostakin että tuo nyt ei ainakaan käy. Lopputuloksena ostimme neljä keskikallista seinävessaa, joista yhden kanssa Insinööri kävi kolarissakin. Kummatkin pöntöt selvisivät siitä ehjinä.)

Nyt edessä on isommat päätökset: Kaakelit, laatat, maalit, kalusteet, värit, muodot. Kylppäreitähän on jo aiemmin tässä talossa pyöritelty enemmän kuin pyykkejä norossa. Niiden määrää ja sijaintia on venkslattu loputtomiin kunnes betoniin valetut Unidrain ja Kurasyöppö sementoivat osan päätöksistä. Tähän tulee suihku, piste, ne sanoivat.  Alakertaan tulee KHH omalla pienellä suihkulla ja ylös kaksi kylppäriä; yksi koko perheelle / lapsille arkipyykkeineen ja yksi vain meille.

Alakerran kodinhoitohuonetta en jaksaisi edes ajatella, mutta yläkerta on pakko aktiivisesti päättää. Aikuisten luksuskylppäri ensin ja sen mukaan voidaan sitten ratkaista muutkin. Inspiraationa kylppärille ovat toimineet esimerkiksi tämä Pinterestistä bongattu kuva:

sekä Mustan oven ihana kylppäri:

Kuva (c) Musta Ovi

Näistä haluaisin säilyttää ennen kaikkea tuon ison peilin sekä ehkä mustaa raamia jonnekin, suihkuseinä siinä kova ehdokas. Toisaalta mielelläni tuotaisiin kylppäriin vähän lämpöä, ehkä puuta jonnekin kuitenkin siis myös. Kalusteiden järjestys on suunnilleen selvillä, alla olevan kuvan mukaisesti.

Ratkottavana on ollut pari isoa kysymystä, joista yksi kiteytyi takaisin pönttöön. Erittäin, erittäin kivuliaan ja pitkän päätösprosessin jälkeen päädyimme siihen, ettemme tee perinteistä peilikaappia lainkaan. Puhtaasti esteettisistä syistä haluamme nyt tehdä pesualtaan niin, että sen yläpuolella on yksi iso tasainen peili (ilman kaappia) ja alla kaunis kaluste, jossa kaksi laatikostoa.

Sitten piti vielä päättää itse pinnatkin! Tämän kanssa on nyt vietetty hyvät tunnit ja päivät. Esimeriksi tämän kirjoituksen olen jo kahteen kertaan uusinut suunnitelmien edetessä.

Tarkoitus on tehdä minimalistista, mutta ilmeikästä. Kaikki ei missään nimessä olisi vaaleaa mutta ei kuitenkaan mitään kovin revittelevääkään.

Kävimme torstaina ja uudestaan tänään ABL laatoissa ihmettelemässä laajaa valikoimaa ja ehkä hieman päättämässäkin. Tai niin luulin, kunnes astuimme sinne sisään. Tässä vaikka alkuun nämä pari harmaata ja valkoista joista valita:

En kestä. Jotain on kuitenkin vain pakko päättää.

Tänä lauantaina istuimme myymälässä ihanan kärsivällisen myyjän kanssa melkein kaksi tuntia. Pähkittiin, mietittiin, kinasteltiin (minä ja Insinööri keskenämme, selvennyksen vuoksi) ja päätettiin! Olimme jo heittelemässä high fivejä kun Insinööri otti vielä yhden tarkistussoiton urakoitsijalle. Tuli takaisin naama mutrulla.

”Joo ei käy mikään muu lattiaan kuin tavallinen pieni laatta, kaatojen takia.”

Voi teletapin perse sentään. Lattiamme ovat liian vaikeita, osittain siksi että ostimme sinne kalliin ja hienon Unidrainin. Jonka siis pitäisi tämän nimenomainen ongelma ratkaista, mutta sepä onkin siihen nähden väärässä seinässä.

Juuri kun olin repimässä pelihamettani, hiuksiani ja kaakeleita kappaleiksi, Insinööri sai uuden puhelun. Tällä kertaa urakoitsija oli sitä mieltä että jos te nyt johonkin olette oikein silmänne iskeneet niin kyllä me sen jotenkin saadaan hoidettua.

Siinä oli kuulkaa rakentamisen draaman kaari kahdessa minuutissa, eikö ole jännää?  Nyt jäljelle jää enää päätös: mihin me nyt silmämme oikein iskimmekään?

Kohtahan sen nähdään, tilausten on jo mentävä sisään. Ehkä tilaan vain nämä lasten suosikit, sillä kyllä kulta on aina kulta:

10 Kommentit

 • Anna

  Nuo pöytäkansi-allas-kombot on toooodella hyviä: kaiken ryönän voi vain pyyhkiä ja huuhdella altaaseen. Altaan ja pöydän sauma on oikea patska-magneetti. Tupla-altaat molempiin kylppäreihin, jos vain mahtuu: sijoitus hermojen kestävyyteen. Tärkeintä kaikesta on kuitenkin lattian laattasaumojen väri. EI vaaleaa saumalaastia, jollei ole ihan aikuisten oikeasti viikko/päivittäissiivooja-tyyppiä. Jos se pääsee pinttymään niin ainoa apu on hiominen ja uudet saumat.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tai jollei välitä ? silloinkin on Ok valkoiset saumat! Mut ehkä laitetaan tummaa kuitenkin. Kaksi allasta on aina ollut haaveena, katsotaan mahtuuko mitenkään.

 • Kati

  Ou nou, nuo ovat taas niitä asioita mitä ei tajua ajatella, että vaikka saa itse valita esim. just että mitä laattaa otetaan, niin urakoitsija voikin torpata koko oman ajatuksen. Pitäisi osata olla kaikkien alojen ammattilainen että voisi tehdä valinnat kerralla oikein jotta ne on mahdollista toteuttaa, ovat kustannustehokkaita ja tyylikkäitä (tietenkin!). Tulee ihan hiki jo nyt vaikka oma projektimme on vasta vaiheessa 1/100. Tää on niin parasta lukea teidän rakennustarinaa, ihanaa kun kirjoitat! ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No niinpä, aina tulee kummallisia esteitä! Kiva että nämä tarinat kiinnostaa 🙂

 • Paluuviite: Vuoden 2018 kattava ennuste - Valeäiti

 • Ex-rakentaja

  Sellanen vaihtoehto, joka meille olisi tullut, jos olisin riittävän aikasin tämän tajunnut:
  Kun tekee kokonaan uutta, peilikaapin voi upottaa seinään, jolloin se näyttää hyvältä mutta on silti se ihana kamasyöppö. Tsempit raksaamiseen, nyt alkaa ne kivoimmat vaiheet!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo, tää oli meidän alkuperäinen suunnitelma vaikka kuinka pitkään! Tekstissäkin oli tästä aluksi pohdintaa mutta otin pois kun päätettiin 🙂 Jätettiin siis nyt tuo upotettu pois, koska preferoin kuitenkin peiliä jossa ei ole saumoja. Tyhmää käytännöllisyyden osalta mutta hyvä estetiikan osalta 😀 me kuitenkin tuupattaisiin se vain täyteen tavaraa jota emme tarvitse, joten mennään nyt vähemmällä säilytystilalla. Kiitos tsempeistä! 🙂

 • Paluuviite: Joulukuu 2017: Yläkerta hahmottuu - Valeäiti

 • Kippuralla

  Meillä on kylppärissä noin, iso peili ja ei perinteistä peilikaappia ollenkaan. 4v nyt ja on tykätty

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mahtavaa, hyvä teitä! Kiitos!

Tämän viestin kommentit on suljettu.