Portti lihansyönnin vähentämiseen

Yhteistyössä: Valio ja Suomen Blogimedia

Ai ne oudot pallerot? Ne kuulemma maistuu pahalta ja on kai koostumukseltaan kamalaa sekä muutenkin arveluttavaa.

Nämä somessani pyörineet ennakkoluulot löivät silmille sen jälkeen kun olin jo sopinut yhteistyöstä Valion kanssa. Loppukesästä lanseerattu Valio MiFU® sai osakseen paljon huomiota, ja minua pelotti. Mitä jos ne ovat oikeassa ja tuote on minusta kamala? Olisi todella kurja tehdä yhteistyö, jossa joudun dumaamaan asiakkaan tuotteen.

Välttelin koko ajatusta viikkokaupalla. Suljin mielestäni muiden naureskelevat kommentit huonosta raejuustosta ja murjotin kun näin telkkarimainoksia. ”Vaihtelua”, on joo. Vaihtelua kun joutuu miettimään mitä kirjoittaa kun totuuttakaan ei voi piilotella. Viimeinen niitti oli Puutalobabyn Kristan kommenttiboksissa tapahtunut pienimuotoinen lynkkaaminen. Tai olisi ollut, jollen olisi ehtinyt jo sitä ennen ottaa itseäni niskasta kiinni ja ottaa tuotteen testiin rehellistä arviointia varten. Oman testaamiseni aikana päädyin samaan tulokseen, jota Krista kommenttikentässä kärsivällisesti muille availi: Porttiteoria toimii ja Mifu on loistava tuote ruokailutottumusten muutoksen ajamiseen.

Meidän ensimmäinen Mifu-kokeilu tuli vähän sattumalta. Olin tekemässä kanaruokaa, mutta kanaa oli vähän hintsusti. Avasin jääkaapin löytääkseni jotain jatketta soosille. Paprika? Ei, sen maku ei sovi tähän. Vuohenjuusto? Ei, se sulaa sinne ja tulee mössöä. Mikäs tämä…äh, se pakon edessä ostettu Mifu. Kokeilin. Arvannette jo tarinan lopun. Ruoka oli hyvää. Ruokarae oli mun suuhun oikein mukava koostumukseltaan ja teki juuri sen mitä hain: toi lisää proteiinia, koostumusta ja täytettä ruokaan, josta olisi muuten tullut vähän valju.

Nyt sitten siihen porttiteoriaan. Tämä yksittäinen Mifu-kokeiluni oli pääsyy sille, että päätin kokeilla lihatonta lokakuuta. Kaksi kuukautta ensimmäisestä kokeilusta lihansyönti on vähentynyt taloudessamme merkittävästi (lopullinen raportti tulossa!). Melko hyvä saavutus yhdeltä tuotteelta.

Meidän jääkaappiin tämä tuote jää vielä yhteistyön jälkeen. Sillä on niin älyttömän helppo jatkaa muita aterioita, kun paketti on suoraan jääkaapista valmis. Sen kuin ripottelee palleroita paketista pannulle tai pataan ja se on siinä. Satuin myös tämän maustamattoman Originalin kanssa vahingossa tekemään yhden parhaista kokkauksistani ikinä ja vielä tähteistä. Ohhoh! Tämän menestyksen karkea resepti (ja uskomaton kuvatallennus) alla, osana Lihatonta Lokakuuta.

Lehtikaali-Mifu kananmunapaistos kahdelle
Nimestä voimme päätellä, miten loistava kokki olen. Se oli oikeasti ehkä munakas tai ehkä frittata tai ehkä munatata.

n. 100g lehtikaalia
100g Valion Original MiFúa
Kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina
Valkosipulin kynsi
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Hyvää öljyä (Myssyfarmin luomyrypsiöljy on aivan supernam)
4 kananmunaa

Leikkaa lehtikaalista ruodot pois ja silppua suuhun sopiviksi palasiksi. Lämmitä öljy ja siinä valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Pidä pannu alhaisella lämmöllä ja lisää lehtikaali. Pyörittele lehtikaali öljyssä ja anna hiljalleen muhia niin kauan, että kaali alkaa pehmetä ja pienentyä. Lisää Mifu. Voit nostaa vähän lämpöä ja ruskistaa pallerot. Sekoita kulhossa neljä kananmunaa ja lisää hieman suolaa ja valkopippuria. Kaada kanamunat pannulle ja paista kunnes muna on melkein kokonaan hyytynyt. Lisää lopussa puolitetut kirsikkatomaatit.

Nosta lautaselle ja nauti! Syö lopulta ylijääneet suoraan pannulta perheeltä salaa.

Siitä sitten vain kokeilemaan, kokkailemaan ja pikkuhiljaa kohti vegeporttia valumaan.

Ps. Ai mikä Mifu? Jos olet missannut koko tuotteen, Mifu on maitopohjainen, proteiinia runsaasti sisältävä paistettava ruokarae, jota saa kolmella eri maustekastikkeella. Valion sivuilta voi lukea lisää tuotteesta ja käyttövinkkejä.