Kaikki ovet auki – mitä tehtäisiin ensi vuonna ja missä?

Tammikuussa Insinööri aloittaa hoitovapaan ja jää vuodeksi kotiin Nelosta hoitamaan. Hurraa!

Entäs minä? No minä palaan töihin ja alan huhkia tuplaten, jotta saisin 1,5 ihmisen tulot aikaiseksi.

Menemättä ihan kaikkiin yksityiskohtiin, meidän viimeisimmät perhevapaat ovat olleet mahdollisia vain koska meillä on tosi hyvät tulot ja niin on myös oltava vapaiden aikana, koska meillä on kovat kustannuksetkin.

Olemme rakentaneet itsellemme pienen mittakaavan kultaisen häkin ja kiinteiden kulujen vähentäminen on meidän tämän hetken elämäntilanteessa hankalaa (hello tuore omakotitalo). Siksi tulojen on pitänyt olla aika hyvät myös perhevapailla ja yli yhden ihmisen tulot tarvitaan.

Viimeksi kun jäin Kolmosesta hoitovapaalle (ja sittemmin Insinööri osittaiselle, täällä lisää) pärjäsimme taloudellisesti hyvin koska Insinööri sai yhä täyttä palkkaa ja minä tein yrittäjänä muutamana päivänä viikossa omaa palkkaa myös. Nyt emme saa Insinöörin hyvää täyttä palkkaa vaan nojaamme kokonaan minun tuloihini – ja minä ajattelin pystyä tekemään sen ilman palkkatöitä.

Aion siis toimia vuoden 2023 vain yrittäjänä. Sen pitäisi onnistua taloudellisesti, koska olen hillonnut menneiden vuosien liikevoittoja eli ollut nostamatta palkkaa. Hiukan jännittää toki silti!

Voisin toki palata täysipäiväisesti palkkatöihin ja lisäksi painaa yrittäjänä lisätuloja, mutta yritämme nyt tehdä tällaisen aivan ainutlaatuisen järjestelyn, sillä toista tilaisuutta tuskin tulee järjestää näin paljon joustavuutta arkeen. Sitä tuleekin sitten aika huimasti kun yksi on pois töistä ja toinen yrittäjä! Ajattelimme että saamme ehkä enemmän urheilua elämäämme, yhteisiä hetkiä arjessa ja helppoa tauottamista töistä ja kotoa.

Toinen voi lähteä vaunulenkille vauvan kanssa ja toinen tehdä omiaan, toisaalta voimme yhdessä hoitaa arjen asioita tai mennä vaikka PR-tilaisuuksiin – tai lähteä mökille keskellä viikkoa. Vähintäänkin saamme aikaa lasten kanssa ihan eri tavalla kuin ennen. Ollaan kotona, tuhlataan vähemmän ja nautitaan kivasta vuodesta.

Sitten Insinöörin työkaveri meni kysymään että jaa muutatteko siis koko perhe ulkomaille ja meillä loksahti suut auki. Ei saakeli, mehän voitaisiin muuttaa vaikka ulkomaille!

Nyt aivot ovatkin aivan sekaisin. Vasta tuon kysymyksen myötä tajuttiin ehkä oikeasti ettei meitä sido ensi vuonna muu kuin lasten koulut ja niissäkin varmasti jotakin järjestelyvaraa on. Ulkomaille meno olisi ihan jätti-iso homma, paljon järjesteltävää ja toki on mahdollista ettei se edes taloudellisesti onnistuisi, mutta hitto vie pakkohan tätä on ainakin miettiä.

Mitä jos tekisi Modernisti kodikkaat ja olisi kuukauden Espanjassa? Tai pari kuukautta Kaliforniassa sukulaisten luona, kerrankin pidempi aika hengata heidän kanssaan? Lappiin puoleksi vuodeksi kuten Satu perheineen? Tai edes nyt vihdoinkin sinne Sveitsiin ystävien luo, olisi aikaa mennä maata pitkin!

Ääää miten paljon mahdollisuuksia. Jos ei muuta niin onpahan mahtavaa että voi tämmöistäkin koko perheen kesken miettiä ja haaveilla, vaikka todellisuus onkin varmaan sitä että nyhjätään kotona entistä enemmän, hah. Ehkä se pihan tulisi sitten edes laitettua…

Nyt avaankin seuraavaaksi läppäristä excelin nimeltä “Kettusten budjetti” ja alan suunnitella Insinöörin kanssa meidän ensi vuotta. Ehkä sen jälkeen tiedetään palataanko kumpikin kiltisti töihin toukokuussa vai laitetaanko talo vuokralle ja ostetaan liput jonnekin.

Kuva: Aino Heininen

16 Kommentit

 • Katri

  Oi että, siis menkää ja tehkää! Muutama kuukausi Kaliforniassa sukulaisten lähellä kuulostaa just sellaiselta mikä ei helposti toistu arjessa ennen kuin lapset on lentäneet pesästä omiin elämiinsä. Ihania mahdollisuuksia teillä edessä <3

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Niin on, ihanaa että voi edes pohtia tämmösiä 🙂

 • Miukumauku

  Samoja pohdintoja täällä! Keväällä tulee vauva nro 3 ja uusi perhevapaa malli mahdollistaisi yrittäjälle ja it-etätyöläiselle mahdollisuuden vaikka mitä. Kuukausi Italiassa on ainakin toistunut puheissa.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihanaa!!

 • Mirja

  Menestystä 100% yrittäjälle! Jännää nähdä mihin päädytte!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos paljon Mirja!

 • Staika

  Talo vuokralle, liput Australiaan ja matkailuautolla ympäriinsä koko vuosi! Menestystä ja myötätuulia suunnitelmiin.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos, täähän olisi hyvä plan! 🙂

 • Tp

  Jos ei puolta vuotta, niin ainakin se kuukausi jossain reissussa poissa kotoa varmasti onnistuisi.
  Lapsetkaan ei siinä ajassa pääse hunningolle ja totu ”kouluttomaan” kouluun eikä paluu takaisin kotiarkeen ole ihan niin kamala.

  Ehdottomasti edes kuukauden (tai kahden) reissu kannattaa toteuttaa nyt kun se olisi mahdollista. Sitä en osaa sanoa missä, mutta jossain 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo kyl mä luulen et joku pidempi joka tapauksessa tehdään!

 • Hanna

  Moi!
  Suomessshan (käsittääkseni) on semmoinen mahdollisuus, että peruskoulun käy internetissä. Me asutaan Saksassa ja meidän lapset käy paikallista koulua täällä, mutta suorittavat ”Suomen kieli ja -kulttuuri” -opinnot netin kautta. Siellä voi opiskella eskarista ysille kaikki aineet etänä. Että ei teitä rajoita lasten koulukaan. Tsekkaa kvs.fi (Kansanvalistusseura) ja sieltä Kulkurikoulu.

  En sano, että se on helppoa. (Vaatii kuitenkin aikuista pitämään huolta, että opinnot etenee.) Mutta mahdollista se on! Maksaa myös tietty jotakin. Oppikirjat voi ostaa sähköisinä niin ei tarvi roudata kirjaläjää ympäri maailmaa. Ja Kulkutin opet & väki on aivan ihania! Soita vaikka toimistolle & kysele.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tää on kiinnostava tää kulkurikoulu!

 • Nimetön

  Vitsi, mikä kateus. Olitte just (ulkomaan)reissussa, ja taas suunnitelmissa. Ihan avoimesti myönnän et tekee tiukkaa lukea näitä, olispa meilläkin mahis. Toisaalta taas en halua ulkomaille ja samaan aikaan kuitenkin haluaisin jos pystyis. Mut jos meillä kaikilla olisi mahis niin kait tää maapallo olis vielä huonommassa jamassa? Jollain sitä pitää itseään lohduttaa

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   <3

 • Emmi

  Mitäs jos menette muutamaksi kuukaudeksi downshiftaamaan Satu Rämön taloon Islantiin?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ehkä!

Tämän viestin kommentit on suljettu.