Melkein kiva metsäretki

valeäiti blogi

Siellä paistaa aurinko, ne sanoivat. Menkää ulos lasten kanssa, ne sanoivat. Siitä tulee hauskaa, ne sanoivat.

valeäiti huolia

Hirveitä valehtelijoita koko sakki. Unohtivat kertoa että lapsesi ovat väsyneitä, ja ruoka-aika on liian lähellä. Jättivät kertomatta että lapset eivät aio suostua yhteenkään ylimääräiseen askeleeseen tietyn pisteen jälkeen.

”Upea sää, käytiin koko perhe metsäkävelyllä!”sanoivat muut somessa.

Sillä aikaa toisaalla minä uhkailin, maanittelin ja välillä houkuttelin jatkamaan matkaa metsässä, jonka koordinaateista en enää itsekään ollut ihan varma. Soitin välissä puhelun Insinöörillekin. Tämä on vitutuspuhelu, ilmoitin.

Koko retki kesti vain vajaan tunnin mutta tuntui kolmelta. Sen aikana Kakkonen ehti käydä kahdesti jäähyllä; kerran siellä metsässä ja kerran vielä rappukäytävässä. Oli hänellekin kohtuu rankka reissu. Erityisen rankka reissu oli kepeille, jotka lentelivät hänen käsissään ympäri metsää ja onneksi ohi meidän muiden naamojen.

Uskokaa tai älkää, mulla on myös niitä päiviä kun jaksan olla aikuinen ja ymmärtää. Tiesinhän minä että itse ne liian pitkälle vein ja liian myöhään, nälkä kolkutteli varmaan jo vatsassa. Mutta juuri tänään en jaksanut tsempata, innostaa, motivoida ja kannustaa enää viidennen kitinän jälkeen. Oli tosi, tosi lähellä etten kävellyt hetkeksi sen verran kauas että luulevat minun jatkavan yksin kotiin. Tein sen vain vähän, sillä perinteisellä “no mä varmaan meen tästä nyt sit yksin kotiin, moro” – taktiikalla.

Juuri sillä taktiikalla, joka oli ainoa pyhä lupaukseni joskus aikoinaan – että sitten kun on omia lapsia niin en ikinä uhkaile niitä jättämisellä.

Se menneiden aikojen Hanne ei vain tiennyt miten vittumaista voi upeassa metsässä kauniilla talvisäällä olla.

 

Kuva aiemmalta retkeltä, jonka aikana ketään ei vituttanut.

12 Kommentit

 • Taija

  Just se tunne, kun ajattelet tekeväsi jotain yhteistä kivaa, jotain mitä kuuluu suorastaan tehdä näin lapsiperheenä, ja sit kaikki menee päin hel****ä. Muilla menee niin saakelin hyvin ja itse itkee ja kiukkuaa 33-vuotiaana jossain rämeikössä. Been there done that.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No just se. Ajattelin että ai miten ihanaa tulee. Not.

 • Kolmen äiti

  Ens kerralla menee paremmin! Eväät on pelastaneet meidän monia retkiä. Suomessa käppäillään usein lähistön metsän korkealle kalliolle, josta on hienot maisemat. Aikuiset voi sitten istua (peffa-aluset mukaan!) kahville ja katsoa niitä maisemia, kun lapset kiipeilee lähipuissa ja tonkii sammalia ym. Meillä ainakin hyvä konsepti on pysähtyä johonkin. Rusinoita mulla on melkein aina myös taskussa pikku purkki – ne on pienimmän vauhtipapanoita.

  Mut menkää uudestaan – metsässä ON ihanaa. Tai ainakin ens kerralla on. Halaus.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No on, yleensä meilläkin. Tää oli vain huonosti ajoitettu. Onneksi muut retket on aina tosi kivoja! Ensi kerralla kun aurinko paistaa sitten uudestaan – noin puolen vuoden päästä ?

 • heiskav

  Voin vaan kuvitella. Aamulla katoin ulos ja ajattelin, et onpa ärsyttävää, ku paistaa noin kauniisti, ku tänään kaikkien sääntöjen mukaan pitäis ulkoilla. En ulkoillut minä, mutta lapsi omassa pihassa vartin. Ei ollu kivaa, ku yksin ei lopulta jaksanutkaan ja itkukin tuli, kun ei yltänyt ripustamaan hevosenkenkää varaston seinälle takas. Koko ens viikon taitaa paistaa, mut onneksi lapsi saa ulkoilla joka päivä pk:ssa kaks kertaa ja vielä kavereiden kanssa. Kokeillaan sit vaikka ens vkl uudestaan, josko koko perheellä ulkoiltais. On se monesti kivaa, jos vaan saa aikaiseksi lähteä. Mut niin paljo mukavampaa ja helpompaa on sisällä neuloa, lukea tai pelata tai leipoa lapsen kanssa.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   ”…onpa ärsyttävää, ku paistaa noin kauniisti, ku tänään kaikkien sääntöjen mukaan pitäis ulkoilla.” TÄMÄ! Mikä siinä onkin! Niin suomalainen juttu että nyt kun kerran on niin hyvä sää niin ulkoiltava sinun on.

   Vastustan. Selkeästi lapsesikin ymmärtää vastustaa 😀

 • Tiskari

  Joo, LuX-frickin-Helsinki. Pakotettiin lapset kivaan perinteeseen. Toinen oli nälkänen jo lähtiessä, toinen kiukkunen ja korvatulehduksessa. Mulla oli jo lähtiessä pissahätä. Lähdin mekossa, en ehtiny säätää itseäni toppahousuihin. Se ens yön myrskytuuli olikin siellä jo. Pakkoruokailu ravintolassa su 20 jälkeen ja iloisesti kipin-kapin reppuja pakkaamaan…

  Perun edelliset rohkaisevat (muistaakseni?) sanani. Ei tää nyt niin iisiä oo näidenkään kans… omat odotukset on aina vähän edellä. T. Tiskari

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   oh NO! LUX jos jokin on kyllä niin ennakointia vaativa juttu. Pitää olla kyllä kaikki ruokailut ja pissat ja korvatulehdukset ja tähdet niin paikoillaan että koko porukka jaksaa. Meillä meni tänään nappiin koska oli mutsia myöten toppahousut ja kaikilla maha täynnä nepalilaista..

   BTW ton myrskytuulen aikaan pyöräilin itse sieltä LUXista himaan tänne itään: Olipahan reissu 😀

 • Ruuhkamutsi

  Meilläkin oli tuskien tie eilinen Lux Helsinki. Eihän me tajuttu ,että kaikki muutkin on tulleet valoja katsomaan sunnuntaina klo 18.00. Väenpaljous oli liikaa ykköselle, ja rikun kirjaston edessä pisti jo jarrut päälle ja ilmoitti haluavansa kotiin. Jäi siis mm upea Designmuseon ja erottajan paloaseman valoteos näkemättä. Kakkonen juoksi kaistapäänä pitkin katuja…ja meinasi hukkua ihmisten sekaan. Miehen kanssa päättettiin, että käydään katsomassa vain se upea tuomiokirkon teos. Kun päästii kirkolle esikoinen halusi edelleen kotiin… katsottiin hetki kirkkoa ja palauttiiin autolle. Esikoisen paniikki katosi kun päästiin väen paljoudesta. Kotimatka autossa meni sentään mukavasti ja lapset eivät tapelleet, koska ykkönen istui edessä. Ehkä käyn tortaina katsomassa valot yksin ja ihan rauhassa ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Voi pieni, voin kuvitella! Paikoitellen ihmisiä oli tosi paljon. Älä muuten torstaina mene katsomaan kun koko homma menee jo keskiviikkona kiinni! Provinkki, mene ke aamulla; LUX on silloinkin 7-9 auki!

   • Ruuhkamutsi

    Kiitos vinkeistä, luin vähän liian myöhään, ja nyt illalla ei kerkee. Ensi vuonna sitten yksin tai toisen aikuisen kanssa.

 • Paluuviite: Meno- ja käytösvinkki: LUX Helsinki - Valeäiti

Tämän viestin kommentit on suljettu.