Siirryn uusiin haasteisiin

Arvon kollegat, rakkaat asiakkaani,

tämä päivä merkkaa yhden aikakauden loppua. Kahden ja puolen vuoden antoisa työjaksoni päättyy ja siirryn loman kautta uusiin tehtäviin.

Aloitin tehtävässäni elokuussa 2010. Varsinaiset työtehtäväni alkoivat kuitenkin sovittua myöhemmin, vasta reilusti lokakuun puolella. Ensimmäisen vuoden, puolitoista, totuttelin vielä uusiin haasteisiini. Hain paikkaani vaihtuvassa työyhteisössämme ja löysin muutamia hyviä kollegoita tuekseni. Freelancerin elämä ei kuitenkaan ole aina helppoa ja huomasikin kaipaavani toimistotyöläisen elämää. Aiottu paluuni kuitenkin jäi, sillä sain yllättäen vastuulleni toisenkin suuren asiakkuuden. Tarjous, josta ei voinut kieltäytyä.

Toisen asiakkuuteni myötä aloin löytää ääneni ammattimaisena. Osasin jo vaatia itseltäni ja sidorsyhmiltäni oikeita asioita, rasittamatta itseäni kuitenkaan loppuun. Hallitsin työvälineistön ja osasin alan termit. Pystyin jopa neuvomaan muita, sekä löytämään ratkaisuja silloinkin, kun maito oli jo lattialla ja itkut itketty. Silti en voi käsi sydämellä sanoa nauttineeni joka hetkestä. On montakin päivää, jotka vaihtaisin pois. Tyytymättömät asiakkaat, huono työsuunnittelu tai sairaana työskentely eivät varmasti ole kenenkään mieleen.

Tänään katson kuitenkin menneitä vuosia kaihoten, tunnen ajan jo kuultavan muistoja. Tuntuu kuin olisi aina ollut kevät. Kaiholle ei kuitenkaan ole syytä antaa liikaa tilaa, on katsottava innolla tulevaan. Tiedän oven olevan aina auki takaisinkin, mutta toivon että löydän tulevistakin haasteista riittävästi mielekkyyttä. Niin paljon, etteivät vanhat kuolat janottaisi.

Tehtäviäni hoitaa jatkossa Insinööri (tavoitettavissa hiekkalaatikolta 15.4. alkaen). Insinööri on tutustunut työtehtäviin jo vuosien ajan o.t.o., ja on myös osallistunut työhön osa-aikaisesti, esimerkiksi lomakausilla. Olen vakuuttunut, että hän on kaikin puolin pätevä jatkamaan tehtävissäni, ja että tulette olemaan häneenkin erittäin tyytyväisiä!

Minä puolestani kiitän teitä kaikkia kuluneista vuosista. Ystävistä, olkapäistä, neuvoista ja lukemattomista onnen hetkistä olen teille kaikille ikuisesti velkaa. Tänään nostan maljan meille yhteisesti.

Toivon, että palaamme yhteistyön merkeissä vielä jatkossakin, vaikka alani onkin varsin eri!

Lämpimin kevätterveisin,
Valeäiti