Avoin kirje 38v itselleni

Rakas Hanne,

sinä täytit tänään 38 vuotta, onnea! Tämä on nyt siirappisinta mitä voi olla, mutta ajattelin kirjoittaa myös sinulle, minulle, ööh valeitsellesi tämän avoimen synttärikirjeen.

Tämä on sen verran omituinen vuosi, että ehkä jotain on hyvä siitä kirjoittaa muistiin. Päiväkirjana, ehkä. Olet 38. Tuntuuko jo siltä?

Tiedän että ajattelet itse aina ettei sinulla ole ikäkriisiä, koska kaikki muut ovat ainakin vuoden vanhempia. Mutta jos rehellisiä ollaan, se että täyttää ihan pian 40 tuottaa jotain ajatuksia.

Edelleen sanon että haluaisin olla jo 40, koska silloin uskoisin tietäväni paremmin mitä haluan.

Ei vaan sinä sanot, tämähän oli kirje sinulle. Äh, oli miten oli. 38 on ihan tosi hieno ikä, niin kuin on myös 18, 58 ja 68. Ehkä se on tässä pikkuhiljaa muuttumassa. Että sitä oikeasti tajuaa ettei 40, 50 tai 60 ole vanha. Ehkä edes 70.

Mitä edes on ”vanha”? Onko se sitä ettei jaksa enää vaivautua pieniin lillukanvarsiin? Että alkaa nähdä itseä nuorempien asiat ihan hölynpölynä, että ottaa erityisoikeuksia tai ei jaksa enää niin paljon kuin ennen?

Salaa tunnun ajattelevan noin mutta oikeasti tiedän ettei minusta tuolla tavalla vanhaa tule. Siis sinusta. Ainakaan vielä. Olet edelleen tosi nuori, oikeasti. Reipas ja menevä, ehkä jopa elämäsi hedelmällisimmässä iässä juuri nyt!

Naamakin näyttää hyvältä tai oikeastaan ne silmät sen keskellä katsovat sitä lempeämmin joka päivä.

Jos jotain pitää vetää tästä elämästä juuri nyt vetää yhteen, niin muista Hanne että mennyt vuosi on ollut yksi elämäsi onnellisimmista. Kyllä, vaikka pandemia jylläsi! Hengasitte kotona ihana taaperon kanssa, olitte Insinöörin kanssa jotenkin enemmän samalla aaltopituudella kuin yleensä, isot lapset kasvoivat yhä hienommiksi, olit varmasti elämäsi parhaassa fyysiessä kunnossa ja kaikki tekemäsi työ Valeäidissä ja muualla alkoi kantaa hienosti hedelmää.

Elät unelmaa, jossa voit olla kaksi päivää viikossa töissä ja kolme kotona menettämättä mitään.

Mikä parasta, olet tilanteessa missä voit itse vaikuttaa omaan elämääsi täysin. Nyt ei rajoita enää mitkään ajatukset, sitoutumiset tai yleinen paine – olet jo rikkonut ne kaikki!

On iltatähti, oma talo, oma verkkokurssi ja oma firma. Mahtoiko lähestyvä syntymäpäivä vaikuttaa, mutta sinähän tosiaan myös irtisanouduit ns päivätöistäsi viime viikolla. Nyt et ole enää hoitovapaalla vaan oikeasti yrittäjä! Kohti seuraavaa työpaikkaa, tai sitten ei!

Hengitä sisään, tämä on onnellinen päivä. Sinulla on onnellinen elämä. Varaudu unelmoimaan, sillä siihen on nyt mahdollisuus.

Mitä haluat kirjoittaa itsellesi vuoden päästä?