Asiaa bloggaajalle: kannattaako ostaa lippu PING Helsinkiin?

ping helsinki kokemuksia

ping helsinki kokemuksia ping helsinki kokemuksia ping helsinki kokemuksia ping helsinki kokemuksia

Muutaman viikon päästä on taas PING Festival, pohjoismaiden suurin vaikuttaja- ja sisältömarkkinoinnin tapahtuma. Poikkeuksena aikaisempiin vuosiin suurin osa vaikuttajista joutuu ostamaan tapahtumaan itselleen lipun, siinä missä aikaisemmin valittu vaikuttajajoukko on kutsuttu maksutta hakemusten perusteella.

Olen itse ollut reilun vuoden vähän auttamassa Pingin taustajoukoissa (hävettävän vähän kyllä tänä vuonna), joten sain lipun ilmaiseksi vielä tänäkin vuonna. Innoissani olen siis menemässä!

Mutta menisinkö, jos joutuisin maksamaan lipustani sen reilun satasen? Menisin.

En pelkän ohjelman takia ehkä ihan raatsisi satasta laittaa tiskiin, eivätkä ne bileetkään välttämättä satasen arvoiset ole, (vaikka melko eeppisiä ne yleensä tuppaavatkin olemaan), mutta Pingissä on jotain sellaista mitä ei mistään muualta saa: organisoitua myyntitoimintaa jolle kukaan ei nyrpistä nenäänsä.

Pingin keskeinen tavoite on edistää vaikuttajamarkkinointia. Nostaa esille parhaita menestystarinoita, jakaa ymmärrystä markkinoijille inspiroivien puheenvuorojen kautta ja toisaalta syventää myös vaikuttajien osaamista. Ennen kaikkea pointtina on kuitenkin kahden tärkeän ihmisen kohtaaminen: markkinointipäättäjän ja vaikuttajan. Ennalta sovitut tapaamiset ovatkin tärkeä osa koko tapahtumaa. Markkinointi-ihmiset haluavat löytää itselleen kiinnostavia vaikuttajia ja vaikuttajat itselleen yhteistöitä.

Sitten siihen sataseen (oikea hinta on 147+alv mutta satanen on kivempi sanoa): se on tietysti paljon rahaa. Se voi olla todella paljon rahaa, jos olet vasta aloittanut bloggaamisen ja tuloja on nolla. Erityisen paljon se on jos joudut matkustamaan paikan päälle Helsinkiin jostain muualta ja vielä majoittumaan täällä.

Entä mitä maksaa jos et tule paikalle?

Et tapaa itseäsi kokeneempia vaikuttajia, joilta oppia tai joista saat pysyviä tuttuja tärkeän verkostosi luomiseen. Et saa täsmäoppeja siihen, kuinka omaa tekemistä kannattaa mitata, myydä ja hinnoitella. Et tapaa yhtäkään potentiaalista ostajaa, sillä he eivät muuten kovin helposti kiireisessä arjessaan tapaa vasta alkutaipaleella olevia vaikuttajia.

Tämän kaiken voit totta kai saada muutenkin, mutta uskon että siihen menee vuosi, kaksi tai enemmän. Niin minäkin olen tämän homman tehnyt ja joskus neljännen vuoden kohdalla alkoi syntyä ansainnan mahdollisuuksia. Jos bloggaamisesta haluaa tehdä itselleen ammatin tai sivutyön, siihen pitää panostaa. Omalla ajalla, sydämellä ja rohkeudella nyt ainakin. Mutta rahapanostustakin kannattaa harkita.

Investoimalla vähän alan tapahtumiin, välineistöön, somemarkkinointiin tai sivupohjaan luot itsellesi kaikki edellytykset vauhdittaa kanavasi kasvua. Itse olen saanut kahdesta Pingistä aivan tolkuttoman potkun oman verkoston vahvistamiseen, monta hyvää kontaktia ja kolme konkreettista yhteistyötä. Todellakin olisivat maksaneet lippunsa takaisin jo aiemmatkin tapahtumat!

Tänä vuonna tulen siis paikalle ilman rahallista panostusta (kiitos siitä), mutta lupaan panostaa muilla tavoin: omalla ajallani ja kovalla innolla. Jos uskaltaudut satsaamaan lippuun ja tulet paikalle, nykäise hihasta niin sparraillaan yhdessä! Lupaan ainakin yhden konkreettisen vinkin! Lipun saat ostettua täältä jos olet nopea, niitä on vielä muutama jäljellä.

Toivottavasti nähdään toukokuussa!

ping helsinki kokemuksia

ping helsinki kokemuksia

ping helsinki kokemuksia
Kukas se siinä puhuu blogibisneksistä ihan täysii?

Kaikki kuvat: Rabbit Visuals

Lue myös: