Parhaat välikausivaatteet pienelle: PO.P windfleece ja kuoret päälle

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Tämän jutun otsikko on hieman puolueellinen, sillä asiaan liittyy vahva henkinen side. Vuoden 2012 keväällä olin esikoiseni kanssa taas kerran Lapinlahdenkadun leikkipuistossa. Olin ihan pihalla kaikesta vieläkin ja lapsi oli puettu johonkin ultrasöpöön haalariin, jolla ei ollut mitään tekemistä käytännöllisyyden kanssa. Tyyppi oli kastunut polvista jo läpi, muualta se hikoili. Haalarin kanssa oli vaikea kyykätä ja hihansuista vilkkui ranteet.

Vieressä oli konkariäiti kahden lapsen kanssa. Heillä kaikki sujui kuin mainoksissa ja lasten vaatteet oli jotenkin todella näpsäkän näköiset: joku pusakka ja housut. Hän kertoi auliisti kokemattomalle että nämä ne ovat kuule parhaat vaatteet lapselle keväällä. PO.P windfleece ja kuorivaatteet päälle!

”Pitävät tuulta, mutta ei hiosta, voi ottaa pois yhden kerroksen jos tulee kuuma ja nää housut kestää mitä vain!” hän mainosti, tai ehkä oli hiljaa ja minä vain päässäni lisäsin tämän hehkutuksen.

Tästä tuli mulle pienoinen päähänpinttymä ja aloin metsästää käytettynä PO.P windfleeceä. Ja sillä tiellä olen edelleen, kymmenen vuotta myöhemmin. Olen ostanut varmaankin kymmenen eri windfleeceä milloin uutena, milloin käytettynä, eri väreissä ja koossa, kahdelle lapselle. Nyt on kolmannen vuoro ja kyllä vain – hänkin on jo saanut omansa kirpparilta.

Täksi kevääksi vuorossa oli vaihteeksi ihan uudet vaatteet, koska tarkoitus on esitellä teille PO.Pin kevätuutuuksia. Mulle oli selvää että haluan juuri tämän fleece + housut + takin yhdistelmän nyt kun Kolmonen on kasvanut kaksiosaisten vaatteiden ikään. Sydäntäni lämmittää niin monella tavalla se että nämä meille lähetetyt vaatteet on edelleen lähes samoja kuin silloin kymmenen vuotta sitten. Katsokaa vaikka kuvat alla, eikö nämä vuoden 2015 ja 2019 mallit ole ihan tuttuja?

Ikoninen windfleece on tänäkin päivänä hyvin istuva, tuulta pitävä ja lämmin. Hihoissa on napakka, pitkä resori jossa on peukuille paikat. Se mahtuu hyvin kuoritakin alle, ja PO.Pin omiin vedenkestäviin takkeihin se menee myös nappilistoilla kiinni.

PO.Pin kuoritakki on toinen legenda: tosi hyvän mallinen sekä fleecen kanssa että ilman. Sen voi ostaa vähän reiluna, koska resorin tarrat auttaa lyhentämään hihan sopivaksi ja helma asettuu nätisti joka tapauksessa. Siinä on hengittävä sisävuori ja vettä kestävä ulkokerros.

Samoin nuo housut kestävät ajan hammasta niin tyylin, tarkoituksen kuin käyttökulutuksen osalta. Tämä valkkaamani WeatherPRO® -malli nousee korkealle rintaan, jolloin ne täysin vedenkestävinä suojaa tosi hyvin kuraleikeissä ja suojaa kyykistelevää lasta. Fleece alle, nämä päälle, siihen takki! Ai että! Vähän isommalle lapselle toimii vyötärömalli, jossa irrotettavat henkselit.

Nämä pitkävartiset, vedenkestävät hanskat ovat meille ihan yhtä tutut, itse asiassa löysin jemmastani vielä varahanskat näille. Merkintöjen mukaan löytämäni jemmapari on kiertänyt ennen meitä jo parilla lapsella, sitten Kakkosella ja Kolmonen on nyt neljäs käyttäjä.

Tämä on suuri fanituksen aihe mulle PO.Pissa: Vaatteet on niin laadukkaita että kestävät oikeasti sen kolme, neljä käyttäjää. PO.Pin uusimman vastuullisuusraportin mukaan 63% ulkovaatteista kiertääkin vähintään kolmella lapsella. Laatu on hyvin myös käyttäjien tiedossa ja vaatteilla on tosi hyvä kirpparimyyntiarvo. Kirpparisuosio on tärkeää, koska se tarkoittaa että jo tuotettu materiaali kiertää tehokkaasti ja uutta tarvitsee tuottaa vähemmän.

Yhtenä pitkän iän salaisuutena on minusta juuri tuo ajaton design. Kun mallisto ei vaihdu usein, vaatteet kehittyvät joka vuosi himpun verran paremmiksi ja ne eivät vanhene tyylillisesti vaan keräävät uskollisen käyttäjäkunnan, joka osaa ostaa näitä käytettynä. Tiesitkö muuten, että PO.P Second Hand -palvelulla kierrätystä voi tehdä myös myymälässä jos YV/AV ei kiinnosta? Uusia herkullisia värejä tulee mallistoon tietysti joka vuosi, joten jos uutta haluaa niin mieluinen löytyy varmuudella!

Me käytiin testaamassa vaatteet tositarkoituksella jäisessä lähimetsässä ja hankittiin niihin asianmukaista jälkeä. Vesi, multa ja kura kuuluu ulkovaatteisiin!

Nyt odotamme innolla lumen sulamista sekä pikkumiehen mukaan ottamista seikkailuihin – hänelle odottaa maailman suloisin softshell joka kestää tuulta, vettä ja hyttysiä sekin. Toisin sanoen mitä loistavin juhannusvaate sylissä kulkevalle käärölle, testattu jo Kakkosen kanssa!

Onko linjoilla muita PO.P faneja?

17 Kommentit

 • pilami

  No oisin jos eivät koot olisi jo jääneet pieniksi omille lapsille. Harmittaa ihan, koska tältä merkiltä löytyisi riittävän kapeat farkut kuikelolapselle. Vain puntit jäävät lyhyiksi.
  Pidin muuten aina näiden kuoritakkeja ihan törkeän kalliina kunnes tosiaan olen siinä tilanteessa että lapsille menee naisten pienimmät koot ja pyörryn niiden takkien hintoihin. Kai mä periaatteessa tiesin mitä aikuisten takit maksaa kun itselle niitä ostaa n. 10 vuoden välein mut se sama summa yhdeksi kaudeksi on kyl, noh, paljon.

  • Johanna

   Sama täällä, suuri fani olisin edelleen, jos kokoja riittäisi vielä. Lapsi (10v) käyttää kokoa 158/164 niin PoPista ei enää saa kuin sukkia, joita niitäkin fanitan ja itsellenikin ostan.

   Kierrättämisestä, vein syksyllä PoPin myymälään kierrätettäväksi n vuodelta 2010 (tai vanhempi, myyjäkään ei löytänyt varmaa tietoa) olleen hyväkuntoisen 122 koon vk-haalarin ja se kelpasi myyntiin ilman muuta. Olisin itsekin käyttänyt vielä, jos olisi ollut käyttäjä. Arvostan tätä kierrätettävyyttä.

   • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

    Mahtava kokemus kierrätyksestä! Isompia kokoja löytyy kilpailjalta Reimalta aika hyvin, toimisko ne?

    • Nimetön

     Reiman ongelma on minulle se, että kivijalkakaupasta (Jesper Junior) ei täälläpäin löydy noita isoja kokoja kovin laajasti ja toisaalta Reiman omasta nettikaupasta toimitukset kestää tuhottoman kauan. Hinta uutena on myönnettävästi myös aika suolainen. Popit olen ostanut lähinnä kirpparilta, mutta noita isoja kokoja ei juuri kirppareilla näy mistään merkistä. Tähän kokoon ratkaisu on ollut nyt vastaava laatu halvemmalla ja lähempää eli Stadiumin Everest, Molo ja Jesper Juniorin Tähti Jonathan. Nämäkin kaikki yleensä kestävät ainakin yhdelle seuraavalle käyttäjälle.

     • A

      Viime aikoina Reiman nettikaupasta on tulleet tilaukset ilahduttavan nopsaan, tilaukset siis tossa tammi-helmikuussa (välillä kesti tuhottoman kauan). Yksi kohtuuhintainen (ja hyvä hinta-laatusuhde) merkki on Babyshopin myymä Kuling. Sieltä löytyi esim. 3. luokkalaiselle toppahaalari 55 eurolla koossa 146 (löytyi myös 152), kun Reiman/Molon toppahaalareita löytyi vaan superkalliina lasketteluvaatteina. Haalari oli lämmin, nätti ja kesti ehjänä rymyilytalven, joten ei paljon enempää voi toivoa (no joo, ekologisuus ois kiva). Meillä on ollut myös Kulingin toppatakkeja, housuja ja vk-takkeja ja kaikki on kestäneet tosi hyvin. Jälleenmyyntiarvo ei toki oo yhtä hyvä kun merkkivaatteissa, mutta on nuo kiertoon saanut seuraaville 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   joo KYLLÄ tää isompien lasten varustelu on todella kallista.

 • Helmi

  Hep!🙋🏼‍♀️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hello friend!

 • A

  Meillä on ollut vaan jokunen PoPin ulkovaate, ollaan enempi oltu T2H sekä Reima ja nyt lapsen ollessa isompi Molo-perhe (buahhhaa siis mähän niin repeilin tolla Mololle silloin kun lapsi oli pieni, vaan nykyisellään kestän kun se on lähes ainoa järkihintainen paikka löytyy (alesta) värikkäitä hyvälaatuisia leggareita tms 146/152 kokoa käyttävälle ja sitä kautta ostoskoriin on livahtanut ulkovaatteitakin), Sinällään musta mikään noista merkeistä ei oo ylivertainen laadussa/käytettävyydessä (esim. kirppareilla oon aikanaan nähnyt varsin paljon ylihinnoiteltua karseassa kunnossa olevaa PoPia, ihan siinä missä muitakin merkkejä). Nykyisellään kun ostan lähes kaiken netistä (uutena, koska eipä näitä tän kokoisia pahemmin kierrätettynä löydy), ei PoP oo päässyt kahinoihin, koska niiden nettikaupasta ei tunnu oikein ikinä saavan mitään (ainakaan alesta ja mun sielua särkee ostaa mitään täyteen hintaan). Mut joo, pienille tuo kerrospukeutuminen on mahtava juttu. Nyt kun itse ois oikein pro pienen pukija, onkin omalla jo isolla 3-luokkalaisella ihan omat kuviot (otetaan kengät äidin kenkähyllyltä ja palautetaan ne niin rapaisina että en tiedä missä niillä on rämmitty, pitkin hampain suostutaan aamulla laittamaan ulkohousut jalkaan, mutta ne livahtaa reppuun heti kun silmä välttää). Ei kuulemma palele vaikka ois lumihangessa 3h farkuissa, anna mun kaikki kestää.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   jep samaa mieltä monessa näissä! Kaikilta merkeiltä löytyy hyvää ja laadukasta, ehdottomasti. POPissa musta parasta on ollut se että _kaikki_ on sitä samaa laatua. Ei voi ikään kuin vahingosa ostaa jotain vähän väärää mallia, joka ei olekaan niin hyvä kuin se joku toinen. Monilla muilla pitää ikään kuin tietää mikä yksittäinen vaate ostaa. Mutta todellakin makuasioita nämä! Ja hei se muuten että tuotteet loppuu kesken: kuluttajalle ärsyttävää mutta ympäristö kyllä kiittää kun ei jää sellaista kamaa mitä sitten just isketään aleen ja lopulta ”heitetään pois”.

   Mut siis noin teinit omg. En tiedä mitä pukea niille.

  • pilami

   Lohdullista kuulla etteivät muidenkaan alakoululaiset pukeudu riittäviin ulkotamineisiin… näinä korona-aikoina kun ihan tosi mielellään välttäisi jokaisen turhan niiskutuksen ja flunssanpoikasen. Mut kun ”kukaan” ei käytä ulkohousuja ja ”kaikilla muilla” on tennarit vaikka ulkona puoli metriä lunta ja -10. Huoh. Oon päättänyt että alakoululaisten kans väännän pukeutumisesta ja vasta yläkouluikäisten kans luovutan.

 • Nimetön

  Mä en kyllä tajua, mitä meidän lapset tekevät, koska ei heillä Popin vaatteet pidä vettä. Kyllä siihen kuravaatteet tarvitsee päälle, jos on märkä maa ja lätäkköleikit mielessä. Olisi aivan ihanaa, jos ei tarttisi laitttaa kurahousuja ulkohousujen tai haalarin päälle.

  • Oliver

   Tähän ratkaisu on lassietecin suprafill haalari 🙂 Alaosa kurahousumateriaalia. Kevyesti topattu haalari. Paras vaate suureen osaan etelä-suomen talvea. Ei tarvi taistella kurahaalaria toppahaalarin päälle kun on +1 ja räntäloskakeli.

  • Oliver

   Tähän on ratkaisu Lassien suprafill haalari (kevyesti topattu, kurahousumateriaalia alaosa). Päikyn henkilökuntakin kiittää kun ei tarvi kiskoa kurahousuja toppahaalarin päälle.

   • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

    NÄä kurahousujutut on kyl hankalia! Riippuu niin paljon lapsesta ja tekemisestä ja kengästä ja kaikesta. Mikäänhän ei tietty pidä jos lahkeensuusta esim pääsee hörppäsee. Hyvältä kuulostaa toi suprafill!

 • Sikke

  Kuinka pitkä hän on ja mitä kokoa ulkovaatteet?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   En tiedä pituutta, mutta ainakin 95? Vaatteet on 98, vastaa hyvin musta sisävaatteiden koko nää ulkovaatteetkin.

Tämän viestin kommentit on suljettu.