Maaliskuu 2018: Pinnat valmiiksi ja pinnat kireällä

No nyt alkaa tapahtua niin paljon ettei meinaa muija pysyä mukana!

Kaikkiin yläkerran seiniin tulee maaliskuun aikana lopullinen maalipinta, kattoihin myös. Olohuoneen pilarit koteloidaan ja vessan eteen tehdään pieni väliseinä. Nyt kun näen sen livenä, tajuan pyytää kunnolla: haluan tähän kiinteän hyllyn. Toivottavasti tämäkin muutos ehtii vielä mukaan.

Pähkimme valaisimia, teemme viimeisetkin valinnat keittiöön ja laitamme koko roskan vihdoin tilaukseen. Tilaamme väliovet ja tajuamme tehneemme sen hieman myöhään, sillä toimitusaika on monta viikkoa ja menee toukokuun puolelle. Emme siis tule muuttamaan taloon ainakaan vappuna, sillä ovet pitäisi ensin olla toimitettuna ja asennettuina. Mutta hei, me sentään puhumme muutosta! Se on tapahtumassa vielä joskus!

Piharakennukseen tulee ovet ja ikkunat. Tuijotamme kivaa päätyikkunaa ja tajuamme sen menevän vielä useaan kertaan rikki etupihan futispeleistä. Etupihasta puheen ollen, Insinööri laskee julkisivun huonolaatuiset laudat. Niitä on ainakin 120. Onneksi näyttäisi siltä että ne saa kuntoon hyvällä hionnalla eikä kaikkia tarvitse vaihtaa. Toivottavasti, sillä tästäkin korjaustyöstä saadaan tietysti riitaa aikaan (kuka maksaa ja kuinka paljon).

Tontille saapuu paljon kiinnostavaa tavaraa: kylppäreiden laatat, ihanat lattiamme, ovia ja ikkunoita, maalia..Tässä alkaa olla jo tekemisen meininkiä! Tuijotamme yhden illan ajan uusia laattojamme ja valitsemme ladontaa (vielä kerran, koska jo tehtyjä päätöksiä on kiva kumota). Päädymme klassiseen tiileen ja toisaalla pystyladontaan.

Suurin edistys tapahtauu kylppäreissä: huoneet vesieristetään ja lasten kylpyhuoneen seinät laatoitetaan ja saumataan. Tästäpä se kriisi sitten saadaankin aikaan.

Huomaamme, etteivät äärimmäisen tarkkaan, pitkään ja tuskallisesti tehdyt valintamme toimi. Laatat eivät sovi keskenään yhteen. Tähän on monta eri syytä, jotka nyt kaikki ymmärrän.

Seinän valkoinen laatta ei tietenkään ole ihan valkoinen, vaan hieman harmaa, vihertävä sellainen. Ainakin jos vertaa valittuun lattiaan, joka on sinertävä harmaavalkoinen. Pari viikkoa sitten tekemäni pikapäätös (“laitetaan nyt vaan ne mustat saumat”) osoittautuu myös huonoksi. Seinä näyttää kyllä upealta graafisella tiililadonnallaan, mutta nyt sen kanssa ei voi laittaa marmoria jäljittelevää mosaiikkilattiaa jossa on miljoona saumaa ja paljon eri sävyjä.

Melko kusinen paikka. Laatat on jo ostettu ja toimitettu, niihin sitä paitsi upotettiin melkoinen summa. Seinällä on jo yhdet laatat saumoineen. Vaihtoehdoiksi jää kärvistellä vähän huonojen valintojen kanssa; kokeilla eri saumavärejä toiseen kylppäriin tai ostaa täysin uusia laattoja ja käyttää huonot valinnat saunarakennukseen tai niellä tappio.

Palataan siis tähän vielä myöhemmin.

Iloisiin uutisiin! Kuun loppupuolella taloon syntyy ensimmäinen kokonaan valmis nurkka: rappusten ylin ikkuna ja sitä ympäröivä seinä on smyygeineen päivineen valmis. Aivan todella pieni alue ja detalji, mutta silti niin iso asia että se toukokuinen muutto alkaa tuntua todelta.

Siis tämän vuoden toukokuu. Aikamoista!

12 Kommentit

 • Periaatteen Nainen

  Ei vittu musta ei olisi ikinä tohon hommaan.
  Tuun juomaan viinii sinne elokuussa. Ootte saleen jo muuttaneet.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   😀 Kiitos tuesta! 😀 😀

 • Reet

  Vau! Hienolta näyttää! Vanhat laatat kiertoon vaan jos ei miellytä. Huonot kompromissit vain ketuttaa myöhemmin!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hyvin sanottu! Kiitos!

 • Nimetön

  Ei vitsi mä oon niin koukussa teidän taloprojektin seuraamiseen 🙂 Hienolta näyttää ja kohta se valmistuu!

  Itse laittaisin varmaan lattian laatat vaihtoon. Jos nyt jo ärsyttää, niin ärsyttänee myöhemminkin. Meille muuten tulee ihan oikeasti sellainen riippumattoviritys korkeaan tilaan (ei tosin porraskuiluun), niin hieno!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   😀 Ihanaa että oot koukussa! Kyllä me ainakin noi lasten kylppärin laatat vaihdetaan, mustaan lattiaan. Aikuisten kylppärissä on kinkkisempi tilanne kun sinne ei ihan mikä tahansa laatta käy lattiaan kaatojen takia. Makeeta että teettä sen riippumattovirityksen, onko siitä jotain referenssikuvaa??

 • Nimetön

  Harmi että lattia ei toiminut seinän parina mutta seinä näyttää kyllä upeelta! Mä oon vierastanu ajatusta tiililadonnasta isolla pinnalla mutta nyt toi näyttääkin kyllä hienolta just mustan lattian parina, kuusikulmainen ois ihan täydellinen. Voi kun ois syy tehdä kylppäriremppaa!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihana kuulla että tykkäät! Mäkin! ?

 • Omppu

  Mää en ikinä pystyis tohon hommaan mut kiva seurata. Ette sitten sisustussuunnittelijaa aatellu käyttää 😛

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No ollaan me sitäkin mietitty mutta rahaa palaa sellaiseenkin. Yritetään pärjätä itse ainakin alkuun.

 • V

  Minäkin täällä seuraan teidän taloprojektia ja tässä jo pähkäilin lasten kylppärin lattiaa, mutta asia olikin jo mennyt eteenpäin. Musta lattia kyllä kruunaa kylppärin, hyvä valinta seinän kanssa! ?

  Niin ja nyt samaan syssyyn; kiitos elämänmakuisesta blogistasi! Ihan on kuule vertaistukea parhaimmillaan! Se on tuonut lohdutusta ja olen saanut pissiä sen myötä housuunikin (podcast parisuhteista ja se hysteerinen naurukohtaus, onneksi et editoinut sitä pois). ?

  Kaikkea hyvää!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hahah, ole hyvä vain! Housujen pesukustannuksista en ota vastuuta 😀 Kiitos kivasta kommentista 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.