Pösilöt for dummies

Insinöörit on Pösilöitä. Kaikkien Pösilöiden isä on Ykkösen insinööri-isoisä Ugi, joka herättää kauhua kaikissa arvonsa tuntevissa vakuutusyhtiöissä. En edes tiedä kuinka monet silmälasit on kohdanneet viimeiset hetkensä Ugin pyllyn ja auton penkin välissä.

Mutta osaa ne nuoremmatkin Insinöörit unohdella, hävitellä ja yleisesti sössiä.  Sen takia niitä pitää vaimohenkisten hahmojen oppia käsittelemään. Avainsanoina on visuaaliset ärsykkeet ja konkretia.

Case-esimerkki: Ongelma
Insinööri unohtaa uikkarit, sekä Ykkösen että omansa, vauvauimalaan. Näin pääsi tietenkin tapahtumaan, koska uikkarit eivät sijainneet juuri lähdön hetkellä Insinöörin näkökentässä. Klassinen Pösilöinti.

Pösilöinnin korjaamiseksi on muistettava lähettää sähköposti vauvauinnin vetäjälle, jos hän voisi napata ne talteen ensi kertaa varten. Tämän saa luonnollisesti hoitaa pösilöinnin suorittaja. Mutta ah ja voi, milläs saat pösilön muistamaan kyseisen meilin lähettämisen?


Ratkaisu: Konkretia ja visuaaliset ärsykkeet 
Saatesanat töihin lähtevälle Insinöörille:
”Muistathan hei lähettää tänään sen meilin (abstraktia, ei aikaan tai paikkaan sidottua). Laita se vaikka metrossa kun olet menossa töihin (konkretia). Muistat kato tehdä sen silloin kun pyllysi koskettaa sitä oranssia ihanuutta (konkretia + visuaalinen ärsyke)”.

Vaimolle tekstiviestivahvistus klo 9: ”Hyvin ohjelmoitu Insinööri, viesti lähti juuri”.

Nyt toivotaan vielä että uikkarit löytyy, koska muuten torstain vauvauinnissa on kiusallisesti kaksi nakupelleä ja yksi ryhävalas, jonka ylle uikkari ei enää säädyllisesti veny.