#omakehumaanantai

Ykkösen eskarissa on aloitettu tunnekerho. Siellä harjoitellaan ymmärtämään niitä omia tunteita, vahvistetaan itsetuntoja ja valmistellaan lapsia koulun hulinaan isossa ryhmässä. Pienet tunnesmoothiemme rakastaa tuota kerhoa: se syöksyy innoissaan erilaisiin tehtäviin, joita kotiin annetaan. Nämä läksyt tehdään aina samana iltana ja niiden tuloksena syntyy liikuttavia, ihania asioita kuten viime viikolla saamani paras kiitos kasvatushommista. 

Viimeisimmässä tehtävässä piti yhdessä vanhemman listata paperille hyviä, kauniita ja hassuja ominaisuuksia lapsessa. Muistuttaa lasta siitä, kuinka ainutlaatuinen ja arvokas hän on.

Saimme yhdessä kerättyä paperin ihan täyteen, ja jokainen uusi kehu näkyi Ykkösen silmissä ilona, ylpeytenä ja uutena hehkuna. Oikein näin, kuinka itsetunto vahvistui ihan vain siinä hetkessä.

Harjoituksen tavoitteena oli varmaankin vahvistaa pieniä murkkujamme itsetunnon saralla niin paljon, ettei toisi tarvitse kiusata oman aseman varmistamiseksi. Sitä tavallista ihmisten välistä taikaa: jos et arvosta itsesi, et ole ryhmässäkään ihan paras mahdollinen laumanjäsen.

Miksi näitä tehtäviä ei anneta aikuisille? Ei tarvitsi sitten meidänkään purkaa niitä omia tuntojamme vihapuheeseen ja toimistokyräilyyn. Pientä vahvistusta tarvitsisi varmasti itse kukin. Aion siksi heittää teille nyt haasteen.

Tämä on #omakehumaanantai, jossa kehutaan itseään. Vähän niin kuin Kalenterikarjun #keskiviikkokehu, jonka ajatuksena oli yhtenä viikonpäivänä jakaa hyvää palautetta, fiilistä ja kommentteja toisille Twitter-käyttäjille.

Nyt kehutaan itsejämme, jotta jaksetaan kehua myös muita.

Keksi itsestäsi vähintään kolme, mieluiten viisi hienoa asiaa. Onko sulla joku hauska tapa? Oletko erityisen hyvä jossain? Teetkö maailman parasta pullaa tai kuunteletko murheita paremmin kuin kukaan muu? Sana on vapaa ja mikään kehu ei ole liian pieni.

Minä aloitan.

#omakehumaanantai: 
1. Mulla on hienot, paksut hiukset
2. Olen tosi kekseliäs lasten kanssa; saan nopeasti asiat käännettyä hauskaksi
3. Olen hyvä kuuntelemaan toisten murheita ja tarjoamaan niihin uusia näkökulmia
4. Opin uusia asioita nopeasti
5. Olen saanut itseni käännettyä melkein kokonaan kasvisyöjäksi

Ei muuten ollut helppoa. Moneen mieleen tulleen asian perään teki mieli laittaa ”mutta” tai eteen ”aika”. Siinä ne nyt kuitenkin ovat. Ensi maanantaiksi pitäisi keksiä uusia.

Nyt on sinun vuorosi. Kommenttiboksi odottaa kauniita sanoja ja oivaltavia huomioita. Miksi olette niin mahtavia?