Miltä meidän elämä näyttäisi Porvoossa?

Kaupallinen yhteistyö Porvoon kaupunki

Neljäs ja tällä haavaa viimeinen osa #virtuaalimuuttoa on täällä!

#Virtuaalimuutossa leikitään että meidän perhe muuttaisi johonkin pienempään kaupunkiin. Mitä se tarkoittaisi taloudellisesti, arjen menojen ja aikataulujen kannalta, entä fiilikseltään?

Olen kysynyt Instagram-seuraajiltani Porvoon parhaita asuinalueita, seuroja joissa harrastaa, vapaa-ajan tekemistä ja yleistä tunnelmaa. Olen etsinyt meille myynnissä olevista taloista sopivan ja käynyt paikan päällä katsomassa sekä taloa ja asuinaluetta että sitä kaikkea muuta – kokemassa parhaani mukaan tunnelmaa.

Porvoolla, jos jollakin, on täysin epäreilu kilpailuasetelma tässä. Lue alta lisää miksi!

Porvoo on helsinkiläisille todellinen vaihtoehto

Porvoolla on huomattavia etuja helsinkiläisen näkökulmasta, sijainti on niistä ensimmäinen. Porvoota voisi jopa ajatella yhtenä Helsingin alueena, niin lähellä se on. Kolme varttia autolla tai 50min bussilla joka kulkee lähes ympäri vuorokauden, parhaimmillaan kymmenen minuutin välein.

Tämä on käytännössä sama kuin meiltä nyt julkisilla Helsingin keskustaan.

Bussit kulkee vartin välein Helsinkiin <3. Toimii hyvin! (seuraajan kommentti)


Sitten on se salainen ässä hihassa, mitä minkään muun kaupungin on vaikea päihittää – Insinööri on viettänyt lapsuutensa Vanhassa Porvoossa. Hänellä ja sitä kautta minullakin on vahvasti pala sydäntä Porvoossa, tuntuu että sinne pitää vielä joskus palata.

Porvoo on meille niin tärkeä että Insinööri kosi minua siellä ja Porvoossa meidän piti mennä naimisiinkin. Vietämme joka kesä Porvoossa aikaa jo senkin takia että isäni mökki on Pellingissä. Porvoossa on sellaisia muistoja, mitä ei voi minnekään muualle rakentaa, se on tavallaan enemmän meidän juuriamme kuin Helsinki! Siksi tämä kampanja oli ehkä vähän vaarallinen, hah!
Paljastan vielä senkin että kerran jo melkein muutimme Porvooseen! Kun aloimme seurustella keksimme yhteisen unelman muuttaa joskus Porvooseen ja löysimme sieltä ihanan talon jonka edessä kävimme haaveilemassa että ehkä joskus…

Kävikin niin että silloin kun etsimme kahden lapsen perheenä seuraavaa taloa (joka päätyi monen, monen mutkan kautta rakentamiseen), se sama talo oli myynnissä! Harkitsimme sitä ihan oikeasti kunnes totesimme että se ehkä jäisi meille pieneksi liian pian.

Porvoo on ollut haaveissamme aina, mutta kuinka realistinen se meille oikeasti olisi? Sanotaanko, että vähän turhankin. Ainakin löysin niin paljon uutta ajateltavaa reissullani, että puhetta on kotona riittänyt.
Muutto Helsingistä Porvooseen – mikä asuinalue paras

Asuinalueista mulle ei aiemmin ollut kauhean tuttuja muut kuin se Tirmo / Pellinki ja keskusta. Nyt kun pääsin teidän avullanne kiinni aivan uusiin alueisiin, nousi Porvoo-kuume ihan uusiin lukemiin. Siis mitä asuinpaikkoja täällä on, kääk!Aloitimme päivämme Hamarin rannasta ja multa pääsi ulos spontaani WOW – siis tämähän on kuin Ahvenanmaalla olisi! Aivan uskomaton pieni idylli meren rannalla, josta pääsee vielä kävellen upeaa luontoreittiä pitkin keskustaan.

Pian huomasin että tämä koko Porvoon eteläranta on täynnä aivan upeita asuinalueita. Voisin milloin tahansa sopeutua asumaan Haikkoossa, Hamarissa, Hermanninsaaressa, Tolkkisissa tai Koddervikin uudella alueella.
Jokainen näistä on autolla tosi lähellä Porvoon keskustaa ja yhteyksiä Helsinkiin, ja silti omat palvelut jopa kävelymatkan päässä. Ja merenranta koko ajan lähellä, puhumattakaan Insinöörin surffiunelmasta Emäsalosta!

Ei myöskään vaikuttanut ollenkaan hullummalta asuttaa tätä vuoden 1920 entistä luotsitupaa Sikosaaressa, siis huh huh mitä paikkoja täällä on!
Kuva yllä: ruutukaappaus Etuovi.com

Porvoo onkin vanhojen talojen rakastajan unelmakaupunki. Heille, jotka ovat koskaan käyttäneet asunnonhakuun kriteeriä “rakennettu ennen 1950” löytyy Porvoosta kymmenittäin kohteita. Syvimmän henkäisyn sisäänpäin vedin ajaessani Werner Söderstromin katua pitkin, sillä en ollut koskaan ennen kohdannut tuota osaa Porvoon keskustasta (ja nyt en saa sitä mielestäni.)

Löytyi katu toisensa perään upeita talovanhuksia, tiiviitä pihoja ja puutarhoja, vanhoja omenapuita ja mansardikattoja, alle kilometri keskustasta. Tänne jos jonnekin me muuttaisimme, ajattelen!


Vaikka toki myynnissä olisi myös aivan meidän kosintapaikkamme vierellä sijaitseva upea talo Jokikadulla, ihan Insinöörin lapsuuden maisemissa.

Luulen että keskustasta me kyllä kotia katsottaisiin, koska silloin yhteys Helsinkiin ja iltarientoihin on vähän parempi kun ei tarvitse aina autolla ajaa ensin bussiasemalle. Lisäksi keskustassa pääsee melko varmasti kävellen kouluun ja päiväkotiin.

Tässä kohtaa voidaan oikeastaan puhua suoraan rahasta, sillä tässä suhteessa Porvoo on edellisiin kaupunkeihin nähden vähän erilainen, tänne saisimme helposti jo tuhlattua melkein koko talomme myyntihinnan.

Muutto Porvooseen – taloudelliset vaikutukset

Musta tuntuu että me päädyttäisiin haluamaan joku ihan posketon koti täältä, kun kerran mahdollista on: vaikkapa se Sikosaaren luotsitalo tai joku vanhan keskustan ihanista joen rannalla olevista upeuksista.

Niin uniikkeja koteja koko paikka täynnä!

Tai sitten joku superhieno talo Hermanninsaaresta. Sillä meidän Helsingin talon 900.000€:lla saisi ostettua aikamoista unelmaa täältä!

Mutta jos vähän lähempänä todellisuutta mietitään niin keskustassa löytyisi Jokikadun talo (565.000€) tai Tarmolasta mieletön talovanhus 525.000€, ihan siitä ihailemani Werner Söderströmin kadun vierestä!

Yllä olevat kuusi kuvaa ruutukaappaus etuovi.com

Tarmolan talon vieressä olisi neljä kauppaa noin kilometrin säteellä ja lähin päiväkoti alle 700m. Ajomatka Helsinkiin alkaa ihan talon vierestä ja kestää 50 minuuttia, Insinöörin töihin vain 40min.

Isovanhemmille täältä ajaisi 55min ja 1h05min. Siiiiis….saman verran kuin nyt.

Me siis säästäisimme 350-400.000€ rahaa muuttaessamme aivan upeaan taloon emmekä luopuisi muusta kuin metroradasta.

Tai siltä tämä ainakin nyt tuntuu, haha!

Kuukaudessa kulumme laskisivat usealla tuhannella eurolla, joten voisimme vähentää töitä reilusti. Täältä Insinööri voisi oikeasti pendelöidä töihin vaikka joka päivä, minä voisin jatkaa etänä ja käydä muutaman kerran viikossa Helsingissä kuten nytkin.

Veikkaan että toinen auto kyllä saattaisi tulla hankintalistalle, joten sen myötä taloudellinen etu vähän laskisi.

Jos ei paljon bailaa niin Bolt vie kans kivasti illalla kotiin
(seuraajan kommentti)

Harrastukset ja vapaa-aika Porvoossa

Yksi tosi hauskoja puolia Porvoossa on se että se on niin hipster, siis hyvällä tavalla. Koska Porvoo saa niin paljon asiakkaita Helsingistäkin, siellä pärjää ravintolat ja kahvilat ehkä helpommin kuin monessa muussa pienessä kaupungissa, ja taso onkin todella korkea.

Porvoossa olisi helppo viettää treffi-iltaa! Upea luontokin Porvoosta tietysti löytyy ja aivan edelfeltimäisen upeaa maisemaa heti keskustassa. Meri on suuren suuri plussa meille.

Ihan kaikkia maailman harrastuksia ei Porvoosta löydy, mutta Ykköselle löytyisi sopivaa voimistelua ja Kakkoselle (meri)partiota sekä tennistä helposti. Juoksu ja surffaus hoituu täälläkin ja erityisesti surffin kannalta Porvoo olisi kova kohde, Emäsalo on yksi place to be lajin harrastajille.

Minä uskon että me tykättäisiin tosi paljon elää Porvoossa. Luonteeltaan Porvoossa on vähän sellaista Helsingin särmää ja ylpeyttä, mutta sitten kuitenkin ytimeltään se on pieni ja rauhallinen paikka joka hiljenee iltaisin ja talvisin.

Yritän kovasti nyt pitää meidät vielä täällä Helsingissä ja olla lukematta näitä tarinoita joissa perheen isä muuttaa takaisin Porvooseen ja on sitten niin kauhean onnellinen, ei tee hyvää meidän Porvoo – kuumeelle.

Seuraavan kerran matkaamme ehkä Porvooseen ihanalle joulutorille. Täytyy silloin tsempata ja olla katselematta talovanhuksia sillä silmällä, erityisesti kun mukana on ne Porvoossa lapsensa kasvattaneet appivanhemmat…

Porvoo toimii lapsiperheelle mahtavasti! Kävelymatka harrastuksiin, ihanat ulkoilumahdollisuudet heti kotiovelta rantaa pitkin ja tarvittaessa sinne Helsinkiin pääsee nopeasti (seuraajan kommentti)

Tulkaapa Instagramin puolelle miltä näytin vierailullani Porvoossa ja arvatkaa kuinka meidän käy – muutetaanko tänne vielä joskus?