Synnytyskertomus: Iso pettymys vai sittenkin sankaritarina?

En olisi ikinä arvannut että neljännen kanssa voi olla jotain tämmöstä.

Miten kirjoittaa synnytyskertomus kun synnytys tuntuu…pettymykseltä? Vähän epäonnistuneelta? Toisaalta kuitenkin sankaritarinalta?

Kaikki sanoo, että jokainen synnytys on erilainen. Silti sitä jotenkin ajatteli että tietenkin tämä menee about saman kaavan mukaan kuin muut mutta nopeammin! Edelliset meni supistuksista syntymään aina edellistä nopeammin: 20h, 14h, 10h. Siinä kohtaa kun tässä synnytyksessä oli ollut pelkkiä supistuksia 13h eikä mitään tapahtunut, hajosin.

Ehkä kerron kaiken vain alusta.

Pitkä latenssivaihe uudelleensynnyttäjällä

Olo on epätodellinen, epäuskoinen, kipeä, väsynyt, nolo ja vaivautunut.

Ensisynnyttäjälle povataan usein pitkää latenssivaihetta, jossa supistuksia tulee mutta mikään ei vielä avaudu. Voin raportoida että niin voi näemmä käydä myös neljännessä synnytyksessä.

Heräsin tässäkin synnytyksessä supistuksiin aamuneljältä. Ne olivat kovia, mutta eivät vielä riittävän kovia. Piti hengitellä eikä unta saanut, mutta ei tarvinnut pompata sängystä. Ne tuntuivat hassusti vain mahan puolella ja niitä tuli tasaisesti muutamien minuuttien välein. Kestokin oli ilahduttavan pitkä, 45-60sek. Seitsemältä aamulla laitoin eri makkarissa nukkuneelle Insinöörille (unettomuus, lasten sekoilu, mitänäitänyton) että ”hei beibi mä synnytän”

Kolmonen oli valmiiksi minun vanhemmillani hoidossa ja aloimme miettiä miten toimia isojen kanssa. Päätimme viedä heidät koulun jälkeen metrolle, josta pääsisivät myös vanhemmilleni. Vaihdoin vaatteita jo aika lailla puhisten ja pakkasin sitä sairaalakassiakin. Viritimme TENSin ja laitoin viestin doulalle, joka oltiin hälytetty varmuudeksi, jos synnytys käynnistyy niin ettei Insinööri pääsisi koronan takia mukaan.

Vielä 11 aikaan olin aivan fiiliksissä: supistukset olivat jo aika tiukkoja ja niitä oli nyt tullut jo 7 tuntia! Tämän täytyy olla oikeasti käynnissä! Kunnes nukahdin yhtäkkiä puolen päivän aikaan ja nukuin melkein puoli tuntia. Heräsin super pettyneenä. Mitä tämä nyt tarkoittaa?

Se tarkoitti pitkää latenssia, jossa supistukset hiipuivat, vähenivät, lyhenivät ja välillä jopa lakkasivat kokonaan muutamaksi tunniksi. Niitä tuli kyllä, mutta ei enää yhtään niin hyvällä voimalla kuin aamulla. Aloin turhautua. Eikö tämä käynnistykään? Olenko tehnyt jotain väärin?

Tuntuu että oonko keksinyt tän kaiken tai tehnyt jotain itse väärin. Oon aivan sairaan pettynyt mun kroppaani ja itseeni.

Kahden ja kuuden välillä lähinnä itkin. Synnytys ei etene, mutta lepoakaan ei saa kun supistuksia kuitenkin tulee. Piti päättää mitä tehdä isojen lasten kanssa: hoitoon vai ei? Lopulta päätin että fine, tästä ei tule synnytystä mutta menköön hoitoon niin saamme yhden yön levätä keskenämme. Insinööri lähti viemään lapsia. Tiesin että hänellä menee ainakin kaksi tuntia, joten otin TENS-laitteen suosiolla pois päältä, valitsin lemppariohjelmani ja tilasin kallista sushia vain itselleni.

Melkein samalla hetkellä kun Insinööri kertoi lähteneensä takaisin kotiin ja lasten olevan hoidossa, sain ensimmäisen kipeän supistuksen pitkään aikaan. Sitten tuli toinen. Kun Insinööri oli jo kotona, TENS oli taas käytössä ja soitimme doulan kehoituksesta Naistenklinikalle. Tajusin etten ole ehtinyt tunnustella vauvan liikkeitä koko päivänä ja ne olivat ehkä vaimeampia kuin yleensä, tuntui että olisi ehkä hyvä jo mennä tsekkaukseen. Tässä kohtaa supistuksia oli myös ollut jo melkein 15h ja aloin pelätä jonkun olevan vialla.

Avautumisvaihe vanhan kaavan mukaan

Naistenklinikalla oltiin myös sitä mieltä että on hyvä tulla näytille. Sitten tuli se pelkäämäni osuus, jossa mietittiin koronaa ja voiko Insinööri tulla mukaan vai ei. Minulla oli jo päivät ja niiden laskentatapa ihan sekaisin, mutta kerroin milloin olemme sairastuneet ja että olemme olleet kaikki oireettomia jo monta päivää. Meidät toivotettiin tervetulleeksi kummatkin, maskit naamalla. Salissa tosin kätilö heti ensimmäiseksi sanoi että eristysvaade onkin 14 päivää (ei 10), mutta tehtiin kuitenkin päätös ettei meitä eristetä. Onneksi, sillä ilokaasu oli taas ystäväni.

Matkalla sairaalaan meininki oli vihdoin kunnon synnyttämistä. Supistuksia tuli viiden minuutin välein ja ne oli k a m a l i a. Juuri ja juuri kestin ne autossa istuen.

Olin vain kaksi senttiä auki sairaalaan tullessa, mutta niin olen ollut jokaisessa synnytyksessä. Hommat kuitenkin eteni selkeästi ja supistukset olivat jatkuvasti tiukempia ja pidempiä. Yksi ensimmäisiä sairaalassa tulleita oli jopa 90sek pitkä. Pärjäsin pari ekaa tuntia liikkeellä, hengityksellä ja laululla. Ammetta mietittiin, sitä kun en ole koskaan saanut kokea. Enkä saanut lopulta nytkään, sillä vauvan sydänäänet heittelivät. Taas tuttua.

Vauvalle laitettiin päähän pinni mittaamaan sykettä koska anturi ei pysynyt mukana, jo neljäs pinnipäämme. Sitten aloin jossain kohtaa hengitellä ilokaasua ja tiesin että epiduraalin aika tulee pian. Se valmisteltiin hyvissä ajoin ja saatiin ajoitettua täydellisesti – sanoin että noin kolmen supistuksen päästä olen siinä tilassa missä tarvitsen epiduraalin ja se oli täysin totta. Neljännen kohdalla odotin jo laitetun epiduraalin purevan ja itkin epätoivoisena ilokaasuuni, niin kipeää supistukset teki.

TAIVAALLISEN EPIDURAALIN (!!!) tehdessä taikojaan pysyin liikkeessä sen mitä jaksoin ja aloimme jo suunnitella ponnistusvaihetta. Olin aivan valtavan uupunut oikeastaan koko sairaalassa olon ajan, ja jännitti jaksanko ponnistaa. Ainakaan en uskaltaisi mitään seisoma-asentoa kokeilla, koska jalat eivät tuntuneet aina kantavan väsymyksestä.

Huomasin stressaavani ponnistamista. Päähän pääsi ajatus että mitä jos tämä on ollut niin hidasta, koska siellä on jotain vialla? Entä jos hän on jättimäisen iso? Ehkä tämäkään ei mene niin hyvin kuin ennen? Ja kas, supistukset loppuivat. Olin koko päivän luullut tuntevani jo ponnistuksenkin tarvetta mutta nyt sitä ei enää tullut.

Yhtäkkiä oli 9cm auki ja ponnistusvalmius olisi, mutta mitään ei tapahdu. Huone täynnä ihmisiä (me kaksi ja doula, kätilö ja kandi) ja minä siinä tyhmänä että tuota en minä nyt sitten tiedä missä asennossa kokeilisi ja eipä näitä oikein tule. Tuli ramppikuume ja puskemisen kauhu.

Ponnistaminen ilman supistuksia

Ponnistin kuitenkin kokeeksi kerran. Vauva ilmeisesti liikkui hyvin (opin tämän jälkikäteen) mutta minun käskettiin lopettaa ja siirtymään kontilleni. Luulin vain tehneeni huonoa työtä mutta pian tajusin että kyseessä oli jotain muuta. Huoneeseen kutsuttiin toinen kätilö, joka vuorostaan kutsui lääkärin. Yksi kätilö painoi sormillaan vauvan pään ympäriltä ja minun käskettiin hengitellä happea. Odotimme koko huone hiljaa piinaavan pitkään jotakin, minä pyrstö pystyssä ja hämilläni, vailla supistuksia.

Doula selitti minulle mitä tapahtuu: vauvan sydänäänet ovat laskeneet eivätkä enää nousseet. Odotimme, jos asento helpottaisi painetta ja ne palautuisivat niin että ponnistamista voisi taas kokeilla. Täydensin päässäni lauseen: ”ettei tarvitse mennä sektioon”. Alkoi pelottaa aivan todella.

Ikuisuudelta tuntuneen kuuden minuutin jälkeen sain luvan ponnistaa ja minut laitettiin poikkipöytään – sana jota en tuntenut ja kuulosti pelottavalta mutta tarkoittikin vain niitä vanhoja jalanpitimiä ja sängyn lyhentämistä eli olin erittäin perinteisessä puoli-istuvassa asennossa.

Lääkäri sanoi jotain sen suuntaista että saat kokeilla ponnistaa mutta jos se ei heti ala tulemaan, hän auttaa sen imukupilla ulos. Sanoin ehkä ääneenkin että ei saatana, ei sitä, sillä kerran olen senkin kokenut ja siitä episiotomia-haavasta toipuminen oli ankean hidasta ja kipeää.

Siitäpä sitten ponnistamaan! Lähes ilman supistuksia, huone täynnä ihmisiä (edelliseen plus 2 eli yhteensä kuusi ihmistä minun ponnistamistani väijymässä), imukupin ja sektion uhat mielessäni. Päätin että nyt en voi antaa pelolle ja paniikille tilaa, tämä on vain tehtävä. Otin henkeä ja ponnistin jonkun minisupistuksen mukana niin perkeleesti, kai sitten vain kokemuksen turvin.

Onneksi kaikki tajusivat kannustaa kuin mitäkin olympiakisaajaa ja kuulin vain ympäriltäni ”hyvä hyvä se tulee tosi hyvin, tosi hyvin ponnistat just oikeaan suuntaan!” – tyyppistä piristävää kehua ja jaksoin jatkaa.

Muutama maailman pisin ponnistus, joiden aikana Insinööri pelkäsi mun päästä poksahtavan verisuonen (nenästä ehkä poksahti, niin kipeä se on ollut synnytyksen jälkeen) ja hän tuli. Hän toden totta tuli. Mitoissa 3555g ja 52cm.

Nelonen saapui napanuora kaulansa ympärillä, minua hieman nirhaissen mutta heti kimeästi itkien ja vahvasti potkien. 23h siitä kun ensimmäiset supistukset alkoivat, tehden tästä pisimmän kaikista synnytyksistäni.

Minä olin helpottunut, vähän shokissa, aika kipeä ja todella todella väsynyt. Olin myös alamaissa. Koin epäonnistuneeni ensin pitkän latenssivaiheen ja sitten supistusten loppumisen takia. Siinähän ei ole mitään järkeä tavallaan, mutta ajattelin että jotenkin olin stressilläni saanut ne loppumaan ja että oli minun syytäni ettei synnytys edennyt kunnolla. Ajattelin myös että vauva oli joutunut hätään minun takiani, että olin ponnistanut jotenkin sen pulaan silloin ekalla yrittämällä.

Maailman ihanin tiimi tukena

Onneksi tajusin tällä kertaa sanoa tämän ääneen. Että mulle jäi nyt vähän huono fiilis tästä. Maailman ihanin kätilö Mira K kävi tilanteen läpi kanssani todella tarkkaan, minuutti minuutilta. Hän kertoi että todella sektiokin oli vaihtoehtona pöydällä mutta siihen ei tarvinnut mennä koska ponnistin niin hyvin. Hän myös kertoi että oli itse asiassa kieltänyt minua ponnistamasta, että vauva olisi tullut silloin heti kyllä ulos mutta sydänäänien droppaus laittoi heidät pysäyttämään koko homman. Mira myös selitti että vauvasta on otettu näytteet, joista tiedetään ettei hän kärsinyt missään kohtaan sydänäänien laskun takia, ettei hänellä ole mitään hätää.

Lisäksi käsittelyä auttoi mukana ollut doula Anni, josta oli varsinkin alun pitkässä latenssissa ja avautumisvaiheessa todella iso ilo ja apu. Anni antoi minulle ja Insinöörille salissa paljon vinkkejä kuinka toimia tiiminä synnyttäessä, muistutti syömään ja juomaan ja ennen kaikkea oli tukena silloin kun tilanne oli kaaottinen. Annilla oli myös tarkat mielikuvat (ja valokuvat! Anni otti meistä kuvia, mahtavaa!) kaikesta tapahtuneesta, joka auttoi taas entisestään käsittelemään tilannetta niin että tästä kaikesta jäi lopulta tosi hyvä mieli.

Loppuarvosana sittenkin ehkä 9

Annoin synnytyskokemuksesta sairaalassa kysyttäessä arvosanaksi seiskan, mutta kyllä nyt voisin korjata sen jo ysiksi. Se mikä alkoi pettymyksenä ja epäonnistumisena on nyt mielessäni sankaritarina: minä sain hänet sieltä ulos, ohjasin synnytystä omalta osaltani vahvasti ja uskalsin myös vaatia asioita! Pärjäsin ja jaksoin hyvin pitkän synnytyksen läpi vaikka korona vielä kehoa väsytti.

Ja olemme kumpikin täällä nyt, ehjinä ja hyvinvoivina.

Ehkä nyt voisin kuitenkin taas olla sitä mieltä, että ei enää ikinä.

29 Kommentit

 • Suvi

  Itkettää! Ihana nelonen! ❤️ Ja tää on todellakin sankaritarina!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos ihana <3

 • Hannele

  Aivan ihana kertomus!
  Kyyneleet virtasi kun luin. Kiitos kun kerroit! On ne ihmeellisiä asioita mihin kaikkeen sitä ihmiskeho kykenee.

  • Nimetön

   Ja onnea koko perheelle vielä pikkuisesta! <3

   • JM

    Mikä siinä onkaan, että syyttää itseään jostain mihin ei todellakaan ole itse voinut vaikuttaa. Kuulostaa omaan korvaan, että olit erinomainen synnyttäjä joka osasi todella hyvin hallita tilannetta.

    Oma synnytys käynnistettiin ja 3. päivänä kun avautuminen 4-7 cm kesti 22h, ja lopulta 7 cm auki, mutta vauvan sykkeet heitteli hieman liikaa niin lääkäri vihelsi pelin poikki ja siirryttiin kiireelliseen sektioon.
    Koin epäonnistuneeni. Sairastan 1. tyypin diabetesta joten sektio oli kokoajan pöydällä herkemmin kun muilla ja lääkäri meni vielä mainitsemaan että muutaman tunnin antaisi yrittää mutta koska minulla on diabetes eivät anna. En koskaan ole ollut niin pettynyt itseeni. Olin koko raskauden elänyt niin kurinalaisesti ja tehnyt kaikkeni, että minun diabetes ei aiheuta koplikaatioita vauvalle. Raskausaikana pahimmillaan 2 yöllä kävimme mieheni kanssa kävelyillä jotta hieman kohenneet sokerit saatiin laskemaan mahdollisimman tehokkaasti.
    Ja nyt koin että tämä sektio oli minun ja minun diabeteksen vika. Ja kaiken kukkuraksi olen kolme päivää ollut täällä kevyempien ja ei niin kevyiden supistusten keskellä ja nyt mennään sektioon.
    Onneksi maailman ihanin kätilöopiskeöija selitti että tämä ei todellakaan ole ollut turhaa, että tämä valmistaa vauvaa tähän maailmaan vaikka ei alateitse synnykään ja koska on ollut kunnon supistuksia paljon vauva on todennäköisesti valmiimpi kun olisi jos oltaisiin menty suoraan sektioon. Ja hän myös selitti, ettei tämä välttämättä liity mitenkään diabetekseeni.

    Sektion jälkeen lääkäri istui vireeni kun muut vielä häärivät ja kertoi, että napanuora oli vain alle 25cm pitkä. Lapsi ei ikinä olisi voinut syntyä alateitse tähän maailmaan ja tässä kohtaa saattoi olla jopa onneni että minulla oli diabetes minkä vuoksi ei annettu jatkaa. Jos olisi jatkettu ja homma olisi edennyt olisi ollut hyvin mahdollista että kiireellinen sektio olisi muuttunut hätäsektioksi. Nyt kukaan ei missään kohtaa ollut vaarassa ja tilanne oli kokoajan hallinnassa. Lisäksi hän mainitsi, että vauva oli hyvin sopusuhtainen 9pisteen vauva jolla ei ole minkäänlaista makrosomiaa eli liiallista kasvua.

    Tuon lääkärin sanat auttoi minua käsittelemään pettymystä ja myöhemmin vielä diabeteskätilön kanssa kävimme synnytystä läpi ja hän toisti lääkärin sanoja, jolloin aloin hiukan uskomaan, että ehkä se ei ollutkaan minun vika. Silti jostain syystä koen tarpeelliseksi kertoa kaikille jotka sektiosta jotain kysyy, että napanuora oli vain 25cm = en ole syypää sektioon.
    A) niin kun kukaan olisi syypää sektioon, onneksi on sektioita ja suomen ihanat synnytyssairaalat ja niiden osaava henkilökunta
    B) vaikka sektio olisi johtunut diabeteksesta eihän sekään olisi ollut minun vika. Ei ole minun vika että minulla on tyypin 1 diabetes. Se 15 vuotias nuori urheilija tyttö joka sairastui diabetekseen ei ollut tehnyt yhtään mitään saadakseen diabetesta.
    Kenenkään muun kohdalla en ajattele sektion olevan jotenkin vähempiarvoinen mutta omalla kohdalla se sitä on edelleen vähän. Asiat kun tulee hoitaa niin kun yhteiskunta odottaa. Toivottavasti joskus sektion stigma häipyy ettei muut koe epäonnistuvansa jos joutuu sektioon. Se kun pelastaa henkiä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos tyypit!!! Ja JM kiitos tarinastasi, mä uskon että tossa on monen monta tunnetta ja se on ihmeellistä miten iso asia synnytyksen ”onnistuminen” omassa päässä on. VAikka ainahan se on onnistunut jos lopputuloksena on kaksi hyvinvoivaa ihmistä <3

 • Heini

  Mä taisin muuten antaa ekassa synnytyksessä arvosanaksi 5. En kyllä
  muista että siltä olisi erityisesti keskusteltu seuraavana päivänä… toki aika kultaa muistot, enkä enää muista kunnolla tapahtumia. T:Latenssivaihe 20h

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No voin kuvitella :O

 • Hanna

  Todellakin sankaritarina, hienosti hoidettu! Onnea❤️

  • Aurora

   Voi että ❤️😭❤️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos ihanat <3

 • Saija

  Kiitos kun jaoit! Mielenkiinnolla jäin miettimään millä näytteillä voidaan katsoa ettei vauva kärsinyt sydänäänten laskusta? Omassa synnytyksessä kävi samoin, mutta en tiennyt tällaisista näytteistä mitään enkä osannut sellaisia vaatia..

  • H

   Mun vauvalta otettiin joku ph-näyte muistaakseni!

  • Ex-kätilö

   Kaikkien vauvojen napaverestä otetaan näyte josta näkyy vauvan hapettuminen syntymän hetkellä sekä myös happo-emästasapaino eli onko vauva ollut ennen syntymän hetkeä kovilla. Näitä näytteitä ei mitenkään erikseen tarvitse vaatia, ne ovat rutiininäytteet joiden perusteella vastasyntyneen vointia arvioidaan Apgar-pisteiden ohella. Pulssi ja hengitysfrenkvenssi sekä happisaturaatiot synnytyssalissa ja lisäksi vielä muutamia kertoja vielä lapsivuodeosastolla kuuluvat myös pakettiin. Vauvojen vointi ennen syntymää, sen hetkellä ja pari vrk syntymän jälkeen ovat siis todella hyvin henkilökunnan tiedossa 🙂 Näistä usein kyllä juttelin perheiden kanssa mutta ymmärrettävästi infoa tulee tässä kohtaa elämää tuutin täydeltä eikä kaikki voi jäädä mitenkään mieleen 🙂
   Ph ja Astrup ovat napaverestä otetut näytteet, lisäksi samalla tutkitaan myös näytteet synnynnäisen kilpirauhasen vajaatoiminnan varalta ja Rh-negatiivisen äidin lapsesta myös veriryhmä ja Rhesustekijä. Nämä kaikki ovat oleellisia juttuja ja ne tosiaan tulevat tsekatuksi ilman että perheen tarvitsee niistä mitään tietää tai osata kysellä niiden perään 🙂

   • Saija

    Kiitos vastauksesta! Onko näytteiden tulokset vielä jälkikäteen nähtävillä jossain? Kiinnostaisi tietää.

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Kiitos kattavasta vastauksesta, juuri noinhan se oli! 🙂

 • Irmaliisa

  100% sankaritarina! Kiitos sen jakamisesta 😭♥️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos ihana <3

 • Katri

  Ihana tarina ja upeaa, että sait sen käsiteltyä kätilön kanssa. Doula kuulostaa niin hyödylliseltä! Ja siis itellä vähän sama kokemus epäonnistuneesta synnytyksestä kolmannen kohdalla, koska se olikin pidempi ja pysähtyi välillä jne. Ei mennyt minun suunnittelemani kaavan mukaan (hah, ei niitä kuulu suunnitella niin tarkkaan!) eikä luomuna, sekin oli joku mun päähänpinttymä. 🙈 Joskus ois vaan paras mennä hetkessä ja synnyttäminen on just sellainen homma. Oot ihan super ollut! Hyvä sinä ja nelonen 🥰

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Suunnitelmat saa kyllä aina heittää narikkaan näissä 😀 😀

 • Henna Helena - Mielen melodiaa

  Emmie kestä, miten hienosti kirjoitettu. Jotenkin niin, että hyvä ettei täällä itteki mukamas ponnistettu. Hengästytti kyllä ja tippa tuli linssiin.

  Kiitos, kun tämän jaoit. Ja sinä, Nelonen, te kaikki. Onnea vielä miljoonasti ❤

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos ihana <3

 • H

  Hanne, mikä hieno sankaritarina! 🙂 Kaiken tuon paineen keskellä selviydyit upeasti. Tuossa synnytyksessä on ollut niin monta muuttuvaa tekijää, että usko on varmasti ollut koetuksella.

  Synnytin itse kolmannen lapseni 3kk sitten. Olin valmistellut mieleni tätä synnytystä varten ja kuvittelin olevani vahva ja osaava, mutta olinkin taas se täyttä keuhkoa karjuva huutosynnyttäjä. Supistuskipu oli niin järkyttävää. Mieheni arveli henkilökunnan saaneen kaikesta huudosta traumoja. Koin synnytyksen jälkeen jonkinlaista synnytyshäpeää käytöksestäni. Mietin, että keitä ne zen-äidit, jotka muutamalla henkäyksellä pulauttavat lapsensa maailmaan oikein ovat? Not me.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos, ihana kuulla tämä. Ja ymmärrän niiiiiin ton mitä kirjoitat, sama fiilis täällä aina. Että hitto en taaskaan ole se zen äiti!!

  • J

   Mulla ihan sama kokemus tämän kolmannen kohdalla. Karjuin viimeisen vajaan tunnin,kun ponnistusvaihe pitkittyi. Avautumisvaihe oli muutenkin näistä kaikista pisin, mutta siirryttäessä synnytyssaliin olin jo 9cm auki ja sain pudendaalipuudutuksen, joka ei auttanut yhtään. Mulla epäonnistunut olo ja myös häpeä tosta huutamisesta, kun aiemmista ei oo tarvinu päästää ääntäkään..

 • Anne Perkiö

  Kiitos kirjoituksestasi! Vaikka itsellä esikoinen niin pystyn samaistumaan synnytyskokemukseesi hyvin paljon, minulla tosin vauva oli vinotarjonnassa ja mentiinkin lopuksi sektioon pitkän ponnistusvaiheen vuoksi. Mutta kaiken kaikkiaan itselläkin jäi loppupeleissä hyvä fiilis, vaikka silloin ei tuntunutkaan niin hyvältä.

  Onnea teidän koko perheelle ❤️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sektiokin on mahtava tapa synnyttää, ihanaa että sulla on hyvä fiilis jäänyt <3

   • Annie

    Nuo synnytysten etenemiset on kyllä mystisiä, ikinä ei voi näemmä tietää… Suurensuuret onnittelut ihanasta nelosesta, sankaritarina ilman muuta on! Ja etenkin tuo alin imetyskuva on aivan ihana😍😍
    Itse kävin muutama viikko sitten kolmannen synnyttämässä, 8h supistelun jälkeen lähdin sairaalaan ja matkalla supistukset jotka kotona tuli 2-3 min välein lähes loppui. Tunsin itteni ihan tyhmäksi kun menin ilmoittautumaan että tulisin nyt synnyttään, öö, ehkä, kai. Kätilökin oli vähän että joo niinpä vissiin ja aattelin että varmaan käskee mennä takas kotiin. Kunnes kurkkasi tilanteen että oho, nyt mennään saliin suoraan ja pistetääs kamppeet valmiiksi heti, täähän tulee äkkiä, 8cm auki jo. Aattelin että jes, pikku matka vielä ja kohta pääsee vauva kainalossa lepäämään mutta mitä vielä, homma pysähtyi 5h ajaksi kokonaan, supisti kyllä ihan kunnolla mutta mikään ei edennyt. Lopulta 15h kokonaisurakan jälkeen hän syntyi (edelliset oli 12 ja 11h että se siitä nopeutumisesta). Sen verran rankkaa oli pienelle ollut se armoton supistusmaraton että hänellä oli nenä poskella ja otsa ja nenä mustelmilla, vissiin tuli ihan kunnolla osumaa johonki lantioluihin🙈 onneksi iho äkkiä pienellä parani.

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Jotenkin ihana kuulla tämmösiäkin tarinoita 💕 onnea!

Tämän viestin kommentit on suljettu.