Perhematkailu pitää tehdä aikuisten ehdolla

Me ollaan matkailtu lasten kanssa jonkin verran. Ollaan oltu pakettimatkalla Kanarialla, kaupunkilomalla Roomassa, agriturismoissa Toscanassa (täällä ja täällä juttuja) ja sitten on tietysti se syvältä Huonojen Ideoiden Laatikosta poimittu jenkkireissu, jossa menimme viisikuisen ja reilusti alle kaksivuotiaan kanssa vahtimaan kolmea muuta lasta.

Joo en tiedä mitä ajateltiin, mutta hengissä selvittiin.

Kaikista reissuista huolimatta (tai ehkä vähän niiden takia) olen taipuvainen ajattelemaan että matkustaminen lasten kanssa on vain arjen pyörittämistä vaikeammissa olosuhteissa. Erityisesti ihan pienten lasten kanssa. Muistan ajatelleeni siellä Kalifornian rannalla Ykkösen kiljuessa ilosta että okei, oli se kaikki oli tämän arvoista, mutta kyllä muistan myös kipeästi ne kaksi viikkoa, jotka käytimme jet lagista toipumiseen.

Kaupunkilomilla taapero haluaa vain kävellä, isompia ei napostele automatkat, laivalta tulee aina noro (ja Junibacken on sittenkin kiinni), kaikille tulee kylmä rinteessä ja rantalomat on pelkkää hiekan siirtelyä. Lystistä saa maksaa vielä itsensä kipeäksi. Ei siis kannata lähteä matkalle ollenkaan.

Vai kannattaako?

Ehdottomasti kannattaa, sanoo Inna-Pirjetta Lahti, matkailun kruunaamaton kuningatar ja Suomen positiivisin matkamessuilija. Inna kirjoittaa siskonsa Inarin kanssa Lapsiperheen matkat -blogia ja yhdessä naiset ovat julkaisseet myös kirjan Lapsiperheen Matkakäsikirja. Inna on tietysti myös matkustellut todella paljon perheensä kanssa erilaisilla kokoonpanoilla.

Pyysin Innan Valeäidin Nauhoituksiin juttelemaan, koska tiesin Innalla olevan sata hyvää tarinaa matkailusta lasten kanssa. Ja olihan niitä, äkkilähdöistä hyisiin veneimetyksiin. Mutta kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun en saanutkaan Innasta irti sellaista sotamuistojen vertailuja. Tiedättekö, joo meilläkin se yksi reissu meni vain oksentaessa ja lasten kanssa lentokoneessa on kyllä ihan kamalaa ja ei hitto niitä kaupunkireissuja. 

Sainkin matkakuumeen, liudan hyviä kohdevinkkejä ja yllättävän neuvon: lapsiperheen matka pitää aina suunnitella aikuisten ehdoilla.

Tässä siis kaikille puolituntinen matkakuumetta nostattavaa, huolia hälventävää vinkkikimaraa: Miten lapsiperheen kanssa oikein matkustetaan by Inna.

KÄNNYKÄN käyttäjille tästä suoraan jaksoon ja lisäksi vinkki: Juttu jatkuu mainoksen jälkeen kyllä vaikka homma hiljenee. Jaksoon tulee vain pitkä tauko jostain syystä, korjataan pian!