Vähän ällöttävä BFF

Ykkösellä on uusi kaveri, Eevi*. Eevi on Ykkösen kanssa samassa tarharyhmässä, ja ne ovat kuulemma kuin paita ja peppu. Samanlaisia vaaleita pellavapäitä, rauhallisia kikatuskoneita. Kuulemma niin hyvää pataa ovat, että ihan pitää välillä muistuttaa muidenkin kanssa leikkimisestä. Pitäisi varmaan yrittää sitten vähän kasvattaa, että otattehan Eevin kanssa muitakin leikkiin, mutta kun olen niin hitsin ylpeä tytöstäni. Että se jo nyt on saanut elämänsä ekan BFF:n! Tai no, onhan niitä muitakin, te ihanat Eelikset ja Jalmarit ja Selmat ja Aavat**olette myös Ykkösen sydämessä ihan tosi tiukasti kiinni.

Mutta se Eevi, siitä kerrotaan aina ekana tarhan jälkeen. Ja sieltähän minä sen oman pellavapääni aina haenkin, Eevin vierestä humputtelemasta. On jotenkin ihan mahtavaa, että Ykkönen on saanut solmittua sellaisen salaisen, tiiviin kaverisuhteen, johon muut eivät meinaa mahtua. Minä en oikein itse olen ikinä ollut kenenkään ihan ihan paras kaveri. Monikin menee tähän kategoriaan minun parhaana kaverinani, mutta melkein aina omilla parhailla kavereillani on ollut joku muu paras kaveri kuin minä. (Ja nyt saa sitten kuulkaa korjata, jos olette eri mieltä, ei ole koskaan myöhäistä ;)) Niin että oli se sitten riittävän tasapuolista tai ei, on mahtavaa että Ykkönen on jo löytänyt sen oman pikkupiirin, jossa kuiskutella ja kikatella pöydän alla.

Ne on niin BFF, että niillä on ollut jo eka tappelukin. Eevi oli kuulemma tänään tönäissyt. Kävimme syväluotaavan kriisikeskustelun, jossa opittiin, että joskus kivatkin kaverit tekee tuhmasti, mutta seuraavana päivänä voi sitten taas leikkiä kivasti yhdessä. Hetken päästä mietittiin jo, miten kivaa Ykkösellä ja Eevillä on sitten joskus tosi tosi isona, kun ne menevät yhdessä kaupungille, ilman äitiä. Eevi tulee kuulemma silloin Ykkösen syliin, niin kuin aikuiset. En lähtenyt selventämään, mihin tämä viittasi.

Ihmeellinen vaihe tämä, joka kulkee ihan liian nopeasti: joka viikko se oppii jotain isoa. Tällä viikolla se on oppinut olemaan bestis, ja se on ihan tosi hyvä taito.

Ainakin parempi kuin se oman rään kaivaminen ja hetiperään syöminen. Senkin se on oppinut tällä viikolla.

*Eevin nimi muutettu. 
** Nimet ei muutettu, koska niiden äitien on syytä tietää miten ihania niiden lapset on.