Tiedät eläväsi ruuhkavuosia..

Kun peset kerralla seitsemän koneellista pyykkiä – eikä siellä ole yhtäkään vaatetta sinulle.

Kun sovit treffejä useammin lapsesi ystävien kanssa kuin omien ystäviesi kanssa.

Ja jos pidät niihin omiin ystäviisi yhteyttä lähinnä kysymällä onko teidänkin lapsilla joskus ollut näitä näppylöitä? kuvien kera.

Jos pelästyt kun joku mies sanoo sulle ”no moi” oudolla äänensävyllä. Kunnes tajuat sen olevan sitä flirttailua.

Kun muistat että se mies asuu luonasi.

Kun toivot välillä saavasi ihan pienen flunssan tai joutuvasi vähän sairaalaan. Ihan pikkusen vain! Hetkeksi lepäämään! Kylkiluu on tähän erinomainen ehdokas.

Ja sitten sairastut lomalla.

Kun diagnosoit itsellesi saman päivän aikana ADHD:n, erityisherkkyyden ja lievän masennuksen – ja osa niistä voi ihan hyvin olla tottakin.

Jos kirjaston laina-aika on puoli vuotta, postilähetykset palautetaan lähettäjälle ja vaatelainaamoiden vaatteet päädyt lähinnä ostamaan.

Kun päätät että tänään menet ajoissa nukkumaan ja kymmeneltä muistat että huomenna on lapsesi kevätjuhlanäytös, johon tulisi ommella “muutama helppo strassi ja kissanhäntä”.

Kun näytit jo yhdeksän aikaan tältä:

lapsiperheen arki

Kun kauneudenhoitorutiiniesi ytimessä ovat kuivashampoo, wet wipet ja todella punainen huulipuna.

Kun yhden kokouksen aikana on tullut 137 WhatsApp-viestiä: 95 joissa sovitaan lasten kyydittämisestä erilaisiin treeneihin.

Jos olet ulkoistanut kaiken mihin sinulle ei riitä enää aika tai kiinnostus: siivouksen yhdelle, ruoanlaiton toiselle, kaupassakäynnin kolmannelle. Kun joku vielä hoitaisi seks..eiku ei mitään.

Kun menen töiden jälkeen shoppailemaan tarkoittaa että olet etsimässä noin kymmenen euron lahjoja sinulle tuntemattomille lapsille.

Kun kaupan pinaattiletut siirtyvät pois eineskategoriasta suoraan ruokaympyränne keskiöön.

Mikä on sinänsä ainoa tapa selviytyä, sillä ruokit arkena keskimäärin 5,5 lasta: Pari omaa, kolme naapurin ja jämät itsellesi.

Kun et ole aina ihan varma missä kaikki lapsesi ovat. Tai kuinka monta niitä on.

Kun haluat kuitenkin ikuistaa tämän elämänvaiheen joten tunget täpötäyteen kalenteriinne perhevalokuvauksen töiden, koulun ja kylpyammeen haun väliin ja lopputulos on pelkkää timanttia:

Nämä vuodet. Tämä jengi. Syrän, niin kuin Kakkonen sanoisi.

Viimeisen kuvan otti Lennart Takanen, jota täytyy kyllä lämpimästi suositella! Vartissa saatiin oikeasti tosi kivoja kuvia ja meininki oli hyvä. Jos menette kuvaukseen, huikatkaa multa terkut, Lennart lupasi antaa lukijoille -20% alea!

14 Kommentit

 • Katariina

  Olin todella pettynyt viimeisimpään podcast jaksoosi, jossa vieraana oli Hanna G. Mielestäni sinä hoidit työsi hyvin, mutta ymmärrän täysin niitä ihmisiä, jotka eivät voi sietää Hanna G:tä ja sen osoitti sinun haastattelusi. Mielestäni on vääriin, että hän tulee huutelemaan kuinka täydellinen hänen pikku elämänsä on ja kuinka helppoa hänen elämänsä on. Uskon, että hän kiitos ex:miehensä saa tässä elämässä paljon asioita helpommin kuin muut, koska hänellä on julkisuutta sekä rahaa.

  Olen pettynyt.

  • Tuua.

   Ensimmäinen jakso, jonka kuuntelemista en suositellut tai suosittele kenellekään tutulleni. Yhdeltä kaverilta jopa kielsin kuuntelun niin säästyypähän mielipahalta.
   Muut jaksot on ollut loistavia etenkin tällä uudella kaudella! Peukut niille?

   • TuuliaK

    En oo ihan varma onko nää edelliset tosissaan, trollaamassa vai sarkastisia. Enkä siitä kertooko se enemmän heistä vai minusta. Toki pitäähän kriittistäkin palautetta saada antaa, eipä sillä. Mua ei Hanna G:n elämässä tai kommunikoinnissa häirinnyt yhtään mikään, ihailin lähinnä hänen reipasta ja positiivista otettaan elämään. Yleisenä vinkkinä edelläkirjoittajille: jos kuunnellessa tulee paha mieli, niin eihän sitä jaksoa ole pakko kuunnella loppuun asti – kelaa eteenpäin kuuntelemaan muuttuuko meininki ja jos jakso ärsyttää edelleen niin näppää esiin seuraava jakso valitsemaasi podcastia, sekä poista se ärsyttävä viemästä tilaa 😉 Peukut täältäkin hyville nauhoituksille!

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Kiitos kommentista Tuulia, kiva että sulle toimi 🙂 Jokaisella on oikeus tietysti omaan mielipiteeseensä, harmi että toisille tästä tuli paha mieli.

   • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

    Moi Tuua,
    harmi kuulla että jaksosta syntyy sinulle tai tutuillesi mielipahaa. Ymmärrän että voi tuntua kurjalta kuulla positiivisia kokemuksia jos itsellä on ollut vaikeampaa. Itse näen jaksossa paljon hyvää, toivoakin tuovaa positiivisuutta ja Hanna oli mielestäni ihan tosi hyvä vieras, joka kertoi avoimesti omista kokemuksistaan kamalasta raskaudesta mukavampiin hetkin.

    Kiva että muut jaksot ovat sulle toimineet, toivottavasti lopuista jaksoista tulee taas parempi fiilis!

    • Tuua.

     Kielsin kuuntelun ystävältä, jolla on todella rankka vauvavuosi menossa kaksosten kanssa. Ajattelin, että hänelle tuo jakso ei sopisi ainakaan. Itselleni ei tullut sen kuuntelusta minkäänlaista mielipahaa, eikä minulla ole minkäänlaista mielipidettä Hannasta (tosin kuin edellisellä kommentoijalla) kun en häntä tunne. Klikkasin kommentin vahingossa vastaukseksi ensimmäisen perään, jolloin tuli vaikutelma, että olen täysin samaa mieltä kuin hän. Se ei ollut tarkoitus. Tuli vaan mieleen, että tämä oli ensimmäinen valeäidin nauhoitusten jaksoista, joka ei jostain syystä kolahtanut. Yritin myös korostaa, että kaikista muista oon tykännyt ja ootan innolla huomisen jaksoa<3 ei siis ollut tarkoitus dissata sinua, Hannaa tai podcastia. Pahoittelut epäselvästä kommentista, josta sai väärän kuvan!

     • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

      Hyvä tarkennus, kiitos Tuua! Mä oikeasti ymmärrän ihan tosi hyvin ton ettei halua kuunnella jos itsellä on just menossa tosi rankka vaihe. En mäkään lukenut yhtäkään vaaleanpunaista vauvablogia kun itsellä oli rankkaa (vaan perustin oman jonka pohjana oli se kaikki muu, heh) koska se olisi ollut liian vaikea itselle käsitellä.

      Ihanaa että olet tykännyt, toivottavasti huominen kolahtaa taas paremmin! <3

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Terve Katariina,
   olen tosi pahoillani että petyit jaksoon. En halua ottaa kantaa siihen mitä mieltä muut ovat Hannasta, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta jokaista ei tarvitse tuoda julki. Minusta ei ole oikeutta arvostella toista tai tuomita hänen tekemisiään vain sen takia että hänellä on syystä tai toisesta parempi asema kuin jollain muulla. Miksi on väärin jos Hannan elämä on helppoa? Tiedätkö toisaalta riittävästi Hannan elämästä sanoaksesi että se on helppoa? En minä ainakaan.

   Minä kutsuin Hannan vieraaksi ja pyysin kertomaan kokemuksiaan kaksosten kanssa elämisestä. Hän teki sen mitä pyysin ja esitti oman, positiivisen näkökulmansa. En kutsuisi tätä huuteluksi. Olen saanut jaksosta myös palautetta että on kiva kuulla hyvääkin kaksosten kanssa elämisestä, toisille se on tuonut jopa luottoa siihen että voisi ehkä itsekin uskaltaa vielä yrittää saada lasta.

   Toivottavasti saat muista jaksoista enemmän irti! Kaikkea hyvää jatkoon!

 • Marjut

  Kaikista ei tarvitse tykätä, mutta ketään ei tarvitse nälviäkään.

  Veikkaanpa myös, että Hanna on asemassaaan pitkälti omasta ansiostaan. Hän on valinnut tehdä töitä niin elantonsa kuin parisuhteensakin eteen, ja ansaitusti saa nauttia siitä mitä on kylvänyt.

  Suomalainen tosin tuntuu nauttivan yleensä vain tiedosta, että jollain menee surkeammin kuin itsellä. Harmi. Sillä tavalla kun asennoituu elämään, menee se helposti hukkaan. Eikä se ole Hannan, naapurin Erkin tai kenenkään muunkaan vika.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   <3

 • Tiina

  Tänään koettu ruuhkavuoden yksi hyvin arkinen hetki. Aamulla silmät ristissä töihin ja töiden jälkeen kotiin tullessa ajatus, että nyt ei enää väsytä niin paljon kuin aamulla.. Ihmettelen, että kuka perhana on taloyhtiössä vaihtanut lukot, ei mulle oo infottu tästä. Kas vain, auton avaimilla ei varmaan pääse kotiin. Ehkä saattoi vielä väsyttää.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahaha, klassikko! 😀 Myös työpaikan ”lätkä” on aika kovaa valuuttaa kotiovella. not.

 • Heidi Pii

  Ehhehee, hyviä tuntomerkkejä! 😀 Itsekin olen esittänyt itselleni juurikin noita samoja diagnooseja: aikuisiän adhd ja yhtäkkiä puhjennut erityisherkkyys + varhaista dementiaa vielä lisäksi veikkasin. Yritin jopa viime viikolla vahvistuttaa niitä työterveyslääkärillä, mutta ymmärtäväisellä äänensävyllä hän pyöristi summan ruuhkavuosiksi (tosin toisin sanoin, mutta ymmärsin pointin). 😀

  Mutta mä en nyt enää ruuhkavuosina oo yhtä usein toivonut ”pientä sairaalareissua”, kuin vauvavuosien epätoivoissa toivoin. ;D

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   no hyvä että edes joku kohta on tipahtanut pois repertuaarista 😀 😀

Tämän viestin kommentit on suljettu.