VIDEO: Aikuisen naisen meikkikoulu

valeäiti meikkivideo

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly ja SBM Kipinä

valeäiti meikkikoulu biodelly

Tein teille meikkivideon.

No en kyllä tehnyt itse oikeastaan mitään. Biodellyn Miila veti minulle meikkikoulun, Laura kuvasi videon ja Vili tarjoutui herrasmiehenä editoimaan tuotoksen. Mahtava tiimi!

Näiden ihmisten ansioista alla on nyt näytillä maailman ensi-illassa [highlight]Aikuisen naisen meikkikoulu[/highlight], jonka tavoite on opettaa meidät kaikki paremmiksi arkimeikkaajiksi. Biodellyn Turun myymälään kannattaa mennä henkilökohtaiseen meikkikouluun jos kiinnostaa oppia lisää: Setti maksaa 90€ ja koko rahalla saa ostaa tuotteita. Biodellyn omilla sivuilla on myös tosi paljon hyviä vinkkejä.

Videon jälkeen kerron vielä sanoin, mitä itse opin. Vaikka videon käsikirjoittaja (minä) ei ole ehkä aivan yhtä kokenut meikkivideohommissa kuin tiimin muut jäsenet, toivon että saatte siitä silti paljon irti!

Mitä meikkikoulu minulle opetti?

Mulle keskeisimmät ahaa-elämykset olivat meikkivoiteen levitys ensimmäisenä sekä silmien rajaukset. Samoin se koko töps töps -meininki, eli tuotteiden levittäminen pienemmillä liikkeillä ja kerrostaen oli hyvä muistutus. Ei tosiaan kannata aina laittaa kaikkea samalla siveltimellä, hirveällä raivolla.

Silmien alle heitettiin tässä tuotetta, joka piti sekoittaa. Se oli helpompaa kuin luulin! Otan sitä kotona aina pinsettien toisella (tylpällä) päällä pienet sipaisut kummastakin, jotka levitän sitten yhteen kämmenselällä. Ei tule liikaa ja värit ei sekoitu keskenään.

Hyvinä vinkkeinä meikin sopivaa määrään on sormien käyttö ja oikean sormen valinta: käytä heikointa sormea levittämään niin saat pikkuhiljaa sopivasti. Silmänalusten peittämisessä minut yllätti se että väriä laitetaan vain silmän sisänurkkaan ja siitä alas tummaa kanjonia seuraillen, sekä alaluomen ulkonurkkaan. Ei siis koko banaania täyteen väriä!

Sitten sellainenkin itsestään selvyys tässä paljastui, että siveltimestä tulee aina lisää tuotetta kun sillä sivelee lisää. Jep, näin taitava olen ollut. Tuli hyvänä muistutuksena, että se häivyttely todella pitää tehdä puhtaalla siveltimellä ja että aika hienovaraisellakin liikkeellä saa paljon aikaan. Ja mitä enemmän painaa, sitä enemmän väriä! Ohoo!

Poskiiin heitetään väriä tricolori-teemalla: Korostusväri (eli jokin hohtava) poskiluun korkeimmalle kohdalle, poskipuna heti poskiluun alle ja varjostus (aurinkopuuterilla) kaikista alimmaksi.


valeäiti meikkikoulu video

Kulmissa vahvin väri laitetaan korkeimpaan kohtaan. Muoto on helppo tehdä: laita sivellin nenänvarteen pystyyn. Siitä kulma alkaa. Käännä sitten sivellin niin että se menee silmän keskikohdan yli, tässä on korkein kohta. Käännä vielä sivellin kulkemaan silmän ulkonurkan päältä, siellä on kulman päätöspiste.

Kulmakarvoista opittiin myös, ettei niiden tarvitse olla symmetriset. Tätä olen jo vuosikausia sanonut Insinöörille, jota minun sinne päin vedellyt viivat harmittaa! Toinen uusi oppi oli ettei tummuutta kannata tuoda liikaa sisäkulmaan, ettei se tummenna silmien alusia. Siis jos nyt jollain sellaisia sattuisi olemaan.

Vähän tähän liittyen toinen samanlainen vinkki oli silmien rajaus: Tummaa rajausta ei kannata laittaa koko yläluomelle, sillä tietyn kohdan ylittäessään se alkaa tehdä silmästä pienemmän näköistä ja tummentaa taas niitä mustia rinkuloita. Oikea kohta on silmän iiriksen (sen värillisen kohdan) reuna, eli noin kolmasosa sisänurkasta alkaen kannattaa jättää rajaamatta. Tähän olen nyt täysin siirtynyt ja tykkään kovasti vaikka alkuun tuntui oudolta jättää rajaus “kesken”!

Silmäpusseihin en muuten toiveistanne huolimatta saanut lopullisia ratkaisuja. Ainoina lieventävinä keinoina edelleen vähän suolaa, paljon vettä ja kylmät lusikat.

Kaikista paras neuvo koko meikkikoulussa oli tämä: Olet itse oman naamasi paras asiantuntija. Meikkaa se niin kuin susta hyvältä tuntuu, ei niin kuin lehdet neuvoo.

Ja mitä tulee otsikon aikuisiin naisiin, vielä kaksi vinkkiä:
1. Laita kaikkea mahdollisimman vähän, niin ei jää juonteisiin. Useita ohuita kerroksia yhden paksun sijaan.
2. Saat meikata ihan miten haluat. Helmiäiselle ei ole yläikärajaa!

valeäiti meikkivideo

Meikkikoulu tehtiin näillä meikeillä:

Pohja:
Nui Cosmetics meikkivoide 03 Taiao ja Lily Lolo silmämeikin pohjustusaine
(Psst. Nui:n meikkivoidetta on just nyt tullut lisää varastoon. Se loppuu taas ihan kohta, osta se nyt)

Silmät:
Lily Lolo luomiväri (sticky toffee), Zuii luomiväri bronze, rajaus Benecos violet, kulmat Nui Pouri

Valotuotteet:
Nui korostusvoide Hukarere, Lily Lolo Illuminator Champagne

Varjot ja poskipuna:
Lily Lolo Miami beach ja Oohlalaa

Ripsiväri: Mulle aina niin rakas Avril Volume

Kiitos miljoonasti avusta paras tiimi:
Meikkausopastus Biodelly / Miila
Kuvaus Laura Satamo / @mammarimpuilee
Editointi Vili Santala / LK Media

PS. Käy vastaamassa tähän kosmetiikan käyttöä selvittävään kyselyyn! Vastaajien kesken arvotaan 3kpl 50€ arvoisia lahjakortteja Biodellyyn.

EDIT: Biodelly meikkiarvonta!

Tanja halusi muistaa teitä pienellä kivalla ja keksi hienon arvonnan. Kommentoi alle mitä tahansa (pahin meikkimoka olisi tosi terapeuttista kuultavaa!) ja osallistut arvontaan. [highlight]Yksi onnekas voittaa kaikki videossa käytetyt meikit itselleen[/highlight], sopivin sävyin tietysti! Palkinnon arvo on noin 200€.
Voittaja valitaan ma 23.4. klo 21. ARVONTA TEHTY ja voittajalle ilmoitettu.

129 Kommentit

 • Maiju

  Tää on tosi hyvä ja opettavainen video. Ainakin tällaiselle anti-meikkaajalle, kuten minä, jonka arkimeikkaus kestää kaksi minuuttia ja ”juhla”meikkaus ehkä viisi. Näitä Biodellyltä saatavia tuotteita on ollut tarkoituskin tilata, kun niitä nyt joka paikassa hehkutetaan eikä kyllä tollanen meikkikoulukaan ois pahitteeks… Ei oo meikkaus nuorempana kauheesti kiinnostanut, nykyään on kyllä pakko jotain sipaista naamaan että kehtaa mennä töihin ;).

 • Suvi

  Tarviin nää!

 • Ami Kolmonen

  Oujee,töpötellen siis mennään! Kulmakikka,tummin väri korkeimpaan kohtaan oli loistava ahaa-elämys,en malta oottaa et pääsee huomenna meikkaamaan työiltaa varten ja testaamaan oppeja käytännössä! 🙂

 • Ami

  Oujee,töpötellen siis mennään! Kulmakikka,tummin väri korkeimpaan kohtaan oli loistava ahaa-elämys,en malta oottaa et pääsee huomenna meikkaamaan työiltaa varten ja testaamaan oppeja käytännössä! 🙂

 • Päivi

  Oi kuinka ihana palkinto! Tulisi tarpeeseen, nimim. olen meikannut samalla kaavalla teini-iästä lähtien ✌Pitääpä käydä Biodellyssä tutkimassa valikoimaa, ainakin punainen huulipuna olisi ostoslistalla.

 • Katri

  Kiitos hyvästä videosta ja tekstistä! Tästä oli hurjasti apua! ?
  Nuorena tuli meikattua paljon ja nyt aikuisiällä vähemmän. Meni oikeastaan monta vuotta tässä välissä etten meikannut lainkaan.. nyt ehkä peilikuvan alkavan rupsahduksen myötä kiinnostus ihonhoitoon ja kevyeen meikkaamiseen on noussut uudestaan ja kuluneen viimeisen vuoden aikana olen siirtynyt kokonaan luonnonkosmetiikkaan.
  Mitään varsinaista meikkimokaa ei tule mieleeni, mutta en ikinä unohda sitä, kun yläasteella aiheutin valtavan allergisen kohtauksen fysiikan opettajalleni. Silloin 90-luvun alussa ainakin meillä päin monet teinitytöt valelivat itsensä makeaakin makeammalla Body Shopin mansikkaparfyymilla. Muistikuvaani ei tosin ole kirkkaana jäänyt se, että aiheutinko tämän inhoamalleni opettajalle tahallisesti vai tahattomasti. ? Toisaalta en muista ainakaan olleeni kovin pahoillani, kun hän joutui lopputunniksi poistumaan luokasta.

 • Tanja

  Mulla on ryppyjä ja oon vasta 35-vuotias! Ne kun sais tuosta otsasta meikattua (hiekkapaperilla kenties…) piiloon. 😀

 • Vesikirppu

  Olin joskus ystävällä kylässä ja kahvipöydässä huomasin, että hänellä oli vain toisessa silmässä ripsiväriä. Rajallisen ajan takia ajattelin, että kerron vasta sitten kun olemme lähdössä, mutta se sitten unohtui siinä lähtötohinassa. Vähän päästä ystävä laittoi viestiä, että et sitten kertonut puoliksi meikatuista silmistä. Oli huomannut auton taustapeilistä kun ajeli kaupasta kotiin. ?

 • Es

  Kiitos videosta! Voisi sitä tosiaan muutakin tehdä kuin läpsiä meikkivoidetta naamaan 🙂 Vaikka nykynaamassakaan ei välttämättä ole kehumista, niin parikymppisenä aloittelin vähän hitaana hämäläisenä meikkaamaan. Yksi ekoista tuotteista oli tietysti kirkkaansininen ripsiväri! Se oli niin kivan värinen, etenkin arkikäytössä 😀 ! Ja ei tämä ei tapahtunut kultaisella kasarilla vaan noin 10 vuotta sitten…

 • Saara

  Hurjan mielenkiintoinen, hyödyllinen ja opettavainen video!

 • Reettapee

  On niitä päiviä, kun jaksaa meikata ja niitä päiviä, kun juoksee vaan hiukset märkänä, että ehtii bussiin. Suuria meikkimokia ei tule mieleen omalta kohdalta, mutta aika karulle on pikkusisko näyttänyt aikanaan, kun antoi minun meikata häntä. Ei nimittäin ollut yhtään hallussa, eikä oo vieläkään. Pikkusisko onneksi oppinut asiassa paremmaksi. 😀

 • Eeva

  Mukana arvonnassa!

 • Emilia

  Livenä hetken tätä seurasin sillon instasta, mutta kiva nähdä nyt kokonaan. Pitäis itsekin opetella paremmaksi tässä.

 • Maarit

  Kyllä se pahin moka on kulkea liian tummassa meikkivoiteessa. Rajat leuan alla ja kuvittelee olevansa niin huoliteltu.

 • Elisa

  Hurjassa nuoruudessa tuli liikuttua järkyttävissä silmänrajauksissa. Koko silmä piti rajata ympäri mustalla värillä. Onneksi sitä nykyään ymmärtää, että vähemmän on enemmän. 🙂

  Vielä pitäisi opetella käyttämään korostusta/varjostusta ja poskipunaa. Niiden kanssa soutelen ihan vierailla vesillä. Punan saa poskille toisaalta ihan luontaisesti pienesti jännittämällä. 😉

 • Aksu

  Oijoi, kyllä kelpaisi! <3 Olen nyt viettänyt viimeiset puoli vuotta tropiikissa (lue: viimeiset 6 kk ilman meikkiä), ja juuri nyt olisi edessä Suomeen ja töihin paluu, joten näillä saisi ehdottomastikin siistittyä tätä viidakoitunutta hiekkarannan habitusta :). Ajatukset muutenkin nykyään sellaiset, että sen mitä tästälähin hankin, ajattelin hankkia ainoastaan luonnonkosmetiikkana <3.
  Video oli oikein hyvä ja riittävän selkeät ohjeet.

 • Paukkis

  Oi, hyvä video ja loistavia tuotteita, kyllä kelpaisi! Aurinkoa kevääseen! 🙂

 • Tepa

  Pahin meikkimoka? No, tietysti liian paljon liian väärän väristä pakkelia nuoruusvuosina! En oo kyllä edelleenkään aina vakuuttunut, osaanko itse valita oikeita sävyjä. Mutta se mikä tuntuu hyvältä, näyttää myös hyvältä, vai mitä? ?

 • Heli

  Olipas hyviä vinkkejä ? Olen intounut tilaamaan Biodellystä kasvojen hoitotuotteita ja ollut super tyytyväinen. Olisi kiva testailla myös meikkejä luonnonkosmetiikan puolelta. Pahin meikkimoka on varmaan ollut joskus teininä epätoivoiset yritykset peittää näppyjä ilman tarvittavaa taitoa ?

 • Kaarina

  Tajusin juuri pari päivää sitten, että laitan ihan liikaa meikkivoidetta. Pitää siis alkaa töpöttelemään, ja ehkä kaivella josko varastoista löytyisi joku ohuempi meikkivoide käyttöön.

  En keksi muita meikkimokia kuin teiniajan ronskit pandasilmärajaukset. Todellisuudessa kyllä meikkimokailen koko ajan, kun olen niin laiska etsimään sopivampia tuotteita ja opettelemaan meikkausta.

  Kiitos videosta, yritän painaa oppeja päähäni!

 • Nimetön

  Ryppyjä tääläki ku 4-kymppiä lähestyy. Ja joka aamu kauhistelen noita mun silmänalusia! ? Koko 90-luku oli yhtä meikkimokaa, ainaki ku kattelee valokuvia niiltä ajoilta ? Kaikilla naamat valkosena, lukuunottamatta niitä ruskeita huulia… ??

 • Jaana

  Ihania tuotteita!

 • Mekkobongari

  Pahinta meikkimokaa en taida muistaa, mutta pahin hiusmoka oli värjätä liian tummaksi hiukset juuri edellisenä päivänä kun olin kaasona kaverin häissä. Jälkikäteen on tullut katsottua, että näytin ihan geishalta valkeine kasvoineni ja tummine hiuksineni. No silloin tuli tosiaan laitettua kasvot aika vaaleiksi ja punaista huulipunaa vielä huuliin….

 • Heidi Pii

  Uu, arvonta, mukana!! Meikkimokista mieleen tulee ystävän häät, joihin lähdin vain toinen silmä meikattuna. Onneksi periltä löytyi vielä kauppa ja sain korjattua tilanteen. Viikon ikäinen vauva selitti huolimattomuuden, ja tosin vei taatusti kaiken huomion silmistäni, joten meikin murehtiminen oli varmaankin ihan turhaa. ?

 • Maiju

  Tosi kiva video, kiitos tästä! Seurasin meikkikoulua insta-livestäkin ja oli kyllä opettavaista. Biodelly on ihana putiikki, tämmöiseen meikkiopastukseen olisi ihana päästä itsekin. Tuota Nuin meikkivoidetta on varmaan pakko testata, niin paljon sitä on hehkutettu. 🙂

 • Minttu

  Seurasin videon kuvausvaiheessa instaliveä, mutta en loppuun asti ehtinyt kun piti jättää kesken, ajattelin jatkaa myöhemmin, mutta unohdin ja sitten se olikin jo hävinnyt 🙁
  Yksi asia mikä meikkaamisessa ärsyttää on kun ei meinaa löytyä superkuivalle iholle sopivaa meikkivoidetta. Tuota Nuin meikkivoidetta tekisi mieli testata, mutta se ehtii varmaan loppumaan ennen kuin itsellä on mahdollisuus tilata.

 • Iina

  Onpa hieno palkinto! Ja video oli mulle sopivan yksinkertainen, mutta opettavainen.

  Yksi meikkimoka, joka tuli mieleen on se kun 6.lk aloitin meikkaamista kokeneemman kaverin avustuksella hänen jämämeikeillään. ?

 • Virpi

  Loistava video, kiitos siitä. ?
  Etenkin tummat silmänaluset ovat ainaisena riesana. Joskus ammoisina aikoina vetelin valokynää reilulla kädellä koko silmänaluselle ja sehän sitten varsinkin valokuvissa näytti melko pelottavalta. ? Myös klassikko ”ripsari vain toisessa silmässä” on koettu useammin kuin kerran.
  Olen tuote kerrallaan vaihtamassa meikkipussini sisältöä luonnonkosmetiikkaan, onnen myötä saisi koko repertuaarin kerralla kuntoon. ?

 • Maria

  Nää ois kiva voittaa! Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

 • Suvi

  Kirkkaan pinkki huulipuna ja ruskea luomiväri kulmakarvoihin saakka, apua. Mukana arvonnassa!

 • Hanna Hovi

  Pahimmat meikkimokat ajoittuu varmaan teini-iän puolelle, mutta on sitä näin aikuisenakin onnistuttu sähläämään mm. kun yritin opetella Kardashianit-tyylistä contouria… 😀 sittemmin olen tyytynyt pelkkään poskipunaan 🙂

 • Essi

  Olen hiljattain ihastunut luonnonkosmetiikkaan, haluan nämä!

 • Annika

  Mukana arvonnassa! Pahimmat meikkimokat: liian tumma meikkivoide, ihana sininen luomiväri ihan arkikäytössä 😀 sekä turhan vauhdikas aurinkopuuterin käyttö joskus menneisyydessä.

 • Marjuska

  Kiva video, kiitos!

  Perinteinen liian tumma meikkivoide/meikkipuuteri on käynyt useammankin kerran. Niin ja nuorena myös se perinteinen järkyttävän paljon liikaa meikkiä.

  Olisipa huippua saada laadukkaita meikkejä kokeiluun!

  Kivaa kevättä!

 • NinnuKoo

  Ihania tuotteita! Mukana arvonnassa ??

 • Marle

  Ooh, miten paljon hyviä vinkkejä. Kiva kokeilla kun sitten taas seuraavan kerran meikkaan eli hmm… pikkujouluissa 😀 Onneksi video säilyy täällä. Ja nolointahan on tietysti ”rajaukset”, huoh…

 • BW

  Mahtava video ja vinkit, kiitos! Meikkimokista vähintääkin kaikki perinteiset on testattu (liian tumma ja vaalea(!) puuteri, liikaa meikkiä ja leukarajat, mustaksi piirretyt kulmat, kirkkaat luomivärit….), onneksi harvemmin nykyisin ? mukana arvonnassa!

 • Nina

  Video oli huippu? Yritän ottaa vinkeistä opiksi.
  Pahin meikkimoka..hhmm…Noin 15veenä aavistuksen tumma meikkivoide alle ja sit aattelin ihan vaan pari finniä piilottaa peitepuikolla ja sukasin sitä joka näpyn päälle komeen läntin ja sit menoks ihmisten ilmoille. Tunnin päästä huomasin vessan peilistä, et olin unohtanu levitellä ne peitepuikkoläntit? Olipa komeet pantterinpilkut, ku ne oli vielä nätisti kuivahtanu eikä enää millään töpstöpsillä häivettyny?

 • Ellu

  Hyvä video! ? Minä oon teinivuodet kulkenut vitivalkoisella naamalla ja reippailla rajauksilla. Edelleen kyllä tarttis vinkkejä kevyen mutta peittävän meikkipohjan tekoon, koska ikuinen akne.. ?

 • Jenni

  Pahin moka ehdottomasti ammattikouluikäisenä mahdollisimman paksusti tehdyt, suttuiset ja levinneet pandarajaukset. Koko silmän ympärille. Ai että kun hävettää vieläkin.

 • Heli

  Ehkä ne ysärin valkoiset luomivärit ?

 • Päivi

  Tämä oliski hieno palkinto.

 • Henna Torkko

  Wow, käyttöä olisi. ?

 • SN

  Pahin meikkimoka on ehkä ollut yrittää oikean silmänrajauskynän puutteessa rajata alaluomia eyelinerilla 😀 Tulos oli järkyttävä pandalook ja jouduin lopulta lähtemään naamapesun kautta kokonaan ilman meikkiä.

 • Nimetön

  Tulisi tarpeeseen! Edellinen uusi ostos ripsiväri 15kk sitten…

 • Minna

  Hyviä vinkkejä! Mukana arvonnassa ?

 • Essi

  Hieno meikki, kaikki vinkit aina kiinnostaa.
  Meikkaan joka asmu. Välillä hämärässä menee liikaa poskipunaa tai aurinkopuuteria ? Onneks kohta kesä niin ei tartte meikata niin paljon kun rusketus hoitaa osan ??

 • noorahilma

  Oi, olipa ihana meikkikoulu ja olisipa ihana meikkisetti! ?

 • SuviK

  Hei hoi mikä upea arvonta! Tiputin juuri kivipuuterini sadannen kerran lattialle kohtalokkain seurauksin, niin olisi sika vaihtaa se luonnonkosmetiikkaan (koska nehän kestää tiputtelun).

 • Iida

  Oi! Tällä sais hyvin päivitettyä meikit äitiysloman jälkeen! 🙂 Mitään älyttömiä mokia ei tuu nyt mieleen, perusjuttu on tietty alaluomelle karanneet ripsarit…

 • LH

  Tulisi tarpeeseen! Edellinen ostos on ripsiväri 15kk sitten…

 • Sonja

  Aah ihanaa, nää mulle <3

  Meikkimoka, noh eiköhän se kaikille tuttu nuoruudesta eli AIVAN liian väärän värinen meikkivoide, joka ihanasti on dokumentoitu niihin oikeella filmikameralla otettuihin kuviin, jotka säilyy ikuisesti kotialbumeissa 😀 aa että!

 • Minna

  Osallistun minäkin! Meikkimokieni hienoimpiin ja pitkävaikutteisimpiin kuuluu kulmakarvojen nyppiminen 1990-luvulla olemattomiin. Minunpas eivät kasvaneet takaisin, joten sen jälkeen niitä on piirretty naamaan ties millä keinoin. Tällä hetkellä on microbladingit, jotka on kyllä ihan hienot. 10-vuotiaana myös kuljin kovetuissa mustissa silmänrajauksissa koulussa ja muualla. Meikki oli siis pelkkä rajaus, ei muuta, ei edes ripsaria. Oon mä varmaan näky ollut… 😀

 • Tarja

  Hyvä video, tuotteen tulisi tarpeeseen! 🙂

 • Anniina

  Mahtava opastus! Tarpeeseen tulisi!

 • Minna

  Hyvä video, olisi kyllä varmasti hyvä idea mennä tuonne meikkikouluun! Tässä tuli nyt niin monta oivallusta, että katsottavaa riittää useammaksi kerraksi – yritän ottaa ekana haltuun tuon rajauskikan!

  Hirvein meikkimokani on ollut varmaan tunkea koko naamaan paksu kerros Joe Blascoa….

 • Sari

  Ajattelin ostaa naamarin, mutta voisin kokeilla myöhemmin näitä.

 • Heidi

  Mun meikkien tarpeesta kertonee kaiken se, että ainoa meikkipussista löytyvä luomiväri ja huulipuna on saatu Bodyshopista, jossa kävin ilmaisessa meikissä. 16-vuotiaana. Jumalan vuonna 1997. Ja ne on molemmat (huom. MOLEMMAT) violetteja.

 • Nimetön

  Todellakin mukana arvonnassa! Meikkaaminen on viimeiset pari vuotta ollut aika huonoissa kantimissa. Tälläkin hetkellä puuttuu esim poskipuna kokonaan, kun edellinen hajosi, ja se on puuttunut jo ainakin puoli vuotta. Tarpeeseen tulisivat nämä.

  Joksu

 • Outi

  Miulla ei varsinaisia meikkimokia olekaan, jos ei oteta lukuun sitä, etten vaan osaa meikata 🙂 Teinitytöllä menee meikkaamiseen kaikkine korostuksineen ja häivytyksineen se tunti puolitoista arkiaamuna… Mie olen valmis tukan laitto mukaan lukien noin 25 minuutissa. Ehkä juhlailtoina menee aavistuksen kauemmin. Rajaukset ois ihania mutta ihan mutu-tuntumalla aina vedetty! En vaan osaa… Lupaan pyhästi harjoitella koko toukokuun, mikäli tämän paketin saan!

 • Satsu

  Tunnen kuinka voiton todennäköisyys kohisee korvissa. Suoritin nimittäin tunti sitte n. kerran vuodessa tapahtuvan kosmetiikkatäydennyksen (eli ostin uuden meikkivoiteen purkinpohjalta topsipuikolla kaivelemani tilalle sekä ripsivärin kuivahtanutta korvaamaan).

 • Maaria

  Mä ostin elämäni ekan poskipunan vasta tänä keväänä! Ja ikää kohta 37v!

 • Milla Siltanen

  Kiinnostavat tuotteet. Oman Meikkipussi sisältö aika surkea ja odottaa päivitystä siispä mukaan arvontaan.

 • KaisaKo

  Kiitos vinkeistä! Olisi ihana voittaa palkinto ja vaihtaa koko meikkipussin sisältö luonnonkosmetiikkaan.

 • Saija

  Pahin moka on varmaankin yläasteen aikana ohuiksi viivoiksi nypityt kulmat, jotka onneksi sittemmin kasvoivat takaisin. Nykyään meikkisyntinä on varmaankin pohjustustuotteen käyttämättä jättäminen, joka kostautuu jo iltapäivällä.

 • Henriikk

  Teini-iän peitepuikkohuulet ?

 • Heli

  Tämä video tuli juuri oikealla hetkellä. Kiitos

 • Jasmine

  Töpöttely kuulostaa ihanalta!! Pitää ottaa opiksi 😉 Olisi ihana päästä ihan Turkuun Biodellyyn ihailemaan kaikkia nättejä purkkeja, tosin tästä arvonnasta kyllä voittaisi kaiken mitä vaan voi tarvita! Arpaonni suosikoon!

 • Hanne

  Mulle ❤ Ei varsinainen meikkimoka mutta moka kummiskin. Teininä on kulmiksia nypitty liikaa joten enää ne ei kasva. T: Ikuinen viirukulmis

 • Essi

  Tällä palkinnolla pienen vauvan äidin naamasta ei ehkä näkyis lyhyet yöunet niin kauas kun nykyään ?
  Pahin meikkimoka on yläasteelta: tumman liila huultenrajauskynä ja väritön huulikiilto. Oh my.

 • Anna

  Ai että, tulisi pieni meikkipussin päivitys ehdottomasti tarpeeseen. Aion varmasti kokeilla ainakin tuota silmänrajausvinkkiä:)

 • Aino

  Hyvänen aika! Olen todellakin näiden tarpeessa, en voi syyttää edes kevätkulahdusta, koska näytän aina tältä… ;).

  Pahin meikkimokani on vuosien takaa, jolloin päätimme ystävän häissä lähes koko kaasojoukolla luottaa ”ammattilaiseen”. Tyyppi tuli myöhässä paikalle, eikä lopputuloksessakaan ollut hurraamista: näytimme kaikki suorastaan halvoilta ilotytöiltä… Onneksi morsian oli kaunistautumassa muualla ja näytti meidän rinnallamme TODELLA kauniilta!

 • Rosa

  Tekemällä sitö oppii :)postauksen meikit tulisi kyllä tarpeeseen!

 • Anne

  Olis aivan mahtavaa voittaa tää palkinto ja saada siten piristystä väsyneeseen äitilookiin!

 • Anu Kimpimäki

  Lahjakortti tulis niin tarpeeseen!! Oon tosi antimeikkaja, allerginen ripsivärille, joten ratkaisu on olla meikkaamatta ollenkaan. ?‍♀️ Haluaisin oppia uuden tavan pitää itsestäni huolta! ?

 • Ansku N.

  Oijoi, tähän ruuhkajuoksuaikakauteen tulisi tarpeeseen meikkipaketti. Nyt mennään kuivashampoon ja huulipunan voimin. Pahin meikkimoka on yläasteaikainen violetti goottihenkinen huulipuna, joka toimi tällä mun vaaleaakin vaaleammalla ihosävyllä erinomaisesti.

 • Saara

  Jes, tarpeeseen tämä! Tuossa joku aika sitten huomasin olevani töissä virkeänä (not!) virkapuvussa ja asiakkaiden edessä klo 4.30. Kaikki hyvin, kunnes tajusin, että meikkaus (peitepuuteri ja ripsiväri) oli jäänyt aamulla välistä.. ei tarvinnut sen jälkeen enää poskipunaa miettiäkään 😀 Ja mun duunissa on sentään ihan normaalia olla tuohon aikaan töissä..

 • Tiina C

  Pahin meikkimoka.. hmm.. Kyllä se siellä villeinä teinivuosina oli, kun luuli olevan kaunein meikki ”enempi parempi”. Kajaalit kauttaaltaan silmiin ja liikaa poskipunaa ja nude huulipuna. Toivon kovasti arpaonnea, koska noh, en osaa meikata ja tuon videon vinkein voisin jopa onnistua. 😀

 • Kristus

  Heittäydyin krrrrreisiks viime syksynä ostaessani elämäni ensimmäisen luomivärin levitykseen tarkoitetun siveltimen. Siihen astikin oli kyl sivellin ollu käytössä, mut siskon vanha, varren jo aikaa sitten menettänyt tökötin vuodelta – 97. Josko sitä pikkuhiljaa opettelis meikkaamaan, jos ihan oikeita tuotteita sais….

 • Sanna

  Mukana! Meikit alkavat olla jo niin vanhentuneita, että meikkipussi kaipaisi kipeästi päivitystä.
  -Sanna-

 • Anna O

  Yksi pahimmista meikkimokista, kun käytin teininä punaista huultenrajauskynää kajaalina… 😀 Onneksi se oli vain parin kerran kokeilu.

 • Ritu

  Teininä se, ettei meikkejä pesty yöksi pois, vaan aamulla vaan uutta päälle. Sit ihmettelin, miksi silmät kirvelee.

 • Linda

  Tosi kaunis meikki tuli <3
  Omista pahimmista meikkimokista on kulunut jo parikymmentä vuotta mutta teininä tuli kyllä esimerkiksi nypittyä aivan hirveät viiva-kulmat, pohjustettua kasvot paksulla Joe Blascolla ja huulet peittarilla niin että lopputulos oli aika Adams Family näin myöhemmin ajatellen 🙂

 • Suvi Saulila

  Wau. Olisipa kyllä kiva saada täytettä huventuneeseen meikkipussiin. Loistavia tuotteita.

 • Saimi

  Arvonnassa mukana tietty! Olin Biodelly-illassa ja jäi kyllä moni juttu vielä päivittämistä vaille meikkipussissa?

 • Anni

  Noh, pahimpia varmaan ollu ne ihan ensimmäiset meikkikokeilut ylä-asteella kun laitettiin kaverin kanssa vaan kauhea kasa valkoista (luoja tietää miksi juuri valkoista..) puuteria naamaan ja mustat rajaukset silmiin, olipa tosi luonnollinen look! Ja sitä ennen pestiin oikein palasaippualla naamaa eikä vahingossakaan mitään kosteusvoidetta, koska ”rasva saa ihon kiiltämään” ja kiilto oli jotenkin ihan out of question siinä vaiheessa 😀 myöhemmin lisättiin tähän vielä kivat tummat rajaukset huuliin ja erittäin paljon vaaleampaa huulipunaa huuliin. Avot!

 • Annami Nylund

  No mitä nyt vanhoja kuvia katselee, niin aika monta meikkimokaa tullut vuosien varrella.. ? Kaipa ne mustalla kajaalilla vedetyt ohuet kulmat sekä vihreä huulipuna ovat pahimmat olleet. Oi niitä aikoja!

 • TinttiR

  Pahin moka taitaa olla rusehtava Rouge Pulp- huulimaali ?

 • Sari Nokelainen

  Pahin meikkimoka ?? Nuorena tyttönä päätin olla tyylikäs ja cool ja laitoin sinistä luomiväriä ja silmät rajasin jostain kumman syystä ANILIININPUNAISELLA ? Ja eikun kouluun!!

 • Henni

  Mukana! Näin uskaltautuisin testaamaan jotain uuttakin.

 • Piritta Unga

  Mukana ?

 • Kaisa

  Ihan parasta kuulla tuo, että tee niin kuin itse näet parhaaksi ?
  Pahimmat mokat olenkin tehnyt ”muodikkaimmilla” meikkaustavoilla, esim. vaalean helmiäisen liiaallinen käyttö…. ?

 • Mippanen

  Pahimmassa mekkimokassa menen kyllä niihin esiteininä vedettyihin, silloin muotina olleisiin, kirkkaan sinisiin rajauksiin ja värillisiin ripsareihon. Ei kyllä tulisi enää mieleenkään laittaa esim. vihreää ripsaria!

 • Saaruska

  Videoi en ehtiny vielä kattomaan mutta ois ehkäpä tarvetta kun meikkaustaidot on luokkaa ripsivärit päähän ja menoks. Eipä tuota meikki varastoakaan ole kyllä päivitetty varmaan 3-4 vuoteen…. hups….

 • Anna

  Mä niin tarviin nämä! Meikkitaidot samat ku teininä (siitä on jokunen vuosi) ja ripsari niin vanha, ettei siitä meinaa ees väriä lähteä..

 • Netta

  Vietin hidasta aamua kotona meikkaillen ja kahvia juoden, kunnes minut soitettiin töihin. Työvuoron jälkeen huomasin että olin laittanut ripsiin ainoastaan sellaisen valkoisen pohjustusvärin enkä laisinkaan ripsiväriä. Olin tyytyväisenä tehtynyt koko vuoron jääkuningattarena, eikä kukaan ollut viitsinyt huomauttaa ??

 • ilwes

  Mukana todellakin. Ja rajausvinkin otin jo käyttöön!

 • Suvi

  Oon nukkunut viimeksi 2 vuotta sitten yhtenäiset yöunet. Mä todellakin tarviin nämä!

 • Elina

  Voi Meikkaus. Yhtä ja samaa itsellä vuodesta toiseen, paitsi nyt uusimpana tää kolmen eri beigen sävyn varjostus (mikä ikinä sen nimi onkaan). Sitä edellinen uusi meikkikeksintöni on 10v takaa, jolloin hommasin valkoisen kajaalin, joka laitetaan samalla lailla kun se 90-luvun musta rajaus…En edes tiedä miltä näyttäisin hyvin meikattuna ?

 • Minka

  Pahin meikkimoka oli teininä kun ajoin kulmakarvat pois ja piirsin mustalla kajalilla uudet! Ei ihme, että äitini kutsui ilmestyskirja X: sta ilmestyneenä 😉

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Minka sä voitit! 🙂 Ihan mahtava tarina, muutenkin nauroin tätä jo aiemmin ja nyt vieläpä random number generaattori valitsi juuri sut 🙂 Laitan sähköpostia!

   • Minka

    Eikä! Ihan mahtavaa! Kiitos ?

 • Irkku

  Mun pahin meikkimoka on kyl se kun kerran ”vähän” siistin höylällä kulmia.. no sen jälkeen niitä ei sit enää juuri ollu:D piirsin jollai mustalla kajaalilla sit ”tosi hienot” kulmat.. edellee nolottaa kattoo vanhoja kuvia ajalta.. saanhan vähän anteeksi ku vuosi oli 2007 kun tämä kävi, nykuisin onneksi tuuheat kulmat ;D

 • Annahoo

  Meikkasin silmät tavallista huolellisemmin töihin; tein ihan eyelinerilla rajaukset ja tummalla luomivärillä varjostukset. Työpaikan vessassa huomasin, että olin unohtanut ripsivärin. Kokonaisuus oli aika… jännä.

 • Aquila

  Oispa ihanaa voittaa! Oon 32 ja meikannut samalla tavalla varmaan viimeiset 17 vuotta. 😀 Vähän vois tyyliään ehkä yrittää päivittää.

 • Satu K.

  Ikuinen meikkimokailija tässä hei! Taitoa pitäisi olla vaan ei oikein noi sudittelut ja töpöttelyt luonnistu, kun omaan naamaan pitäisi jotain alkaa värkkäämään. Meikkipussi onkin suhteellisen aneeminen, kun ei oo tehnyt mieli panostaa tähän lajiin. Vaan jos voitto toisi omalle pärställe sopivat tökötit, niin ehkä täältä vielä noustaisiin meikkitaiteilijaksi? Toivoa ainakin sopii. ?

 • Janna

  Meikkimokia löytyy, pahimpana ehkä naaman tamppaaminen jauhoisen tunkkaiseksi Anytime-kivipuuterilla. <3

 • Nadalna

  Eipä ole tullut mieleenkään, että monta ohutta kerrosta vois olla _se_ juttu. Yleensä just mahdollisimman paksu kerros, jos tuntuu olevan paljon peitettävää ?

 • Mervi

  Oih.., Tulisi kyllä niin tarpeeseen, en edes halua ajatella milloin meikkipussin tuotteet on otettu käyttöön. Siveltimiä sentään pesen melko säännöllisesti, useamminkin tietty vois…
  Hyvältä näyttää meikkivideon lopputulos!

 • Hanna

  Upea setti! Viisi vuotta luonnonkosmetiikalla, mutta vieläkin puuttuu se just sopiva meikkivoide. Nui on ollut listalla, mutta testereiden puutteessa en ole uskaltanut tilata. Tärppäisipä nyt! 🙂

 • Mari

  Mukana arvonnassa

 • Milla

  Mukana! Tulisi kyllä tarpeeseen.

 • Hanna

  Kahden pienen lapsen äitinä (lapset 3v ja 4v) ja kahden koiran kanssa (hankittu ennen lapsia koska ”ei me saada lapsia, YLLÄTYS!) en ikinä ehdi kaupunkiin kokeilemaan mitään uutta. Perusmeikki levittyy naamarasva/meikkivoidesekoituksella joka lätkitään naamaan samalla lasten hampaita pestessä. Töissä löytyy yllätyksiä, kuten lasten hammastahnaa kasvoissa/hiuksissa vaatteissa… you name it. Luonnonkosmetiikkaa olisi huippua kokeilla, mutta en koskaan raski kokeilla virheostojen pelossa enkä ikinä ehdi mihinkään testaamaan, vapaa-aikana nukun mieluummin. Täten mukana arvonnassa!

 • Kaisa Kuikka

  Nää olis kyllä ihan superit ?

 • Piritta

  Mukana mukana mukana tähän mahtavaan arvontaan!! 🙂

 • Tiina

  No tällainen setti olisi aivan loistava ja tulisi tarpeeseen ?? Kiitos hyvästä videosta!

 • Pirjo

  No minäpä 36 v ostin juuri ensimmäisen poskipunani. Nytkun vielä oppis sitä käyttämään ? hyvä video ja huikee palkinto olis!

 • Marianna

  Ehdottomasti mukana! Tämän kun voittais, ei maanantai tuntuis enää maanantailta!

 • Jenni

  40-vuotta tulee ihan parin kuukauden päästä täyteen ja oma meikkaustyyli/meikit jymähtänyt ties minne luvulle? joten kyllä tulisi nykyaikaiset aineet tarpeeseen! Ja kun ottaisi opastuksen vielä mukaan niin sitten että?

 • JMT

  Aurinkopuuteri on mun vihollinen. Varsinkin kun ei osaa käyttää sitä 🙂

 • Ansku

  Luonnonkosmetiikan testailut vielä ihan alkutekijöissä, tämä tulisi tarpeeseen ❤️ Ja noi ikuisuusongelmat eli synkät silmänaluset – miten ihmeessä ne saa piiloon!

 • Johanna

  Tää aikuinen nainen haluaisi näyttää yhtä upealta!

 • Piia

  Kyl mä niin tahtoisin oppia meikkaamaan! Nimim. Meikkivoide ja ripsari

 • Essi Parkkinen

  Help! Kun näkisitte minut ja minun mekkkipussin niin tietäisitte,että oikeaan osoitteeseen menisivät!

 • Kati Valjakka

  Just yritin ehdottaa teinille että voisi meikata äidin. Ehdotus ei ottanut tulta alleen joten jos uusilla vinkeillä ja tuotteilla ehostus onnistuisi itseltä

 • Johanna

  Ihan huikea palkinto!!? Meikkaan päivittäin mut aina samalla kaavalla.. Kiva video ja hyviä tärppejä?

 • Katja

  Mukana arvonnassa?

 • Katja

  En tiedä onko tämä nyt niinkään moka vaan oikeastaan Niksi-Pirkka -ainesta. Huomasin kerran töissä mustissa suorissa housuissani reiän polven kohdalla ja juuri asiakastapaaminen tulossa. Ei muuta kuin musta kajaali laukusta ja piirsin koko polven mustaksi niin ei paljon housun reiät vilkkunu ? Tämän keissin jälkeen tosin housut lensi roskikseen.

 • Hazy

  Mukana arvonnassa. Ja pahimmaksi meikkimokakseni voi laskea kaikki ne meikkikokeilut yläasteella 2000-luvun alussa. Mut ne (melkein) ohimolle asti vedetyt ”kissan viiru”-silmärajaukset, huh. Niitä on kiva katsella valokuvista vielä yli 15 vuotta myöhemminkin. Silti ehdoton suosikkini on lähes kaikkien kulmakarvojen pois nyppiminen ja tilalle piirtäminen. Silloin on myös mahdollista mennä kouluun niin, että on kiireessä muistanut piirtää vain toisen kulman. Oh joy! ? Nyt kun oikein muistelee kyllä alkaa hymyilyttämään, näitä olis varmaan tusina lisää kerrottavaksi.

Tämän viestin kommentit on suljettu.