Kokemuksia Swappien puhelimista ja vanhan puhelimen myynnistä Swappielle

Kaupallinen yhteistyö: Swappie

Muistatteko kun kirjoitin etten osta lapselle uutta puhelinta kovaan hintaan, koska ”jos ihan totta puhutaan, niin eihän ne lapset kännyköistään aina välttämättä kovin hyvää huolta pidä. Tuntuu kivemmalta antaa niille käyttöön jo muutaman naarmun saanut mutta toiminnoiltaan täysin uutta vastaava puhelin kuin tuliterä vehje kaupasta.”

Alle puoli vuotta tuosta kirjoituksesta ja Kakkosen erittäin tuore Swappie-puhelin lensi pönttöön. Tuomio: korjauskelvoton. Saakeli. Ylpeänä voin kertoa että olin aika aikuinen asiasta ja mietin lähinnä itsekseni että onneksi se maksoi vain sen pari sataa.

kokemuksia swappie

Annettiin tyypin kärvistellä hetki ilman puhelinta, mutta pian se kävi hankalaksi: Täällä isossa lähiössä me tarvitaan puhelimia milloin bussissa matkalipun maksamiseen ja milloin sen kysymiseen missä tyyppi luuraa kun ei ole muutamaan tuntiin nähty. Taivuimme hankkimaan uuden – paitsi toki vanhan, siis tehdashuolletun.

Ostimme taas lapsen puhelimen Swappielta

Luottomme Swappieen on kova, sieltä ollaan nyt kaiken kaikkiaan ostettu kolme puhelinta ja myyyty yksi, siitä lisää kohta. Tiesin jo että kuntoluokitukset ovat erittäin luotettavia ja luulen että seuraava puhelin saa olla jo kuntoluokaltaan “kulunut”, sillä se on silti näytöltään täysin ehjä, sisältä kuin uusi ja kolhut ovat lähinnä rungossa joka menee kuitenkin suojakuoren peittoon.

(Tai vessanpönttöön.)

Toinen ui pöntössä, toisesta saatiin rahaa

Swappien puhelimissa on 12kk takuu (sama mikä uusissa iPhoneissa on), eli jos jotain ilmeneekin sen saa vielä kuntoon. Vessanpönttötilanteita se ei kata, jännä.

Tällä kertaa tilattiin Kakkoselle Swappielta iPhone 8, edelleen samassa “hyvässä” kuntoluokassa. Puhelin tuli perille muutamassa päivässä aivan yhtä kiiltävänä ja hyvinvoivana kuin edellinenkin, tämäkin näyttää siltä että uisi kivasti vessanpöntössä nahkakuorineen!

Minun kaksivuotias iPhoneX oli samaan aikaan alkanut osoittaa pieniä hidastumisen merkkejä huolloista huolimatta (kuolaava taapero saattaa liittyä asiaan), joten ostin itselleni uuden viime vuoden puolella ja annoin oman puhelimeni Ykköselle.

Vanhan iPhonen myynti Swappielle

Ykkösen vanha iPhone 7 lähti meiltä takaisin Swappielle. Saan tästä jotain suuren suurta tyydytystä, miten täydellinen tämän puhelimen kierto oli! Ostimme sen viime vuonna parilla sadalla hyväkuntoisena, ja möimme sen 90 eurolla takaisin Swappielle samassa kunnossa. Siinä välissä se oli meillä erittäin aktiivisessa käytössä suojakuorien hellässä huomassa. Käytännössä siis vuokrasimme puhelinta reilulla satasella vuodeksi!

Puhelin meille tullessaan
..ja meiltä lähtiessään. Tässä näkyy hyvin myös mitä tarkoitetaan ”huomaamattomilla” naarmuilla, joita rungossa voi olla. Ei paha!

Myyminen oli ehkä jopa helpompaa kuin ostaminen. Puhelimen tiedot syötettiin Swappien sivulla muutamalla klikkauksella ja siitä saatiin hinta-arvio. Me tyhjensimme puhelimen ja veimme sen Swappien Ruoholahden liikkeeseen (sen voisi myös ilmaiseksi postittaa), rahat ilmestyi tilille muutamassa päivässä puhelimen tarkistuksen jälkeen.

Jos mietit puhelimen vaihtoa, kannattaa vanhankin puhelimen osalta tehdä tuo hinta-arvio Swappien sivuilta! Vanhin malli jota ostavat on iPhone6s eikä siitä saatu hinta päätä huimaa (10€) mutta ainakin tiedät puhelimen menevän oikeaan jatkosijoitukseen ts osat kierrätetään oikeaoppisesti. Kannustan siirtämään käytöstä poistetut puhelimet äkkiä eteenpäin etteivät jää laatikoihin makaamaan!

Harkitsetko uusinta iPhonea? Muista tsekata Swappie!

Itselleni ostin tällä kertaa uuden puhelimen suoraan Applelta, enkä edes katsonut Swappien valikoimaa. Ajattelin että nyt ostan lippulaivan kärkituotteen työvälineeksi niin pitää olla ihan uusi eikä sitä varmaan edes käytettynä saa.

Aliarvoin taas sen, miten hurjan nopeasti ihmisiltä tulee uutta tavaraa kiertoon. Totta kai joku on jo myynyt aivan uuden puhelimen Swappielle.

Swappien valikoimassa olisi ollut tätä tekstiä kirjoittaessa juuri se puhelin jonka ostin: iPhone 12 pro Tyynenmerensinisenä, koskemattomassa kunnossa. Se maksaisi 1249€ ja tulisi kotiin neljässä päivässä. Itsehän maksoin tismalleen samasta vehkeestä 1299€ ja odotin sitä kolme viikkoa.

Oli muutenkin ihan dorkaa ajatella että “kun työkäyttöön kerran niin ihan uutta”. Ei näissä tehdashuolletuissa ole mitään eroa eikä oikeastaan koskaan ole mitään järkisyytä ostaa ihan uutta. Uutuudenkaipuu on vain sitä kulttuurimme luomaa materialismisumua, jossa kiiltävä pakkaus ja tiukat muovikääreet tuo meille dopamiinirysäyksen.

Swappielta sama puhelin olisi ollut kymmeniä euroja halvempi, ja siihen olisi tullut aivan yhtä tyylikäs pahvipakkaus ja samat piuhatkin. Olisin myös omalta osaltani vähentänyt taas yhden ylimääräisen puhelimen valmistamista ja vähentänyt sillä resurssien käyttöä. Hävettää etten toiminut tässä vastuullisemmin, ensi kerralla lupaan miettiä kahdesti!

Tässäpä siis vinkki myös teille jotka kaipaatte ihan hohtavan uutta: kannattaa miettiä miksi haluatte uutuuttaan vinkuvan pakkauksen (tuote on sama!) ja sitten tsekata Swappien valikoima. Saatatte yllättyä mitä löydätte ja säästätte helposti rahaa – erityisesti mun alekoodin kanssa!

Swappie alekoodi

Koodilla valeäiti10 saa 10€ alennuksen kaikista Swappien tuotteista, myös aletuotteista!