Valeäidin vinkit: vieraisiin valmistautuminen

Olet sopinut treffit teille. Kotona on eilen siivottu, mutta koska talouteenne kuuluu yksi mies ja taapero, aamulla koti on taas kuin pommia vailla. Sinulla on päänsärky, et muista koska olet viimeksi kastellut tukkasi, ja lapset ovat alasti / likaisissa vaatteissa. Ei hätää, näillä vinkeillä saat pahimmankin sikolätin nopeasti tilaan, jossa voit vain hymyillä pahoitellen ”olen tosi pahoillani tästä sotkusta, meidän luottosiivooja Ingrid palasi eilen yllättäen Skåneen poikaystävänsä luo”. Ystäväsi luonnollisesti katsovat tässä kohdin siistiä kotiasi kauhulla: jos tämä on ”sotku”, miltä täällä yleensä näyttää? Eivätkä sen jälkeen kyseenalaista siisteyttä, edesauttaen seuraavien toimien onnistumista:


Vaihe A: Koti esiin elämän alta
1. Köytä lapset syöttötuoliin, sitteriin tai telkkarin eteen. Anna herkkuja ja videoita. 
2. Avaa ikkuna siivouksen ajaksi
3. Taltuta kaaos kahden P:n säännöllä: Pinoa ja Piilota. Kasaa kaikki pöydille ilmestyneet tavarat yhteen mahdollisimman pieneen kasaan ja / tai siirrä ne piiloon. Älä aliarvio kotisi piilotusmahdollisuuksia! Onhan teillä uuni? Isommat esineet, kuten vaatteet, kannattaa kasata laakeasti, ei päällekäin. Esim: vaatteet sängylle likaisuuteen katsomatta, päälle päiväpeitto. Astiat astianpesukoneeseen ja roskat saunaan ulos. Kaikki lelun näköiset lastenhuoneeseen ja ovi kiinni (tarkista ettei joukkoon mene aikuisten leluja).
4. Feikkaa puhtaus: Pyyhi vahvasti tuoksuvaan siivousaineeseen kostutetulla rätillä eteisen pinnat. Vieraat astuvat sisään puhtaalta tuoksuvaan kotiin. Käy lattia nopeasti läpi likaisella harsolla sukallasi kostealla mikrokuitumopilla. Pyyhi Windexillä (toimii ihan kaikkeen!) ja talouspaperilla ne tasot, jotka osuvat vieraan silmään: ruokapöytä, vessanpöntön nuppi, vessan lavuaari, ehkä se vessan peilikin.


Vaihe B: Ihmiset taas ihmisen näköisiksi
1. Pidä lapset alasti lähes siihen asti kunnes vieraat tulevat
2. Käy itsesi nopeasti läpi: onko missään kakkaa? Muista tsekata rintojen ja mahan alta. Jos ei, voit pitää samat vaatteet. Jos kyllä, heitä päälle neule.
3. Tukka leteille, helvetisti lakkaa. Dödöä kainaloon vanhojen päälle, hajuvettä hajuja peittämään ja silmien alle päivän viides kerros peiteainetta. Mahdollisimman näyttävät korut päälle totuutta peittämään! Aurinkolasit jos olet luonteeltasi outo. Vaihda sukat, jos käytit niitä vaiheessa A.
4. Juuri ennen vieraiden tuloa tsekkaa onko lapsilla sinappia housuissa. Jos ei, heitä niille uusi puhdas vaate vanhojen päälle (tai suoraan iholle jos olivat alasti). Nopeinta on tytöille mekko, pojille Batmanin viitta. Putsaa naamat wet wipella, lopuksi samalla omat kädet.

Vaihe C: Tarjoilut
1. Osta muutaman päivän välein hyvin säilyviä herkkuja varastoon: keksejä, suklaata, karkkia.
2. Koska olet syönyt ne jo kaikki, tarjoa Taloussuklaata.
3. Koska sekin on jo syöty, luota siihen että vieraat tuo mukanaan. Olisihan se epäkohteliasta tyhjin käsin tulla.
4. Jos ne on epäkohteliaita, tsekkaa viinikaappi. Pöhnässä kukaan ei huomaa keksien puutetta.
5. Pidä huoli että talossa on aina kahvia ja maitoa. Jos ei ole, ei ole syytä elää.

Vaihe D: Vierailu. 
1. Iske vauva ensimmäisen sisääntulevan syliin
2. Pakota toinen viihdyttämään taaperoa
3. Käy sohvalle istumaan, yritä pysyä hereillä.

 Lopuksi, when all else fails: Syytä miestä lapsia.

Aamun vieras toimi oikein. Leipäkori oli herätessäni tyhjä.
Lapset eristettynä omaan paikkaansa.
Lapsi sidottu ja hiljennetty.