DIY kukkaseinä ja muut edulliset koristelut kukilla

Kaupallinen yhteistyö Juhlakukat.fi

Yksi mun 40v juhlien isoista puheenaiheista oli kukat. Koska ne oli ensinnäkin tolkuttoman upeita ja niitä oli hurjan paljon! Juhlien kaikki koristelut olivat itse asiassa kukkia, meillä ei ollut näiden lisäksi mitään muita koristeita. Ei ilmapalloja, serpentiinejä tai viirejä. Kukat niin sanotusti puhuivat puolestaan niin sisällä kuin pihalla, ja olivat vain niin ihania.

Upeinta tässä on se, että minä olen maailman tumpeloin kukkien kanssa niin pihalla kuin sisällä, enkä todellakaan haaveile omien kukka-asetelmien tekemisestä. Se lähinnä kauhistuttaa mua. Hyvä kun erotan gerberan pionista ja imupinta sanana kuulostaa minusta siltä että pian joku kuolee. Siis kukka.

Silti, jopa minä onnistuin loihtimaan kauniin kukkameren juhliin Juhlakukat.fi avulla! Hyvä on myönnän että mulla oli myös kaksi kaveria apuna. Mutta opin minäkin jotakin ja tässä tekstissä kerron kaiken oppimani.

Koska olet tullut tänne ehkä kukkaseinän perässä, kerron ensin siitä.

DIY kukkaseinä- helposti näyttävä koriste vaikka hääjuhlaan

Olin hiukan paniikissa kun Juhlakukat.fi ehdotti tämän seinän tekemistä. Että osaanko? Kaikista ihmisistä minä tekemässä kukkaseinää? He lupasivat lähettää ohjevideon ja sen tekivätkin.

Jälkikäteen voin sanoa että lol, ei tässä edes mitään videota kyllä tarvittu. Tämä oli helpompaa kuin peruskimpun tekeminen. Kerron silti teille lyhyesti mitä me teimme, uskon että se auttaa muita!

DIY kukkaseinä (noin 170€) ohjeet tiiviisti

  1. Päätä seinän paikka eli mitat ja kuinka runsasta teet
  2. Valitse kukat (4-5 lajiketta) ja ota mukaan vihreää puolalankaa osoitteessa juhlakukat.fi
  3. Leikkaa kukkien varret noin 10cm mittaisiksi, poista lehtiä jos haluat ja luo minikimppuja
  4. Kieputa puolalankaa kimpun varren ympäri, suorista lanka ja kieputa seuraava
  5. Asettele kukat tiheästi tai runsaasti, ylösalaisin tai kaikki samoin päin
  6. Ripusta ja nauti!

Ja vähän pidemmällä selityksellä:

1. Suunnittele kukkaseinä: kuinka leveää ja tiheää haluat? Mitä tiheämpi, sitä enemmän kukkaa tarvitaan. Yllättävän vähillä kukilla pärjää! Sanoisin että 4-5 eri lajikkeen puntit (kustannus noin 160€) tekevät jo näyttävän seinän.

Meillä meni tosi vähän kukkia, ja tämä harva malli oli minusta kaunis. Myös vihreällä voi toki jatkaa seinää, siinä saa vähän kustannuksia alas ja toisaalta helpommin runsasta. Mieti myös suunnilleen seinän pituus sekä ripustus – ei ollut nimittäin kivaa kun valmis pala seinää tipahti itsekseen kaiteen päältä alas, haha

2. Valitse seinään sopivat kukat Juhlakukat.fi-sivuilta. Alla listatut lajikkeet ainakin kaikki toimi tosi hyvin, näyttivät upeilta ja säilyivät hyvin vielä vuorokaudenkin päähän:

  • Harsokukat tuo hyvin runsautta ja ovat edullisia!
  • Neilikat kaikissa väreissä oli tosi upeita
  • Kummallisen nimen omaava preeriaeustoma oli super kaunis, erityisesti muihin yhdisteltynä
  • Sini-ikiviuhkot säilyivät hienosti ja toivat hyvää rakennetta.

Näistä saa jo upean! Jos valitset muita kukkia, pyri ottamaan huomioon kukan oman rungon paksuus. Kovin ohuet napsahtelee helposti tekovaiheessa poikki ja huonoiten aikaa kestivät muutenkin kaikki pienimmät kukat ja ruusut.

Krysanteemit (katsokaa, osaan yhden kukan nimen) oli vähän turhan painavia, joten jättäisin ne ehkä pois jos uudestaan tätä tekisin, tai sitten kiinnityksen on oltava tukeva. Asterit, gerberat ja kaikki ruusut nuupahtivat myös kovin nopeasti. Liljat kiinnostaisi muodoltaan!

Osta myös vihreää puolalankaa, kaksi rullaa olisi tarvittu meidän seinään joka oli kovin korkea (ehkä 5m) mutta kapea (noin 1m).

3. Tilaa kukat juhlia edeltäväksi torstaiksi ja varaa aikaa kukkien käsittelyyn torstaina (imupinnat ja ämpäriin runsaaseen veteen viileään, pimeään – kukkien mukana tulee ohjeet!) sekä kukkaseinän tekemiseen (ainakin 2h, mieluiten ehkä 4h).

Seinä kannattaa tehdä samana päivänä kuin juhlat on, mutta kukkavalinnoista riippuen ehkä jo edellisenä voi tehdä!

4. Seinän kokoaminen: Leikkaa kukkapunteista kukka ja noin 10cm pala vartta. Voit ottaa lehtiä pois, riippuen siitä kuinka minimalistista / runsasta teet.

Kieputa rautalankaa muutama kierros varren ympäri, vedä sitten lankaan varovasti vähän pituutta ja kieputa seuraava kukka mukaan. Jatka, kunnes halutussa mitassa.

Kukat voivat olla kaikki samoin päin tai osa ylösalaisin, kokeile rohkeasti! Kukkia kannattaa myös niputtaa, sekoita vähän lajikkeita, tulee upea! Harsomaisia kukkia kannattaa aina olla vähän isompi nippu kerralla.

Jos jotain meni “pieleen”, voit aina lisätä tai vaihtaa kukkia. Tämä on lopulta aika kivaa tekemistä kun vauhtiin pääsee ja lopputulos palkitsee varmasti!

Muut edulliset kukkaideat juhlaan

Kukkaseinän lisäksi meillä oli kaikenkokoisia kimppuja erilaisissa maljakoissa ja pulloissa, osa ihan juomalaseissa. Näiden lisäksi oli oma DIY-piste kukkapannoille, joista tuli uskomattoman hienoja! Tähän löytyi myös tarvikkeet Juhlakukat.fi valikomista, ohjeineen päivineen. Polttari-idea huudettu!

Kaikista ylpein olen siitä että tuon seinän väkertämisen jälkeen minä uskalsin jopa ihan itse ronskisti ottaa ja tehdä kimpun – ja siitä tuli mielestäni tosi kiva! Ehkä tämä tästä lähtee! Jotenkin kun kukkia oli näin valtavan paljon, niistä lähti sellainen ylimääräinen pelonsekainen kunnioitus ja kukkamerestä tuli enemmänkin raaka-aine johonkin hienoon.

Tässä ehkä näkee sen eron että kun normaalisti ostaa harvoin leikkokimpun ja maksaa siitä aika pitkän pennin, on edullisesti puntteina ostetut kukkamassat vähän lohdullisempia: kukkaa riittää kyllä leikeltäväksi ja leikiteltäväksi. Varsinkin jos sekoittelee joukkoon arvokkaampaa leikkokukkaa ja sitten toisaalta edullisempaa harsokukkaa tai vihreää ruskusta.

Miten juhlakukat.fi toimii

Tilasin kukat edellisellä viikolla suoraan netistä, juhlakukat.fi -sivustolta. Jokaiseen kukkaan oli hyvä kuva ja kuvaus, oli helppo valita oikeat. Valikoima on mahdottoman laaja, joten varaa aikaa tähän ihanaan runsauden paljouteen!

Toimitus tuli meille kotiin torstaina, yllättävän pienessä laatikossa. Kukat käsiteltiin heti niiden tullessa: jokaiselle uusi 2cm imupinta ja runsaaseen veteen autotallissa. Hämärä, viileä tila on paras.

Kukat itse asiassa jäivät tähän tilaan lauantaiksi asti, jolloin ne tehtiin kukkaseinäksi ja kimpuiksi. Osa otti vähän nokkiinsa turhan ronskista imupintakäsittelystä (viillä, älä leikkaa), mutta hienosti säilyivät silti kaikki.

Meidän jättitoimituksesta riitti niin moneen kimppuun, vesilasiin, lasipulloon ja maljakkoon kukkia että niitä jäi vielä yli kiitoksena jaettavaksi mm lastenvahdeille ja heidänkin ystävilleen, haha.

Juhlien jälkeen kimput jatkoivat eloaan vielä tosi pitkään, kun niistä nyppi kuihtuneet pois ja antoi selviytyjille lisää raikasta vettä ja uudet imupinnat. Tämä alla oleva kimppu on tässä kohtaa 12 päivää vanhoista kukista tehty, ei hassumpaa!

Jos juhlakukat.fi on vielä tuntematon ja jos juhlia olisi kuitenkin tarkoitus järjestää, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan palveluun! Se on aivan mahtava paikka edulliseen juhlan koristeluun, upeasti!