Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy ja Suomen Blogimedia
Sain toimeksiannon valmistaa Härkiksestä® jotain juhlavaa ruokaa. Tarkistettuani ensin onko ok ettei keittiöstäni tule syntymään mitään juhlavaa ja että olen korkeintaan keskivertokokki ryhdyin innokkaasti toimeen. Vedin riman korkealle kattoon ja aloin eräänä lauantai-aamuna ns. toimittaa.
Siinä rimassani jossain katonrajassa luki että nyt olisi hyvä hetki valmistaa jotain ihan omaa reseptiä (huono idea) ja yrittää käännyttää sillä perhe Härkis®-rakastajaksi (suuret luulot) ja hoitaa homma aivan ruokabloggaajan pieteetillä somistuksineen kaikkineen (anna mun kaikki kestää).
Lopputuloksena sain yllättäen kuitenkin aikaan aika helpon ruoan, jota osa perheestämme suostuu syömään. Kuviakin muistin ottaa.
Uskon että tämä on alku jollekin suurelle, joten jaan teille tämän uskomattoman reseptin muutamalla muutoksella! Sanon heti alkuun opettajavainaani tapaan: älkää tehkö niin kuin minä tein, vaan niin kuin minä sanon.
Helppo Härkis® ”lasagne” tortillaletuista
- 2 pkt Härkis® Original kypsää härkäpapuvalmistetta
- 8kpl vehnätortilloja (pieniä)
- 2 prk tomaattimurskaa
- 2dl ruokakermaa, maustamaton // kolmen juuston
- n. 150g juustoa, cheddar // mozzarella
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 1 paprika // porkkana // nimeämäsi kasvis
- 1 lime
- 1-2 tlk juustokuminaa
- Chiliä tuoreena tai mausteena maun mukaan
- suolaa, pippuria, ripaus sokeria
- Korianteria (voit myös jättää pois jos olet korianterivihaaja. Annan sen sinulle anteeksi, vaikka en ymmärrä)
Tee niin kuin sanon, älä niin kuin tein: Vaihda siis kuvassa oleva kolmen juuston kerma tavalliseen. Tai vaihda Cheddar Mozzarellaan. Yhdessä nämä kaksi oli liian juustoista. Kaupassa sattui myös mun reissun aikaan löytymään Härkis® Tex-mex -paketti, joten laitoin puolet sitä. Jos kaupastasi ei löydy, ei haittaa! Laitat vaan vähän reilummin juustokuminaa ja ripauksen chiliä.
Valmistusohjeet: Laita heti ensimmäisenä tomaattimurskat sipulien ja pieneksi pilkotun paprikan kanssa muhimaan. Mitä pidempään ehtivät porista, sitä parempi! Älä tee niin kuin minä tein (10 minuutin hätäinen sörsseli) vaan varaa tähän oikeasti tunnin verran aikaa. Mausta keitos suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja ripauksella sokeria. Purista sekaan vielä limetin mehu, mutta säästä pari viipaletta kyytipoikana toimivaan Coronan.
- Kun tomaattisose alkaa maistua äärihyvältä, laita uuni päälle 225 asteeseen, ota lämmöt pois liedeltä ja laita sekaan Härkis® Original sekä korianterit.
- Leikkaa tortillat saksilla puoliksi ja sitten latomaan: laita vuokaan vuorotellen tortillat, kastike, kerma, juusto ja sama uudestaan. Alimmaiseksi kuvistani poiketen (tee niin kuin sanon..) vähän kastiketta ja myös päällimmäiseksi jätetään tuhdisti Härkiskastiketta sekä juustoa isompi kerros.
- Paista uunissa noin 10-15min, kunnes juusto hieman ruskistuu ja kerma ehtii vähän keittyä kasaan.
Ja kuinkas sitten kävikään?
No, minun versioni oli uunissa liian vähän aikaa, koska tuli kiire bussiin ja kuvat oli ehdittävä ottaa. Aivan liian vetelä ja vähän ohutmakuiseksi jäänyt ruoka jäi pöydälle juhlalavastuksineen yksin sillä aikaa kun Insinööri ja lapset möyrivät tontilla ja minä juoksin bussiini. Olut-parka lämpeni pöydällä samalla kun myöhästyin bussistani.
Perhe kyllä raportoi myöhemmin syöneensä ruoan melko pian kuvien jälkeen. Insinöörin mielestä ruoka oli hyvää, Ykkösen mielestä vähän huonoa mutta söi silti, ja Kakkonen ei suostunut maistamaan mitään muuta kuin tortillaa. Lapsiperhekielellä tämä tarkoittaa hurjaa menestystä!
Ruoka toimi sen verran hyvin, että harkitsen sen viemistä tuomisina uudenvuodenjuhliin, joissa on taas sata lasta ja niitä pitää jatkuvasti ruokkia. Veikkaan, että tämä menisi ihan täydestä lasagnesta pienille, myös niille jotka nirsoilevat Härkiksestä®.
Härkis® on ollut meillä vähän hankala ruoka-aine, jostain syystä (minä) emme ole osanneet tehdä ruokaa joka maistuisi kaikille. Mutta tämä oli nyt kyllä lähimpänä onnistunutta ruokalajia, joten aion kokeilla tätä kotona vielä sen 6-7 kertaa uudestaan, joka vaaditaan että lapset lopettaa aktiivisen kitinän. Samalla laitan testiin Tiinan Härkiksestä® tehdyt jouluburgerit ja Katjan bolognesen.
Onko teille löytynyt jo jotain hyviä Härkis®-lemppareita, takuuvarmoja lapsille kelpaavia reseptejä? Mielelläni otan vastaan, sillä proteiinirikkaiden kasvisruokien repertuaari taloudessamme on vielä liian kapea. Aion tehdä Härkiksestä® ja muista kasvimaailman sankareista ruokavaliomme keskustan, halusi perheeni sitä tai ei.
Kyllä ne haluaa. Kun minä sanon.