Olisinpa enemmän kipeä

Tiedättekö sen tunteen, kun toivoisi olevansa enemmän kipeä?

Tänään piti olla ihan superkiva päivä. Oltiin sovittu tulevan blogijutun merkeissä tutustumiskäynti ja vapaaehtoispäivä Lahden Punaisen Ristin Konttiin.

Sitten heräsin kolmatta päivää kaktus kurkussa, nenä tukossa ja pää sumussa. Korvat niin lukossa ja paineessa että pihinä vain kuului. Raahustin aamiaispöytään ja ajattelin että kipeitä tässä nyt sitten kuitenkin ollaan. Tungin kuumemittarin korvaan ja odotin tuomiolukua.
37.4. Täh. Eihän se ole kuin juuri ja juuri lämpöä. Liian vähän kuumetta.
Tiedättekö sillä tavalla ärsyttävän vähän, että suorittaja sisälläni ei ihan anna lupaa olla ja levätä vaikka olo on rekan alle jäänyt. Mutta kun numerot ei sano että olisin kipeänä, mä vaan varmaan laiskottelen! Olen vain väsynyt, kyllä kahvi parantaa!
Olet kipeä, jää kotiin. 
Mutta kun on iso reissu sovittuna, flunssaisille lapsillekin jo hoitaja tilattu Stellalta. En mä voi jäädä kotiin. Jos jotain niin menen sitten töihin. Mutta kun en jaksaisi, tarvisin makuuasentoa. No menen sitten sinne Lahteen. Tulen siitä heti kotiin lepäämään ja vapautan sen hoitajan.
Olet kipeä, jää kotiin. 
Insinööri palautti maan pinnalle, totesi että instakuvani oli selkeä julkinen avunpyyntö. En anna sun lähteä auton rattiin nukahtamaan. Nyt jäät kotiin ja lepäät. Sitä vartenhan se hoitajakin sitten on.
No hyvä on sitten saatana. Täällä minä nyt ”lepään” makkarissa, kipeät lapset keittiössä jonkun tuntemattoman hoitajan kanssa.
Olkoonkin että keittöstä kuuluu iloista naurua ja mulla silmät lurppaa väsymyksestä. Omatunto piikittelee silti joka suunnasta. Tee nyt sitten niitä töitä. Pitäiskö sun kuitenkin lähteä Lahteen? Lähetä nyt se hoitaja edes kotiin.
Hoh. Ei ole helppoa tämä (muka) sairastaminen.
Olet kipeä, jää kotiin. 
 
PS: Vinkki viitonen! Kuvassa näkyvä kuumemittari on ollut paras ostos ikinä. Ostettiin se kuusi vuotta sitten kun Ykkönen oli vauva. Nopea, kivuton ja riittävän tarkka. Samoilla pattereilla on menty kuusi vuotta ja vielä pelittää. 70€ so well spent.