Uusi tähti on syntynyt: Pihlaja.

13 No tags Permalink

Heitin lauantaina juuri ennen nukkumaanmenoaikaa ihan kasuaalisti ilmoille lyhyen lauseen:

Tiesitkö, että näistä voisi tehdä sellaisen videon, jossa sä liikuttelet näitä hahmoja ja sitten se näyttää siltä kuin ne itse liikkuisi? 

Ykkönen lopetti välittömästi Lego Friendsin rakentamisen ja katsoi mitään sanomatta takaisin. ”O-ou”, kaikui hiljaa mielessäni.

Alle vartissa oltiin tehty eka video. Viimeisenä toiveenaan ennen nukahtamista hän osasi jo sujuvasti itse pyytää että tehtäisiin huomenna uusi ”sellainen Stop Motion video, tai oikeastaan tehdään niitä koko päivä.”

Niinhän me tehtiin. Kuva ja ruutu kerrallaan opittiin paremmaksi: löydettiin hyvät tavat saada kamera (kännykkä) liikkumaan oikein, opeteltiin käyttämään tehosteita ja musiikkeja, lisättiin toisiin videoihin selostus ja lopulta Ykkönen siirtyi myös itse operoimaan kameraa. Siistein sunnuntai pitkään aikaan.

Mediasosiaalisesti kehittynyt lapseni toivoi tietysti välittömästi, että videoita esitellään suurelle yleisölle ja janoaa kuulla yleisön palautteen:

Laita se äiti Instagramiin, tai Valeäitiin.

Tein sen, minkä jokainen vanhempi tässä tilanteessa tekisi. Perustin hänelle oman YouTube-kanavan. Kanavan nimi on taitelijan itsensä pyynnöstä ”Pihlaja”, ja kanava tulee keskittymään ainakin aluksi Stop Motion videoihin, lähinnä Lego Friendseihin. Eiku unohtakaa, tätä kirjoittaessa ne oli jo tehny Insinöörin kanssa vielä Pikkaraisista oman videonsa. Kuusivuotiaastani on tuleva lyhytelokuvamaailman uusi tähti. Chaplin meets Temonen. 

Perheemme uusin bloggaaja* – siis vloggaaja – tavoittelee noin 6-7-vuotiasta yleisöä, maailmanlaajuisesti. Hän pyrkii tekemään videoita aina kun on hereillä (eli aina kun vanhemmat antaa). Alla sneak peakina se ihan ensimmäinen koskaan tehty video. Luulen, että edessämme on upea tulevaisuus.


En voi kuin lämpimästi suositella tätä kaikille. Näiden tekeminen on ollut ihan äärettömän kivaa ja helppoa! Tarvitaan vain softa (otettiin App Storesta ekana vastaan tullut ”Stop motion”), vähän valoa, joku hyvä pöytä ja ehkä pidike / alusta kännykälle ja sitten niitä ideoita. Ei kun tekemään! Me autetaan tarvittaessa! Tietysti sillä ehdolla, että ensin menette ja katsotte meidän videot. Kunnianhimoinen vloggaajamme kaipaa yleisöä.

*Koen välttämättömäksi huomauttaa, ettei tavoitteena tai tarkoituksena ole oikeasti luoda ykkösestä mitään somehahmoa. Hän itse innostui ajatuksesta, että kaikki videot olisi jossain, missä kaikki lapset voisi niitä halutessaan katsoa. Tämä EI ole hulluksi tulleen bloggaajan lapsen kautta eletty hullu unelma. No niin; näytä voimasi AV-palsta! 

JAA
13 No tags Permalink
13 Comments
 • Kati / Lähinnä Kauempana
  lokakuu 23, 2016

  MAHTAVAA! Hyvä harrastus ja upeita lopputuloksia. Menee todellakin mun tyttären Youtube-tilaukseen. Täältä siis tsemppiääni, jos av-palsta alkaa kitistä. 😀

 • Anonyymi
  lokakuu 23, 2016

  Näytin viedeoita tyylilleen ja tykkäsivät kovasti. Piti hankkia myös ohjelma ja nyt meillä kuvataan savannieläin juttua… 🙂

 • Anonyymi
  lokakuu 23, 2016

  Siis tytöilleni…

 • mirzu
  lokakuu 23, 2016

  Täällä kanssa esiteltiin 5v:lle ja kuvataan My Little Pony videota jo! 🙂 Kiitos ja todellakin vau! 🙂

 • Liina
  lokakuu 23, 2016

  Mahtavaa! Super-Pihlaja sulla!

 • wewwaton
  lokakuu 24, 2016

  Upeita! Ei muuta kuin lisää tekemään.

 • Yksis
  lokakuu 24, 2016

  Mä luulen et laumalla on nyt uus harrastus!

 • Valeäiti
  lokakuu 24, 2016

  Jes, vähänkö siistiä! 🙂 Jokainen seuraaja saa täällä kamalan innostuksen 🙂

 • Valeäiti
  lokakuu 24, 2016

  Eikä, vähänkö kivaa! 🙂 🙂

 • Valeäiti
  lokakuu 24, 2016

  VAU tää on niin mahtavaa! 😀

 • Valeäiti
  lokakuu 24, 2016

  No on! 🙂

 • Valeäiti
  lokakuu 24, 2016

  Seuraava eetterissä ihan just! 🙂

 • Valeäiti
  lokakuu 24, 2016

  Taisi tarttua aika moneen talouteen, siistiä 🙂