Mitä kaikkea lapsiperheen asunnossa voi kadota?

Kaikki yli puolivuotiaiden vanhemmat tietävät, miten tehokkaasti asiat asunnossa häviää. Tavaraa on ihan helvetisti liikaa ja silti aina ne oleelliset on…jossain. Vuosien aikana tuhansia tavaroita etsineenä olen onneksi oppinut pari niksiäkin, joten aloitetaan optimistisesti vinkeistä:

Jos etsit jotain, älä koskaan kysy lapsilta neuvoa. Harhauttavat pahasti. Kaikki alle vesipullon kokoiset esineet löytyvät pahvisalkuista. Sohvatyynyn väliin mahtuu yllättävän isojakin esineitä, kuten polkupyörän pumppu. ”Mieskatsominen” on myös lapsia saastuttava tauti. Äidit löytää parhaiten.

Entä mitä sieltä tyynyjen välistä, puuron seasta ja pahvisalkuista sitten löytyy eli ei löydy? Mitä lapsiperheen asunnossa voi kadota? 
1. Kaukosäätimet. Siinä muodossa on vain sitä jotakin. Erityisesti Apple TV:n omistajille suosittelen keskivahvaa teippausta. Ne perkeleet.

2. Hanskat. Riippumatta siitä kuinka monet kymmenet hanskat talven aikana ostat, huhtikuussa jäljellä on kahdet: eripariset ja rikkinäiset.

3. Hammasharjat. Kakkonen sijoitti kerran harjan ”sinne hyllylle”, joten etsimme sitä luonnollisesti sohvatyynyjen välistä, maton alta ja kuiva-ainekaapista. Harja löytyi omalta paikaltaan, vessan hyllyltä.

4. Sielu.

5. Tekstin alussa näkyvä pullea ja kirkkaansininen, puolimetriä leveä Donitsi. Jossain raivonpuuskassa yhden oudon kaapin alahyllylle heitettyä donitsia etsittiin tänään puolisen tuntia. Spekuloitiin jo onko lapset heittäneet sen ikkunasta, tai olisiko insinööri ehkä antanut sen naapurille (tiedättehän: ”jos tää heittely ei nyt lopu mä annan tän naapurin koiralle puruleluksi), hauskinta on ehkä se että ko donitsi on saatu bOblesilta näkyvyyttä vastaan. Mikä vitsi.