Kuinka saada lapsi syömään puuroa (puurorieska ohje)

kuinka saada syömään puuroa

Kaupallinen yhteistyö Valio & Onni-puurot

Muistan kun Ykkönen oli 8kk eikä suostunut enää syömään puuroa vaan kinusi meidän aamupalaleipiämme. Neuvolan hoitajan mielestä ratkaisu tähän olisi ollut se että mekin alamme syömään puuroa. (Emme alkaneet vaan lapsi alkoi söi hetken jotain muuta.)

Sittemmin Ykkönen rakastui puuroon uudestaan ja söikin sitä uuden tulokkaan, Kakkosen, kanssa ihan tyytyväisenä. Lapset kasvoi, työt alkoi ja puuron keittely jäi. Tuli Kolmonen mutta huomasin etten vieläkään jaksa keittää itse puuroa vaan menen ihan reilusti yhteistyön mukanaan tuomilla Onni-puuroilla.

Sitä paitsi vaikka sen puuron kuinka tekisi kahdessa minuutissa mikrossa, se on silti juuri sen verran vaivaa mitä en jaksa vielä aamukuudelta ennen omaa kahvia tehdä samalla kun sylissä huutelee jo nälkäinen tyyppi. Olemmekin valuneet malliin, jossa puuro tulee käytännössä joka aamu valmiina purkista.

Sivumennen sanottuna: Tämä on mennyt jo niin pitkälle että kun sanon Kolmoselle “mennäänkö keittämään puuroa”, se sanoo joo ja kävelee kaapille jossa Onni-puuroja pidetään ja valitsee sieltä maun.

Niinä aamuina kun yritän tsempata ja teen vaivalla hienon puuron tuoreine marjoineen, tiedätte mitä käy – laps ei syö, ei mitään. Vaikka rakkaudella keitin!

Tämä on ehkä vain minä mutta inhoan sitä hetkeä kun arvon puurokattilan äärellä lusikka kädessä paljonko lapsi jaksaa tänään syödä: jos laitan lautaselle liikaa, menee haaskuun, jos liian vähän, kattilan puuro on edelleen liian kuumaa enkä voi sitä tarjota. Kamala ongelma!

Siksikin tykkään Onni-puuroista: on jotenkin helpompi annostella eli syöttää siitä lusikallinen kerrallaan ja laittaa loput korkin kanssa siististi jääkaappiin kuin laittaa vähän sörkitty mikropuuro takaisin jääkaappiin lautasellaan.

Takaisin asiaan: kuinka saada lapsi syömään puuroa niinä hetkinä kun taapero on päättänyt että on puuro on pahinta ikinä?

Vinkkejä kuinka lapsen saa syömään puuroa

  1. Älä syötä sille puuroa. Odota hetki, kyllä se puuro palaa taas menuun.
  2. Kokeile eri makuja, osta valmiina niin pääset helpommalla. Onni-puuroissa on yhteensä kahdeksaa eri makua, luulisi löytyvän suosikki!
  3. Tee puurorieskoja! Tämä on mun ihan lemppariasia. Teen Simppelin puurorieskoja vähintään kerran viikossa ja pakastan suurimman osan. Niitä saa hyvin reissuun mukaan ja näitä syö myös isommat lapset!

puurorieska ohje

Ohje: Puurorieskat Onni-puuroista

n. 9kpl, 250 astetta 10min (alkuperäinen ohje by Simppeli Sormiruokakeittiö)

  • 1dl Onni-puuroa
  • 0,5dl vauvallesi sopivaa maitoa
  • 0,5dl raastetta (kesäkurpitsa, porkkana, omena, kukkakaali, melkein mikä vain käy!)
  • 1 muna
  • 1rkl öljyä
  • 1,5dl jauhoja

Kaikki sekaisin ja löysähkö taikina uuninpellille lusikalla ja laita 250 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes rieskat saavat vähän väriä. Aikuiselle  päälle voita ja vaikka ripaus suolaakin ja olet taivaassa! Siihen liittyen vinkki: kannattaa melkein tehdä tuplataikina suoraan, näitä kyllä syö koko perhe.

Nämä puurorieskat tein muuten ihmeellisen tuntuisesta kombosta Onni Rukiinen puolukka – puuro + kukkakaaliraaste ja hyvää tuli!

Kokeile sinäkin ja kerro miltä maistui!

kuinka saada syömään puuroa