Seikkailuvuoden 2023 kooste ja uuden vuoden teema

Tiedättekö sellaisen fiiliksen kun kaikki on niin hyvin että se alkaa vähän jo pelottaa? Sitä ajattelee KOHTA KÄY JOTAIN koska niin käy aina elokuvissakin. Oon vahvasti noissa fiiliksissä nyt kun meillä on takana niin upea vuosi että ihan jännittää astua tähän seuraavaan.

Tähän pitänee lisätä se ilmiselvä asia että maailmalle tämäkin kulunut vuosi oli kammottava. Minä kuitenkin pidän nyt katseeni kiinni tässä oman perheen skaalassa tämän jutun verran.

 

Kohokohdat vuodelta 2023

Asuttiin 3kk Espanjassa perheenä. Se oli upeeta, hauskaa ja kallista. Ikimuistoista ja ainutkertaista todennäköisesti. Ikävä sinne ei ole mutta uskon että tulen ikuisesti ajattelemaan kaiholla ja ylpeänä sitä spontaaniutta jolla melko ”noin vain” päätimme ja päädyimme muuttamaan toiselle puolen mannerta. Seikkailuperhe, toivottavasti jatkossakin!

Täytin 40! Tää oli mulle iso ja paljon odotettu asia. Neljäkymmentä on tuntunut kaikin puolin niin hyvältä kuin ajattelinkin. Yllättäen kohta tuleva 41 sen esijaan vähän jopa jännittää, tuntuu että oho SE on jo aika paljon.

Viimeinen tarkoitan Nelonen täytti vuoden. Vuoden loppuessa hän on jo kohta kaksi, ja tuntuu että just näin tän pitää olla. Neljä ihanaa lasta, jotka on yhä enemmän omia persooniaan. Vauvat on ihania, mutta kyllä se elämänvaihe on nyt ohi.

Insinöörin Hoitovapaa. Insinööri oli koko vuoden pois töistä Nelosta hoitamassa. Oon tosi iloinen että tämä oli vielä hänelle mahdollista, todella ansaittu rento vuosi ja koko perheelle ihanaa miten paljon vietettiin aikaa yhdessä! Insinööri ja Nelonen on hyvä parivaljakko ja sanoisin että arjessa hän hoitaa Nelosta mua enemmän, kummatkin ollaan pienelle tärkeitä.

Urheilua, paljon! Taitavasti päiväuniaan nukkuvan lapsen ansiosta Insinööri pääsi myös koko vuoden läpi tosi hyvin surffaamaan ja kellotti yli 80 surffipäivää! Aika goals! Minäkin kävin näemmä peräti 54 juoksulenkillä ja 34 kävelylenkillä, eli hyvinkin 50/50 menee nää meidän toinen toisellemme antamat urheiluhetket!

Toi 54 juoksulenkkiä on aika hyvin ihmiselle joka ”ei juokse” ja jolla oli 2-3kk melkein totaalitauko erilaisten vaivojen takia. Niiin juu ja juoksin kaksi puolimaratonia: elämäni ihanimman ja helpoimman sekä elämäni nopeimman. Lenkkien lisäksi olen pelannut padelia, tehnyt voimaharjoittelua ja omaksi yllätyksekseni uinut avovesissä ihan ex-tempore ja omasta halusta. Ihan oli pakko laskea tässä vielä että kokonaisuudessaan 139 urheilusuoritusta löytyy mun kellosta vuodelle 2023.

Tää yllättää mut ihan erityisen paljon sillä olen itselleni kertonut etten ole urheilullinen. Tämä ei-urheilullinen ihminen on läpi vuoden kuitenkin ehtinyt lähes joka toinen päivä urheilla. WOW. Tämä jatkoon ensi vuodelle!

Lapsilla meni vuosi upeasti, tietysti koska ovat upeita. Meille ilmaantui ensimmäinen oikea teini ja yläasteeseen on opeteltu koko porukan voimin. Koulu oli muuten kuulemma Ykkösen vuoden kohokohta eli hyvin on toistaiseksi mennyt. Myös Kakkosella on mennyt tosi kivasti läpi koko vuoden koulun ja kavereiden kanssa. Pienet ovat suorastaan kukoistaneet läpi vuoden ja mikä uskomattominta – eivät ole juurikaan sairastelleet. Tämä vuosi on ollut yksi terveimpiä ikinä meidän perheen kokonaisuudessa.

Vastapainoksi mulla on ollut jos jonkinnäköistä huolta omassa (perus)terveydessä. Löytyi yksi autoimmuunisairaus jo, seuraavana selvittelen tänä vuonna uudenlaisia kierroksia ottanutta migreeniä. Migreenipäiviä en halua laskea.

Muitakin vähän synkkiä pilviä on toki meidänkin vuoteen mahtunut, kaikkea ette täällä näekään. Taloudelliset murheet oli vuoden alkupuoliskolla täälläkin aika paljon läsnä, nyt vuoden lopussa ollaan helpotuksesta soikeina.

Tajusin vasta ihan vuoden vikana päivänä että vuosi 2023 oli ensimmäinen vuosi koskaan jonka vietin 100% yrittäjänä! Aiempina vuosina on aina ollut jotain vanhempainvapaita tai palkkatöitä lisäksi, nyt mentiin ihan alusta loppuun rouva toimitusjohtajan voimin. Hyvä minä!

Töissä menikin tosi hyvin: sain kammettua hienosti liikevaihdon kasaan mutta ennen kaikkea viihdyin hirveän hyvin. Oli ihania projekteja, upeita asiakkaita ja rakkaita kollegoja ja opin hirveästi! Erityisesti videoiden ja reelsien teko alkoi sujua. Vuonna 2024 aion oppia lisää ja tehdä huimia juttuja!

Parisuhteesta sanon vain että hyvin meni ja menee. Ollaan opittu toisistamme taas paljon uutta, ollaan valmiita seuraaviin seikkailuihin, haasteisiin ja iloihin!

Vuoden 2024 teema ja toiveet

Mietittiin tuossa yhteisessä vuodenvaihteen saunassa että tämä tuleva vuosi on eka ”tavallinen vuosi” aikoihin. Edessä on tuiki tavallista arkea eli töitä, kouluja, päiväkoteja (ja siitä seurannutta sairastelua). Edelliset vuodet taaksepäin lukien ovat teemaltaan olleet:

Hoitovapaa, vauva, korona, korona, vauva, taloon muutto, talon rakennus, tontin osto ja edellisen myynti, tonttiriidat (also: masennus ja työuupumus), asunnon metsästys, arki (!), vauva, hoitovapaa, vauva, häät, remppa, yhteenmuutto…ei nyt tämän enempää sentään peruuteta kohti historiaa, mutta ymmärrätte miksi näiden päätteeksi ollaan sovittu 2024 teemaksi arki. Ja raha! Halutaan saada jonkinäköinen tasapaino talouteen. Tosin kolmanneksi keksittiin piha joten bye se meni siinä.

Nyt päätän tämän megapitkän koosteeni tähän toivottaen kaikille ja meille ihanan tavallista, lempeää uutta vuotta! Olkoon kaikilla elämässä isot asiat hyvin ja pienet asiat merkittäviä. Toivon meille paljon kävelyjä ulkona, ruisleipiä iltapalaksi ja pieniä riitoja sisarusten kesken. Tahroja matossa, unohtuneita läksyjä ja pommiin nukuttuja aamuja.

Nähdään pian, arki ❤️