Matka sydämeen reikä kerrallaan

I h a n sairaan rumat. En varmana ikinä, ikinä laita jalkaani. En vaan tajua, miksi mukavuus saa ihmisen laittamaan jotain tuollaista jalkaansa? Eihän en voi edes olla mukavat, ällöttävät muovisämpylät, joissa jalka jää lillumaan omassa hiessään. Hyi hyi hyi.

Ja sitten tuli Mummi. Se sama Mummi, joka on vähän ”persoonallinen” ehkä muutenkin (pus pus ja ai niin, hyvää äitienpäivää!), on kissahulluutensa lisäksi kehittänyt hulluuden reikäkenkiä kohtaan. Joten, halusin tai en, ensimmäisen lapseni ehkä kolmas sana (ensimmäinen oli ”äiti” ja toinen ”kitta” ja siitäkin on Mummia syyttäminen) oli ”roksit” ja yksi suosituimmista lauseista ”haluu roksit jalkaan”. Niinpä minä piilottelin koko viime talven niitä Mummin ostamia Crocseja, ettei se lapsi yrittäisi vetää niitä kesken tammipakkastenkin jalkaan.

Kuten jo ehkä arvaatkin, alkoi takkini heilua viimeistään viime kesänä oman mökin oston yhteydessä. Ajatuksiin hiipi ”olisihan ne aika kätevät”, ja tunnustelin salaa niiden nyppyläistä pohjaa koossa 22. Pitäisiköhän kokeilla? Jossain vaiheessa havahduin huomaamaan, että perheessämme on jo viisi paria reikäkenkiä. Lapsilla useat, ja meillä aikuisillakin omamme mökillä. Ärsytti myöntää, mutta onhan ne hyvät; kevyet ja helpot, aika kivan värisetkin vielä. Hitto vie, minähän suorastaan fanitan niitä ja odotan innolla kesää, kun mökillä käytän vain niitä lapset voi laittaa itse helpot kengät jalkaan, eikä kastumista tarvitse pelätä.

Arvaat varmaan myös, mitä mietin kun tajusin, ettei Kakkosella ole saappaita? Niinpä, kevyet ja helpot Crocsithan olisi oiva ratkaisu. Yhteydenotto itse krokotiilipesään ja mars kauppaan kenkiä valkkaamaan. Erittäin, erittäin tiukan ja hermojaraastavan kiukuttelukohtauksen hankalan valintatilanteen jälkeen poistuimme vihdoin kaupasta ne uudet saappaat kassissa kevyesti heiluen, ja maailman hienoimmat purkkarit edellä kikattaen juosten. Laput saatiin sentään leikata pois, mutta muuten kengät jäi sovituksesta suoraan jalkaan.

Ja uskokaa kun sanon, se valintatilanne ei ollut helppo. Ei kaksivuotiaalle, joka sai itse laitettua mitkä vain kengät jalkaan, ei äidille, joka haaveili kevyemmistä saappaista tai vaikkapa sateen kestävistä ballerinoista ja ai vitsi noi tennaritkin on i h a n a t, eikä todellakaan sille pienelle taaperolle, jolta kiellettiin jibbitzien syöminen, vaikka ne killui juuri hänelle tarkoitetulla korkeudella. 

Kotona ihastelin uusia kenkiä (ne värit! se keveys!) heti kun lapset oli pistetty nukkunaan ja Crocs-hulluus sai ottaa vallan. On ne hienot. Pienen miehen saappaat on vielä monen monta kokoa liian isot, mutta pysyivät kuitenkin hienosti jalassa ja eiköhän se viimeistään syksyllä niillä jo osaa kävelläkin. Ihan pienen miinuksen tähän onnipilveeni toi havainto siitä, että meillä onkin jo aika monta paria kenkiä. Siis lapsille. Osa on vielä liian isoja, eikä vähiten siitä syystä, että Ykkönen on friikki. Sen jalka ei kasva. Tai sitten se rakastaa vanhoja kenkiään niin paljon, että vetää mielellään koon 22 kengät jalkaan vaikka varvas tulisi läpi. Oli miten oli, meiltä löytyy ”käyttökenkinä” kaikkea koosta 19 kokoon 24. 
Suosikkipareja kokoelmassa on ne esanssikengät (Cientat), Converset, ihanat pääkallo-Tomsit ja pinkit Vansit. Siis minun. Lasten suosikeissa on reikiä ja kumia, arvanette mitä tarkoitan. 
Jos reikäkengät ovat valloittaneet teidänkin perheessänne sydämiä, seuraa ilouutinen: Crocs-verkkokaupasta saatte nyt Koodilla valeaiti10 10% alennuksen verkkokaupasta. Alennuksen saa myös jo alennetuista tuotteista. Noita supermakeita ”purkkareita” löytyi ainakin tyttöjen väreissä tällä hetkellä aika vähän (koossa 22-23 ja sitten 27-28 ylöspäin), joten kannattaa käydä nopeasti katsomassa jos uutudet kiinnostaa. 
Koot ovat vähän hankalat ensikertalaiselle, mutta sanoisin että valitse ennemmin liian iso kuin vähän nafti. Koon 22-23 saappaan sisämitta oli 14cm, ja tällä hetkellä kokoa 19 käyttävän Kakkosen jalka oli 12,5cm, joten aika iso se kenkä saa kuitenkin olla.
Suosittelen tsekkaaman myös aikuisten mallit, koska jos luulit valikoiman olevan pelkkää reikää ja kumia, tulet yllättymään. Itse taidan heittää sittenkin ostoskoriin vielä ne tennarit… 
(Lasten uudet kengät saatu yhteistyön merkeissä Crocsilta)