Totuus maksettujen tekstien takana

Oletteko joskus miettineet, ovatko blogeissa nähdyt tarinat yhteistöistä totta?

Aivan varmasti olette, minäkin olen. Sekä kollegojen tekstejä että omia tulee mietittyä tarkkaan: käyttäisikö nuo tota tuotetta tai palvelua oikeasti, ellei kyseessä olisi maksettu yhteistyö?

Olen aina pitänyt omien yhteistöiden periaatteena, että kirjoitan vain tuotteista tai palveluista, joita oikeastikin käytän tai voisin käyttää.

“…Niinpä tänne asti valuvat yhteistyöt ovat tarkkaan valittuja, minulle luonnostaan sopivia ja ehdottoman selkeästi merkitty joka kerta. Ja tuovat iltatöistä vähän hilloa” (Valeäiti vuonna 2015).

Tästä olen mielestäni pitänyt edelleen tiukasti kiinni! Mutta kuinka on käynyt meidän perheen tosielämässä? Ovatko suositellut tuotteet tai palvelut jääneet meillä käyttöön vielä testijakson eli yhteistyön jälkeen? Seuraa yllättävän pitkä listaus kaikista tekemistäni yhteistöistä Valeäidin historian aikana ja totuus arkielämästä niiden jälkeen.

Ensin tiivistelmä lukuina, jos et jaksa lukea.

Blogin kaupalliset yhteistyöt neljän viime vuoden aikana:

[circle_list]
 • Yhteistöitä yhteensä: 25
 • Joista kaupallisia yhteistöitä (minulle on maksettu): 16
 • Oravannahkakauppoja: 9
 • Palveluista / tuotteista oikeasti käyttöön jäi: 17
 • En ole myöhemmin käyttänyt: 6
[/circle_list]

Sitten käymme saman läpi vuosi vuodelta. Haepa kuppi teetä.

2012 Ei yhteistöitä.

Neitseellinen vuosi ilman yhteistöitä. Tätä aikaa on varmaan kaikilla ikävä, hah!

2013 – 2015 Oravannahkakauppoja.

Sain tuotteita ilmaiseksi mutta en korvausta teksteistä. Tässä saamani tuotteet.

Tula-reppu – Jäi käyttöön. ihan kuten kirjoittamassani arviossa päädyttiin toteamaan, rakastuin tähän. Tulaa käytettiin ihan hurjan paljon seuraavina vuosina ja se meni myös eteenpäin parille kaverille sekä siskolleni. Olen kaikille suositellut samaa reppua livenä ja suosittelen edelleen! Nyt reppu palautui taas meidän komeroomme edellisen käytöstä ja olisi vailla omistajaa. Kiinnostaako?

Crocs-kengätIsosti käytössä. Ihan ovat edelleen meidän perheen kenkäkaapin ytimessä. Viimeksi ostin uudet Crocsit tällä viikolla Ykköselle.

Myssyt – Vähällä käytöllä. Ah, ihanat Myssyt, joiden kanssa ollaan tehty monta eri yhteistyötä (marraskuussa 2013, sen jälkeen arvonta, uusi juttu joulukuussa 2014 ja vierailu tilalla syyskuussa 2016). Rakastan Myssyjen muotokieltä ja tarinaa, mutta myönnettävä se on: lapseni eivät oikein välitä villan tunnusta ihoa vasten.

Minä olen käyttänyt omaa kuvassa näkyvää Sukeltaja-myssyäni tosi paljon, ja Ugi käyttää tosi paljon omaansa jonka ostin sille neljä vuotta sitten joululahjaksi. Kokonaisuutena tilanne olisi kuitenkin se, ettei meidän perheen lapsille kannattaisi Myssyjä ostaa, vaikka minä niitä rakastankin. Mutta: muut Myssyfarmin tuotteet ovat ihan jatkuvalla käytöllä! Rypsiöljy on parasta ikinä ja hernerouheesta saa tehtyä Mamman ihania leipäjuustohässäköitä.

Unikulman tyyny –  Jokapäiväisessä käytössä. Olen nukkunut tällä goodie bagin muodossa saadulla tyynyllä nyt sitten näköjään kaksi vuotta ja se on ensimmäinen tyyny ikinä, josta mulle ei tule päänsärkyä. Halleluja! Harkitsen myös vakavastii Unikulman sänkyä uuteen taloon, oli sen verran vakuuttavaa juttua.

2016: Suomen Blogimedia alkoi tuoda rahaa blogista

Vuoden 2015 lopussa olin päätöksen edessä. Aioin joko lopettaa koko Valeäidin tai alkaa tehdä sitä tosissani. Lopputuloksena liityin Suomen Blogimedian riveihin ja näin jälkikäteen katsoessa, hyvä niin! Ammattimaisesti tehty yhteistyö on näkynyt sekä kassassa että blogissa. Laadun on pakko nousta kun vierellä on Suomen kovimmat blogit ja asiakkaina isoimmat brändit.

Freska (oravannahkakauppa) – Käytössä: 2016 alussa sovittiin Freskan kanssa yhteistyöstä: he siivoavat, minä kirjoitan. Yhteistyö jatkui aluksi vain muutaman siivouskerran, mutta olimme niin tyytyväisiä sekä työn jälkeen että asiakaspalveluun, että jatkoimme omaan piikkiin monta kuukautta. Saara kävi meillä joka toinen keskiviikko ja me unohdimme onnellisesti siivouksen itse. Sitten iski yrittäjyys ja laitoimme homman lopulta hetkeksi tauolle, raskain sydämin.

Onneksi Freska ehdotti uutta yhteistyömallia, jossa edelleen mennään: he siivoavat kerran kuussa ja minä muistuttelen teitä aina välillä Freskan mahtavuudesta. Ja sitä se kyllä edelleen on. En tiedä mihin asti tällä mallilla jatketaan, mutta siivous jatkuu kyllä. Tässä vuosien aikana ovat välillä siivojat vaihtuneet, mutta palvelu on edelleen timanttista. Se onkin tärkeintä! Sillä jokaisen siivoojan kanssa menee hetki ennen kuin meidän talon tavat löytyy. Me kerromme joka kerran jälkeen palautteen ja jos onkin jotain moitteen sijaa ollut, se korjataan heti seuraavalla kerralla. Yleensä annamme viisi tähteä viidestä.

Maggi mix – Ei käytössä / käytössä. Ensimmäinen aidosti kaupallinen yhteistyöni (= sain maksun tekstistä) oli mukava: pääsimme testaamaan meille uutta tuotetta ja kertomaan siitä teille. Tuotteessa ei ollut mitään vikaa, mutta jotenkin minun ostoskoriini ei vain osu nämä puolivalmisteet. Logiikkani kai sanoo että jos jaksan tehdä edes osan bolognese-kastikkeesta, teen sen kokonaan. Insinööri on kyllä ostanut näitä myös yhteistyön jälkeen, hänen mielestään se edustaa juuri sellaista ruoanlaiton helppputta mitä tarvitaankin.

Zadaa – Käytössä. Tätä on nyt hirveän vaikea lajitella. Sovellus ei ole ollut minulla enää aktiivisessa käytössä yhteistöiden jälkeen. Mutta se johtuu siitä, ettei mulla ole mitään myytävää. Kampanjan aikana ja nytkin elämme edelleen väliaikaiselämää johon kuuluu tiheät muutot ja kaappien jatkuva tyhjennys. Ne mitä en enää käytä, menevät melkein suoraan tekstiilikierrätykseen tai hyväntekeväisyyteen, koska ovat tyypillisesti melko pienen arvon kamoja eli en koe kuluttajalta toiselle kauppaa mielekkääksi ylipäänsä (se noudoista sopiminen! Aargh!).

Tykkäsin kyllä kovasti sovelluksesta ja ihan varmasti laitan sinne myyntiin mitä tahansa seuraavaksi kunnon rahalla myynkään.

Minisun omega – Käytössä. Näitä käytetään meillä paljon ja syötiin jo ennen yhteistyötä, joten tarjous oli helppo ottaa vastaan. Mutta. Eihän minulle hirveän paljon tästä sanottavaa ollut, joten yritin keksiä juttuun jotain viihdykettä huumorin muodossa. Sinänsä oli ihan koomista noita maistella, ei siinä. Tästä opin kuitenkin sen, etten enää ota vastaan yhteistöitä, joista minulla ei ole oikeasti järkevää sanottavaa. Vaikka tähänkin olisin oikeasti voinut sanoa yksinkertaisesti: nää on hyviä, ollaan käytetty ennenkin.

Saarioinen – Käytössä, mutta hieman sama systeemi kuin Maggissa: jos käyn kaupassa asti, voin saman tien ostaa jotain jota valmistan itse. Taidan olla enemmän Wolt-tyttöjä. Teen ruoan joko itse tai ostan sen kokonaan valmiina. Mutta toki meilläkin eineksiä joka viikko syödään, ja olen huomannut että hyllyllä valikoin mieluummin näitä Saarioisten Balanssi tuotteita, koska ovat maukkaita ja tiedän ravintosuhteiden olevan kohdillaan.

Oopperan Optiikka (oravannahkakauppa) – Käytössä, jos olisi jotain käyttöä. Lasit ovat hyvät ja toimivat eikä tarvetta optikon palveluille ole sittemmin ollut. Tosin piilareita olen alkanut harkita ja tiedän marssivani suoraan Maaritin luo jos siihen päädyn.

JM Suomi – Ei käytössä, koska rakennan itse omaa kotia. Tässä yhteistyössä oli toki enemmän kyse brändin tunnettuudesta ja tämän jälkeen on kyllä itselläni JM:n hankkeet kivasti osuneet silmään!

Sannan ruokakassi – Käytössä, todellakin! Sannan ruokakasseja on tullut meille katkeamattomana virtana yhteistyöstä alkaen, eli kohta jo vuoden ajan. Ollaan myös suositeltu usealle kaverille ja erityisesti Insinööri on maailman suurin Sanna-lähettiläs. Ruoat ovat pääosin hyviä, helppoja ja todella sitä metatyötä poistuu aivan hemmetin paljon elämästä tämän myötä. Kasviskassikin on ilmaantunut valikoimiin mutta vielä ei olla uskallettu siihen vaihtaa.

Valio Mifu – Ei käytössä. Ollaan kyllä ostettu Mifua kampanjan jälkeenkin, mutta koska hyvin alkanut yritys muuttaa ruokavaliota enemmän kasvisruokaan on mennyt aaaaaivan penkin alle, ei olla osattu lisätä tätä raetta oikein mihinkään. Pitäisi kyllä koska muistan edelleen tämän olevan totta ”Ruokarae oli mun suuhun oikein mukava koostumukseltaan ja teki juuri sen mitä hain: toi lisää proteiinia, koostumusta ja täytettä ruokaan, josta olisi muuten tullut vähän valju.”

McDonalds – Käytössä. No hei Mäkkäri. Aina. Mutta myös kirjoja on lueskeltu jonkun verran.

Fair – Käytössä  / Ei käytössä. Sovellus oli mulla pitkään kännykässä ja hain sieltä myös yhden korvauksen. Ja sainkin! Sitten harmitti: korvausmäärä oli tiputettu puoleen. Sain epäreilusta 60€ parkkisakostani vain 30€ takaisin. Vaikka sekin oli tietysti 30€ kotiin päin, jostain syystä tuli tunne että äh en mä jaksa.

Alkoi hölmösti kaihertaa se että sovelluksesta voi mennä 1,90€ kuussa turhaa rahaa, vaikka ei edes joka kuukausi mene. Poistin sovelluksen kännykän päivittämisen yhteydessä, vaikka onhan siitä selvä hyöty. Tätä kirjoittaessani tuli kyllä mieleen että se kannattaisi siellä vielä pitää..

2017 – Omat linjaukset tiukkenee

Body Up! Marja Putkiston kirja – Ei käytössä. Mun on myönnettävä että kirjan lukeminen jäi kesken ja nyt se pölyttyy hyllyssä. Mutta toisaalta ehdin imaista siitä sen mitä tarvitsin – tavan ajatella selkää uusiksi. Olen parhaillani hakeutumassa viikottaisille MP tunneille ja aion kyllä samassa syssyssä tarttua kirjaankin uudestaan. Mutta tällä hetkellä tilanne on kyllä ”ei käytössä”. Kyllä minä silti edelleen kirjaa kaikille suosittelen, se avaan silmiä! Ja toivottavasti lukkoja.

Mehiläinen – Käytössä (turhankin paljon). Mehiläinen on edelleen meille tuttu ja turvallinen valinta, siellä käytiin useaan kertaan heti tämän tekstin jälkeen. Valitettavasti. Sitten kävi niin että muutimme vaihteeksi lähemmäs kilpailijaa, joten taas meinaa valua rahat väärän väriselle lääkäriasemalle. Mutta! Mehiläisen kännykkäsovellus Digiklinikka on edelleen meille se ykkönen. Täältä ollaan jo monta kertaa haettu saikkulappu lapsen vatsataudin aikana ja tosi hienosti on aina palvelu toiminut.

Stella – Käytössä, laajasti: Ollaan otettu kerran lastenhoitaja omaan piikkiin ja tilattu punkkirokotteet kotihoitona (oli lähes saman hintainen kuin tavallisella lääkäriasemalla). Lisäksi hoidin uudelle työnantajalleni tilin Stellalle. En siis pelkästään käytä itse, vaan nyt myös useammat kollegani käyttävät. Ollaan tosi tyytyväisiä palveluun, erityisesti hoitajan varaaminen menee super nopeasti ja hyvin!

Taitoliikuntakeskus (oravannahkakauppa)Käytössä vanha rakas harrastepaikka, jossa käytiin koko kevät vielä temppuilemassa mutta nyt muutto vei tämänkin pois meiltä. Pyh.

Victor Ek (oravannahkakauppa) – Tulossa käyttöön Meinasin kirjoittaa että toivottavasti ei tarvita ihan heti muuttoa taas mutta ai niin – me muutetaan alle vuoden päästä vielä kerran. Uskon että otetaan täältä taas muuttoapuja.

SPR Kontti – Käytössä ostoksilla ei olla itse käyty mutta moni meidän vanha tavaramme menee edelleen Konttiin – tarkan syynin kautta tietysti.

Rush trampoliinipuisto – Käytössä, tauolla Ei ole tullut täällä hetkeen käytyä mutta eipä olla käyty uimahallissakaan. Mennään kyllä takaisin varmasti, onhan meillä kaapissa neljät pomppusukatkin. Rush on sen verran tyyrimpi ajanviete, ettei sitä ihan joka viikonloppu tule tehtyä. Jos olisin kotona pienten lasten kanssa, menisin kyllä sinne perjantaisin.

Salvequick kuorintasukat – ehkä ei käytössä. Tästä on paha sanoa. Vielä ei ole ollut tarvetta uusinnalle, mutta en ole ihan varma ostaisinko näitä enää itse. Toki ne on helpot ja nopeat laittaa, mutta ihon kuoriminen hiljalleen on ehkä lopulta kuitenkin vähän rasittavaa verrattuna siihen että hoituisi kerralla jonkun ihanan hoitolan tuolissa. Sitä saa pelätä milloin lähtee isoa lastua irti. Toisaalta tuleepa halvalla ja spontaanisti hyvä. Hmm. Toistaiseksi kuitenkin vastaus on ei.

Watson – Käytössä. Kesäloman to-do listalla on vanhan telkkaripalvelumme irtisanominen, koska Watsonissa on jo kaikki tarvittava. Ei kritisoitavaa! (paitsi Sanoman kanavat saisi kiitos näkyä myös kännykässä)

LipLap (oravannahka) – Käytössä tietysti, mutta ostaisinko LipLapin jos pitäisi laituri uusia? Uskon että kyllä. LipLapin mukana tulee laadun tae ja laituri on sellainen paikka, jossa ei kannata säästää. Onneksi nyt ei ole hetkeen tarvetta mitään uusia.

Siinä koko hurja lista, osa taisi vielä unohtuakin. Mitä mieltä te olette? Onko yhteistöitä liikaa, ovatko ne tylsiä, väkisin väännettyjä? Vai ovatko ne hyödyllisiä suosituksia ja saaneet teidätkin ostoksille, jos joo niin olitteko tyytyväisiä?

Itse olen ihan todella fine näiden kanssa. Osa on ollut ehkä vähän huteja ja olisi voinut miettiä tarkemmin, onko tästä sisällöstä kenellekään iloa (kuten vaikka ne kalageelit), osa taas sellaisia jotka ovat herättäneet hyvää ja juuri Valeäitiin sopivaa keskustelua (Saarioisten eineskeskustelu).

Minä voin elää tämän kaupallisuuteni kanssa, kirjaimellisestikin. Näistä on kertynyt juuri sen verran ylimääräistä, että voin tänäkin vuonna matkustaa vaikka taloprojekti on kuumimmillaan.

Arvaatteko, minkälaisista yhteistöistä olen kieltäytynyt? Pääasiassa sellaisista, joiden aihepiiri ei oikein istu Valeäitiin. Se on muuten melko löyhä rajaus, täällä voin puhua luontevasti melkein kaikesta kakasta kalkkimaaliin. Kuitenkin esimerkiksi kosmetiikka ja reseptiikka ovat aiheita, jotka eivät tänne helposti toimi.

Kosmetiikka siksi että mulle ei yksinkertaisesti sovi oikein mikään, ihovoiteenani toimii apteekin Ceridal. Siitä ei ole paljon kerrottavaa. Luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen kyllä kiinnostaa ja siitä onkin varmaan jotain tulossa! Reseptiikka taas – no ymmärrätte varmaan.

Yhteistyöt ovat paitsi osa ansaintaa, ne ovat myös todella opettavaisia. Sisällön tuotanto saa kovaa sparrausta kun miettii kiinnostavaa kulmaa kuorintasukkaan tai lasten kirjaan. Usein tosin kulma voisi olla ihan vain “kokeilin näitä ja hyvin toimi, voin suositella”. Tähän siirrynkin jatkossa enemmän.

Toivottavasti ette ole ihan kypsinä näihin yhteistöihin, vaikka niitä onkin aika paljon ollut viimeisen vuoden aikana. Edessä on nimittäin aivan törkysiistin mahtavia juttuja. Lupaan!

ps. Kiitos Suomen Blogimedian porukoille hyvästä myyntityöstä ja kivasta projektinohjauksesta! On ilo tehdä yhteistyötä kovan tiimin kanssa! Kiitos myös muille yhteistyökumppaneille, jotka ovat uskaltaneet luottaa kallisarvoisen brändinsä käsiini. Arvostan!

11 Kommentit

 • Petra

  Mun mielestä yhteistyöt kuuluu blogeihin ja mielestäni olet käyttänyt tosi hyvää silmää aiheiden rajaamiseen. Toki suurin osa toimii vain kehäkolmosen sisäpuolella mutta minkäpä sille mahtaa että siellä asutte ?
  Se että kirjoitat näin mielenkiintoista ja loistavaa blogia, tarkoittaa minusta sitä, että sinun kuuluu saada siitä korvaus. Yhteistyöt kuuluu blogeihin. Ajattelen tän niin että aikakauslehdistä maksan tilausmaksun, blogeissa nautin ilmaisesta lukuoikeudesta ja siitä että kirjoittaja saa palkkansa muuta kautta.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ai että, ihana kuulla! ❤️❤️ kiitos! Se on kyllä harmi että usein yhteistyöt ovat todella paikallisia, nimeomaan PK-seudun hommia :/ toivottavasti reviiri laajenee! 🙂

 • Eeva

  Mää oon kans tykännyt siitä, että sulla näitä yhteistöitä ei oo hulluna ja ne mitä on, on laadukkaan oloisia.

  Kritisoin joidenkin firmojen osalta sitä, että ne eivät tunnu lainkaan katsovan sitä, kenen kanssa tekevät yhteistyötä. Jos blogilla on isot lukijamäärät, niin sinne vaan yhteistyötä. Jos firmat vaivautuisivat joskus vähän katsomaan, minkälaista sisältöä bloggaaja tuottaa ja miten hän vastaa kommentteihin, voisi yhteistyöt ehkä jäädä tekemättä.

  Tällaisen takia mulla käy usein niin, ostamisen sijaan välttelen tietoisesti jonkin tuotteen ostoa. Tällaisten bloggaajien kohdalla en oikeastaan edes usko sanaakaan, mitä he tuotteesta tai palvelusta sanovat.

  Tämä ei nyt koske sun blogias siis! ☺ En kyllä muista, olenko ostanut mitään sinun innoittamanasi, mutta ainakin pidän siitä tavasta, miten kirjoitat. ? Paitsi hei siivousjuttua Freskaa (?) harkitsin, mutta muistaakseni se tuntui aika kalliilta. Mutta ainakin uteliaisuus heräsi ansiostasi!

  Mukavaa kesää ja tsemppiä taloprojektin kanssa!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tosi mielenkiintoinen näkökulma! En ole koskaan ajatellut noin mutta toden totta – se kertoo paljon myös mainostajasta minkälaiseen blogiin lähtee. Tämä on kiva kuulla koska olen itse just tossa mainostaja/bloggaaja-matchissa aika tarkka. Monesti olisi tarjolla yhteistöitä joihin keksisin kulman tosi helposti mutta eivät sovi mulle. Vaikkapa joku superruokajuttu voisi olla hankala yhdistää tälläiseen karkkihiireen ??

   Freska, kuten kaikki kodin palvelut, on tavallaan aika kallista lystiä, toki jotain saa verotuksessa takaisin. Mä kyllä koen että se raha on suoraan omaan hyvinvointiin kun meidän ei enää tarvitse siivota 🙂

   Kiitos paljon pohdiskelevasta kommentistasi Eeva, arvostan!

   • Eeva

    Joo siis pitää tarkentaa vielä, että me ollaan lapseton pariskunta, joten ajankäytön priorisointiin ei oo sillä tavalla tarvetta kuin lapsiperheessä.

    Jos meillä joskus on lapsia, uskon, että ulkopuolinen siivousapu tulee ajankohtaiseksi pohdittavaksi. Silloin on jo muutama nimi mielessä. ?☺

    Joo siis tiedäks just toi, kun jollain ei oo linjaa. Yhtenä viikkona mainostetaan, kuinka heillä syödään vaan laadukasta ite tehtyä ruokaa, seuraavana viikkona eineksiä, kolmannella karkkia ja neljännellä superfoodia – esimerkki oikeasta blogista. Totta kai noita kaikkia voi syödä, mutta kun aina se yhteistyö on sitä, mitä heillä on aina syöty ja suosittu ja nyt vaan sattu tuleen just oikee yhteistyö. Linja menee = uskottavuus menee.

    Ihanaa, kun jaksat vastailla ahkerasti kommentteihin ja tuotat laadukasta sisältöä. ❤

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Okei, toi esimerkki kuulostaa kieltämättä melko erikoiselta :O Kaikenlaista sitä.. kiitos itsellesi kun jaksat kommentoida! Mun vastailut helpottui nyt merkittävästi kun tässä WordPress pohjassa pystyn vastaamaan kätevästi suoraan kännykän sovelluksesta 🙂

 • Tiina

  Olen lukenut jo pitkään blogiasi, ihan alusta saakka ja minun täytyy sanoa että valeäiti on blogina säilyttänyt tasonsa vaikka yhteistyö on kuvioihin tullutkin. Harmillisen monessa blogissa yhteistyö on tuonut mukanaan teennäisyyttä blogiin ja kirjoittajaan. Mutta tässä blogissa aitous on säilynyt alusta saakka. Ja se aitous on se mikä minua lukijana kiehtoo. Aidot ajatukset aidosta elämästä, oli postaus tehty yhteistyössä tai ei. 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Eikä! Miten ihana kommentti, kiitos! ❤️ hienoa oikeasti kuulla että koet ja muutkin kokee näin. On tosi vaikeaa tasapainoilla ajankäytön, ansainnan ja sen kaikista omimman tärkeän sisällön kanssa. Siksi tosi mahtavaa kuulla näitä kommentteja!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ja KIITOS vielä että olet ollut näin pitkään matkassa mukana. Ihan älytöntä. Vetää oikeasti melko hiljaiseksi!

 • Pirjoliisa

  Tiedäthän minne ne Mehiläiseen laitetut rahat oikeasti valuvat? On sen verran hyvää ”verosuunnittelua” tossa firmassa, että taitaa Suomi nähdä vain verorahojensa perävalot, kun ne kaasuttaa Cayman-saarille lomanviettoon.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Moi! Tiedän tästä joo. Kuulin vasta yhteistyön jälkeen että on ilmeisesti tosi väärin edes kirjoittaa Mehiläisestä..

   Rehellisesti sanottuna en osaa ihan sanoa mitä mieltä olen, mikään kun ei ole mustavalkoista enkä itse ole perehtynyt tähän niin syvästi.

   Tuohan mehiläinen kuitenkin paljon työpaikkoja ja sitä kautta myös tuloverotusta Suomeen. Verosuunnitteluakin tehdään tietysti jokaisessa yrityksessä, mutta ovathan nämä cayman saaricaset ihan omaa luokkaansa.

   Niin kauan kuin meidän käynnit ovat aika vähäisiä, en osaa meidän perheen osalta tehdä politiikkaa valitsemalla lääkäriä verosuunnittelun perusteella.

   Myönnän kyllä että jos olisin tämän asian tajunnut etukäteen olisin ainakin perehtynyt aiheeseen enemmän ja miettinyt uudestaan miten toimin. Tähän tekstiin en kokenut tarpeelliseksi asiaa tuoda esiin, mutta hyvä että nostit sen täällä!

   Yhdestä asiasta olen varma: Suomen verotusta pitäisi uusia rankalla kädellä. Ei ole mikään ihme että yritykset karkaavat cayman-saarille näissä olosuhteissa (vaikka ei se silti tietenkään oikein ole).

Tämän viestin kommentit on suljettu.