Ilmastonmuutoksesta on myös hyvää kerrottavaa

Kaupallinen yhteistyö: Vattenfall

Olen tyyppinä sellainen, joka uskoo niin työelämässä, kasvatuksessa kuin elämäntapamuutoksissa hyvän vahvistamisen voimaan. Ajattelen että kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä tekee jo hyvin ja lisätä sitä, sen sijaan että yrittää poistaa ongelmakohtia.

Kaikista eniten tällaista vahvuuksien ja edistymisen kautta tsemppaamista tarvitaan isoissa, pitkäikäisissä hankkeissa, joissa muutoksen huomaaminen on hankalaa. Olisiko vaikkapa ilmastonmuutos sellainen?

Jos pysähdyt nyt ajattelemaan, oletko pitkään aikaan lukenut yhtäkään positiivista uutista ilmastonmuutokseen liittyen?

Sinulta on ehkä saattanut jäädä kuulematta, että aurinkoenergia on jo yksi edullisimmista tavoista tuottaa sähköä. Tästä olen erityisen innoissani, sillä se tarkoittaa että haaveilemamme aurinkopaneelisto omaan kotiin on ehkä kohta mahdollista.

Monta muutakin hyvää, tärkeää uutista on jäänyt sekä mediassa kuulematta että oman kodin piirissä. Oletko miettinyt mitä kaikkea hyvää olette jo onnistuneet tekemään itse ilmaston eteen? Veikkaan että aika paljon!

Kun vahvuuksia huomaa tietoisesti, niistä saa sellaista voittajan tsemppiä että jes, ollaan jo tässä! Jaksettaisiinko ehkä tuon vielä isomman mäen yli?

Meidän iso mäki ja haave on asennuttaa omat aurinkopaneelit, jolloin talomme olisi jo tosi hyvässä kuosissa maalämpöineen. Teimme varauksen tähän jo rakennusvaiheessa, mutta homman hintalapun ollessa kuitenkin luokkaa 10.000€, jouduimme jättämään sen vielä tekemättä. Siirrytään nyt siis vain ensin mahdollisimman vastuulliseen sähköön.

Eihän maailma siitä vielä valmiiksi tule että meidän sähkö vaihtuu vihreämpään, mutta se on taas yksi askel kohti päämäärää – ja siitä aion ottaa kaiken ilon ja toivon irti!

Haluaisin ohjata ilmastokeskustelua myös siihen hyvään edistykseen, sellaiseen joka kannustaa eikä lannista.

Muuten on mielestäni riskinä, että jo valmiiksi ahtaalle ajettu kiireinen kuluttaja luovuttaa uutisia lukiessaan. Tulee sellainen fiilis että hitto tätä ei tulla ikinä voittaa ja suihkujenkin pitäisi olla kylmiä ja lyhyitä – ei tästä tule mitään!

Kun tästä todellakin tulee mitään, ja olemme itse asiassa jo ihan todella hyvässä vauhdissa! Kuulitte tämän täältä ensimmäisenä: Ilmastonmuutoksesta on paljon hyviä uutisia kerrottavana.

  • Aurinkoenergialla on jo huomattava rooli energiantuotannosta ja sen kustannukset ovat tipahtaneet merkittävästi
  • Kohta kodeista voidaan tehdä niin tehokkaita, että ne täyttävät myös naapureiden energiantarpeet
  • Teollisuuden sähköistäminen uusiutuvalla energialla on kovaa vauhtia käynnissä. Se voi pienentää esimerkiksi energia-alan kokonaispäästöjä 44%
  • Voimme saavuttaa suuren mittakaavan muutoksen ja mahdollistaa fossiilivapaan elämän yhden sukupolven aikana

Tuo viimeksi mainittu on myös tämän postauksen maksaneen Vattenfallin kirkas tavoite. Minun tavoitteeni on saada meille aikaan yhteinen ilmastotsemppi! Maailmassa on vielä ihan sikana korjattavaa, kyllä, ja matka on pitkä. Mutta toivoa todellakin on, ja hyviä saavutuksia jo ihan tosi iso liuta.

Jos tämä olisi vauvavuosi sanoisin että ollaan jo reilusti kiinteiden aloittamisen puolella ja täydet yöt ovat jo ihan muutaman unikouluyön takana, nyt vain kahvia huiviin ja menoksi!

Ilmastonmuutos on asiana niin monimutkainen, että siitä on vaikea repiä klikkiotsikoita. On vaikea pukea seksikkäästi ne hyvät uutiset, sillä ne ymmärtääkseen pitää ensin ymmärtää taustat. Vattenfallin uusi Spotify soittolista on juuri tätä: noin kymmenen minuutin rauhallisia monologeja, joissa kerrotaan juurta jaksain mitä hienoa on tapahtunut vaikkapa juuri aurinkoenergian tai sähköistymisen saralla.

Hyviä ilmastofaktoja opit siis helpoiten upeasta ASMR-soittolistasta, jonka Vattenfall on lanseerannut yhteistyössä Spotifyn kanssa.

Super-Soothing-Climate-Progress-Engineering-Tracks on Spotify-soittolista, jonka kappaleet sisältävät positiivisia ilmastofaktoja yleisestä edistyksestä sekä yksityiskohtaisia kuvauksia teknologisesta kehityksestä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi rauhallisella äänellä kerrottuna.

Soittolista on sellainen ihanan tasaisen positiivinen, monotonisella äänellä luettu, lievästi ironisen pehmeää insinöörin puhetta suoraan korvaasi. En sano että se olisi nukuttavaa kuunneltavaa, mutta voin vinkata että ottamalla tämän Vattenfallin Insinöörin suoraan korvasi juureen saatat nukkua oikein makoisasti.

Laita siis tästä Vattenfallin ja Spotifyn tekemä soittolista omiin korviisi ja kuuntele itse kuinka pehmeä-ääninen kertoja puhuu sinulle kauniita asioita vedystä, vedestä ja tuulivoimasta.

Hän kertoo mitä kaikkea voidaan ihan pian saavuttaa, ja sinä voit nukahtaa rauhallisiin, toiveikkaisiin uniin.

Ja hei ilmastotsemppaajat: Näytetäänkö maailmalle että ollaan valmiita kuuntelemaan levollisesti hyviä uutisia? Kuunnellaan Vattenfallin lista top-listoille! Tästä näin!