Tammikuu 2017 – Rakennuslupa jätetty!

”Nukutte yksi, kaksi yötä ja päätös syntyy kuin itsestään”, yksi rakentaja sanoi. Totesin, ettei se ole tässä 75 yönkään jälkeen ratkennut. Nyt on kuitenkin deadline sovittu: 16.1. arkkitehti haluaa tietää, millä rakenteella taloa lähdetään piirtämään. 20.1. mennään kaupungin rakennusvalvojan luo kyselemään, josko piirretty talo olisi ok sellaisenaan. Menemättä nyt siihen pelkoon, että se ei ole (ei olla vielä mitään kyselty, iik), edessä on silti se sama vaikea päätös. Tavallaan onneksi näyttää siltä, että budjetti päättää asian puolestamme.

Sen on tässä kyllä huomannut että 150 neliöisen talon budjetilla on melko vaikeaa rakentaa 250 neliötä. Ei muuten olisi ehkä tarvittu näitä kaikkia kuukausia sen huomaamiseen.

Öitä ei mennyt yksi eikä kaksi, mutta ehkä 92. teki sen. Päätämme luopua CLT:stä, betonista, kivestä, hirrestä..ja mennä sieltä mistä melkein kaikki suomalaiset talot ovat menneet: perinteinen puutalo it is.

Tämän päätöksen myötä hommat liikkuvat nopeasti – saamme talon piirustukset lopullisiksi ja esittelemme ne kaupungille. Tuomio on loistava: ”Tässähän on valmiit lupakuvat, paperit sisään vain” ja niin me teemme. Nyt seuraa ensimmäinen iso steppi tässä melkein kaksi vuotta kestäneessä hankkeessa.

 

[highlight]RAKENNUSLUPAHAKEMUS ON JÄTETTY! [/highlight]

 

Hells to the yeahs!

Tällä hetkellä lopulliset kuvat alla, pidempi selostus suunnitelmista täällä: