Aurinkolasit lapselle vahvuuksilla: mitä ottaa huomioon

Kaupallinen yhteistyö: Oopperan optiikka

Tänä kesänä olen ollut superkateellinen Ykköselle: sen lisäksi että sillä on ihan sika hienot aurinkolasit, sillä on aurinkolasit vahvuuksilla! Itse laseja jo vuosikymmenen käyttäneenä olen kaikki kesät vetänyt suosiolla huonosti (lähelle) näkevänä.

Nyt mun omakin näkö alkaa olla jo sen verran huono ja lähinäköä tarvitaan kännykän kanssa enemmän että olen siirtynyt pakotettuna piilareiden käyttäjäksi koko kesäksi. Ensi kesänä hommaan itsellenikin vahvuuksilla lasit.

Ykkösellä tilanne oli toinen. Ensinnäkään hän ei ole kiinnostunut piilolinsseistä ja toisekseen hänen näkönsä on niin paljon omaani heikompi ettei hän voi enää sinnitellä ilman lasejakaan. Ykkönen sai lasit vasta tämän vuoden alussa jolloin yllätykseksemme silmistä löytyi tosi paljon plussaa. Tyyppi oli vedellyt tyytyväisenä satoja sivuja kirjoja ilman laseja, huh.

Nyt on vahvuudet kuitenkin löydetty ja lasit ovat nyt yötä päivää elämässä mukana, eikä lyhyetkään hetket ilman laseja tunnu hyvältä. Kevään tullessa oli siis saatava aurinkolasit, ja sehän se vasta hauska homma olikin. Melkein kymmenvuotiaalle on yllättävän vaikea löytää kivoja, kauniita, mukavia ja toimivia aurinkolaseja, vahvuuksilla.

Kivat aurinkolasit vahvuuksilla koululaiselle

Kävimme tosi monta liikettä läpi eikä sopivia löytynyt. Suurin osa valikoimasta tuntui olevan suunnattu tosi paljon pienemmille lapsille tai sitten kehyksiin ei saanutkaan näin voimakkaita linssejä asennettua. Katsoin myös netistä ajatuksella että tilaan kehykset ja siihen sitten optikolta linssit, mutta koin mahdottomaksi tarkistaa lasien sopivuus lapsen päässä enkä uskaltanut mitään tilata.

Käännyin tietysti lopulta taas Oopperan Optiikan Maaritin puoleen, joka keksi ratkaisun: Ykkösen ikäiselle sopii jo aikuisten pienet mallit! En ymmärrä miten tämä ei käynyt mielessäkään, näillä lapsillahan on jo aivan aikuisen kokoiset päätkin.

Tämän hiffattuamme löysimme heti Oopperan Optiikan hyllystä aivan täydelliset lasit, jotka sopivat hyvin Ykkösen kasvojen muotoon ja jotka olivat myös ehdottomasti hänen mieleensä. Sitten valittiin vain linssin väri ja laitettiin oikeilla vahvuuksilla linssit tilaukseen.

Opin muutaman vinkin aurinkolasimetsästykseni aikana, jotka jaan nyt teillekin:

Vinkit: Aurinkolasit vahvuuksilla isommalle lapselle

  • Vahvuudet on aina hankittava optikon kautta, alle kahdeksanvuotiaiden tulee käydä silmälääkärillä tarkistamassa vahvuus
  • Älä katso pelkkien aurinkolasien valikoimaa! Auringolta suojaavat linssit omalla vahvuuksilla voi tilata myös tavallisten silmälasien kehyksiin, tämä vinkki käyttöön myös aikuisille!
  • Toisaalta mihin tahansa aurinkolasikehyksiin ei saa vahvuuksia, etenkin jos vahvuutta on paljon ja linssistä tulee iso: monet aurinkolasit ovat “halpoja muovikehyksiä” jotka eivät välttämättä kestä käsittelyä
  • Isommalle lapselle voi hyvin käydä aikuisten pienemmät mallit, kysy optikolta mikä on sopiva koko lapsesi kasvoihin
  • Aurinkolasit saavat olla hieman normaalilaseja isommat, suojaavat paremmin auringolta
  • Istuvuus on super tärkeää: Lapsi ei suostu käyttämään laseja jos ne painavat tai sattuvat
  • Kehysten tilaaminen netistä ei siksi ole ehkä paras idea: on vaikea tietää itse minkälainen linssin koko lapselle sopii ja istuvatko lasit kunnolla

Hyvä optikko auttaa tässä asiassa taas internetiä enemmän, joten suosittelen kääntymään vaikkapa Maaritin puoleen. Maaritilla on hyvä valikoima ja mahdollisuus tilata melkein mitä vain toivotte, lisäksi Maarit lupasi kaikille Valeäidin lukijoiksi ilmoittautuville kovan -40% alen valitsemistaan lasien kehyksistä tai aurinkolaseista. Ostoksille kannattaa siis mennä vaikka lapsi ei laseja tarvitsisi, aikuisten valikoima on minusta ihana!

Eikä kannata unohtaa Maaritin upeita vintage-laseja, joista omat lasinikin on tehty. Tosin, sneak peek: kohta minulla on uudet lasit..

ps. aina kannattaa muutenkin vinkata Maaritille että löysi sinne tätä kautta, hän ilahtuu kovasti ja niin saatat sinäkin! ?